Nejste přihlášen/a.
Nejaka rada?V mladi jsem vyvadel a jeste nedavno splacel jak mourovaty a ted kdyz jsem uz 7let uspesny a chci zacit podnikat ,jsem narazil na minulost jmenem registr.poradte pujcku ktera funguje a bez poplatku dekuji.Poplatek respektuki ale az po vyplaceni uz jsem par hajzliku zasponzoroval a tesim se snimi na brzkou videnou.Docela chvata
Zajima me, zda existuje neco( ne banka )kdo pomuze za nejake rozumne penize odstartovat podnikani
Zdravím ladine! Zkuste se pozeptat na ÚP, existují tuším nějaké dotace na zřízení pracovního místa. A druhá možnost je zeptat se na Krajském úřadě - záleží v jaké bydlíte oblasti a v čem chcete podnikat. Jsou vyhlašovány dotační tituly na podporu podnikání z fondů EU. Ale to ale poměrně náročné na zpracování podkladů a to ještě není záruka, že dotaci obdržíte. Hodně štěstí!
doplněno 14.10.09 21:30:Zde máte informace o dotacích z EU. U většiny dotací je ten problém, že většina z nich není poskytována předem, ale je potřeba zajistit předfinancování z jiných zdrojů. Banky toto řeší u bezproblémových klientů překlenovacím úvěrem.
zpracujte podnikatelský plán a oslovte investorské subjekty. Pokud je vaše představa o podnikání reálna a má potenciál, pak to investor dokáže odhalit a podpoří vás. Pok ani pět investorů nebude chtít jít s váma do paktu, pak je načase podnikatelský plán překopat a zlusit znova oslovit investory. Hlavně se neptejte kde investory najít, protože jestli toto nedokážete, pak nemá vaše podnikání budoucnost
Dekuji za rady,ale pracuji ve stavarine a chci v tom pokracovat sam na sebe a mit jtomu jen par lidi.Jelikoz to co delam a jsem v tom dobry a mam uz stalou klientelu tak me mrz chovani meho kamarada a sefa a tak to chci rozjet sam a lide jsou me kontakti a prace mam dost jenze potrebuji alespon zakladni naradi abych mohl zacit jako remeslnik coz jsem presvedcen ze jsme.A tak chapejte ze se nepoustim do nejake vyroby nebo nejakeho super zameru.takze skratka potrebuji jen na naradi zacit co je nasmlouvano udelat praci a mit penize tod vse.Takze asi takhle dik
Jeden model a vím, že je funkční...
Veškerou potřebnou mechanizaci si pujčujte. ano je to drahé, ale nemusíte se zadlužovat a profinancovat to lze ze záloh. Pokud se zaregistrujete jako plátce DPH pak je to ještě leší. Jen to chce mít kvalitně spracované rozpočty všech zakázet a důsledně se držet nákladů a výdajů. Doslova a do písmene hledět na každou korunu. Pokud máte dost zakázet, že vám pokryjí 11 měsíců v roce pak dva roky budete ve vyrovnaném rozpočtu s tím, že budete mít výplatu jako průměrný dělník a zisk mimo plat budete investovat do vybavení. Důležité je dobré pojištění podnikání. Jednak je to povinnost a jednak je to dobré pro případ nějakého problému když vám zaměstnanec udělá průser.
Že to je funkční, vím z vlastní zkušenosti...
To je fajn nazor a hlavne zlata realita a pravda,jenze dnesni lide koukaji take na kazdou korunku a stim ze jim budu pocitat pujcovne tak pujdou jinam a to za nekym kdo patricne kravinky jako rozbrus a zbyjecku atd ma,unas treba lehke kbouraci kladivo stoji denne 970Kc s dph a nove dvacet tis.,samozdrejme ze stroje se pujcuji tak vysoko ani nemirim take mi jde jen o sto tis na zakladni naradi.to zakladni mam na mysli bouraci kladivo,rozbrusi vrtacky ale i lopata kolecko atd a starsi dodavka.samozdrejme mate pravdu v tom ze dluh je nanic ale nemam jinou moznost a jak to tak vypada tak diky me hlouposti v mladi si budu muset vse vydrit a oto to bude pak zajimavejsi,myslim ze slusni a poctivi lidicky ohledne financi uz neexistuji a tak bude sranda.ja tvrdim hlavne zdravy a ostatni si musime zaridit.Verte vedu firmu sedm let takze jak a co znam moc dobre jenze jsem zjistil ze za sedm let driny odnevidim do nevidim jsem vlastne dokazal jen to ze mam dobry plat, nervy,a navisost spokojeneho sefa ktery zacal z hamiznosti davat penize i na material a radsi nic nedelal pac ma uz dost vseho a me stejne nezbyva nez se dotoho pustit.
budu se držet toho půjčovného...
Vy nemusíte nikomu účtovat půjčovné. Dám příklad:
Osekání a staré omítky 1m2 á 38,-
metrů celkem ..100
celkem 3800,-
když budete mít el.kladivo váš obrat bude bez režie a nákladů 3800,- a v čistém po zahrnutí režie cca 3300,- když budete platit půjčovné bude v čistém 2350, tedy zákazníkovy účtujete stejnou cenu jako konkurence, ale s nižším ziskem. Pak vás to nutí k efektívnímu využití půjčené věci. Tedy práci udělat co nejrychleji a jen v míře nezbytně nutné aby se zbytek dal udělat ručně a pak rychle vrátit. Chce to plánovat a stále hledat vylepšení a analyzovat výsledky. Pořád dokola i když už si myslíte že není co vylepšit. Vždy je co vylepšit a vždy narazíte na něco co děláte zbytečně. Také nikdy ale nesmíte jít pod cenu. Na všechnu práci si dělejte ceník který musíte striktně dodržet. Všichni víme jak je to se slevama které ani slevama nejsou. Sleva je jen snížení dočasně přemrštěné ceny. Jestliže chci na zakázce vydělat milion, pak musím chtít dva miliony a půl milionu slevit abyste se jako nechal ve finále ukecat na ten milion. A vten moment máte nálepku člověka se kterým je domluva... starý známý trik a furt to funguje.
Základní vercajk se dá pořídit velice snadno a za malý peníz... procházejte bazary sledujte internetové aukce a podobně. Vy jako šéf byste ani neměl na manuální práci sáhnout, ale jen přemýšlet nad efektivitou práce a využití prostředků včetně lidských zdrojů. Pokud si myslíte že na tihle otročinu nemáte bunky, zkuste oslovit nějakého kamaráda podnikatele, aby vám pomohl. Sledování daňové kalendáře je také užitečné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.