Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novinářská kachna

Od: cechacek* odpovědí: 13 změna:

Údajně je v Česku okolo 60 tisíc bezdomovců, ale ohroženo je prý 10% populace. Těch bezdomovců není mnoho, ale ohroženo je údajně 1 milion spoluobčanů to je podle mého nepravda, určitě by již pan Babiš, nebo Sobotka podnikl správné opatření a možná i Brusel by okamžitě nařídil nápravu. Je to poudačka nebo ne.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ono ale kolik % lidi si za to muze? Chlast , drogy , gembling.
Pro bezdomovce je dost organizaci co pomahaji se postavit zpet na nohy , jen musi chtit. Pro nektere je lepsi zebrat u tesca a pak si koupit čučo.
I kdyby byly prachy , tak EU to radeji narve imigrantum.

mp*
hodnocení

0x

Jestli Vám mohu poradit, tak nevěřte statistikám a hlavně průzkumům veřejného mínění. Tam, když se ptají, tak obyčejně každý druhý něco plácne, aby to měl za sebou. Tomu věříte? A že se sní 40 kg cukru a vypije 156 l piva za rok (na osobu), že 5000 lidí umře na následky kouření? Těmto ůdajům může věřit snad jen blázen. Takže doporučuji se koukat kolem sebe. Z toho se dá hodně odvodit. A nečíst noviny (pokud teda neumíte číst takzvaně mezi řádky).

cechacek*
hodnocení

Mp máte pravdu, nevěřit statistikám, ovšem podle našich nejlepších přátel v Bruselu a tam mají solidní vzdělání je hranice chudoby 4616 Euro ročně, t.j. 10400 tvrdých českých měsíčně na osobu jednotlice, máme v Česku asi 1,4 milionů důchodců s příjmem pod tuto hranici, část pracujicích na tuto hranici také nedosáhne, mezitím další vyřazenci ze společnosti i když všichni nejsou jednotlivci, mají přítele, přítelkyni, sponzora, bodyguarda, pasáka, hafíka a.p., tak přesto to vychází okolo 1 milionů na hranici chudoby. Je pravda, že na př. v Africe by s tímto příjmem se řadili mezi boháče, tolik můj názor, který je řádně ověřen bez statistiky.

hk
hodnocení

0x

Mně to přijde realistické. Podívejte se kolik je těch bezdomáků ve velkých městech, kolik je exekucí, insolvencí, bankrotů. Nechápu, proč by Brusel nebo kdokoliv jiný měl činit nápravu. Snahy min. Pelikána o odpuštění dluhů dlužníkům a snažší osobní bankroty jsou výsměchem těm, co se ještě snaží pracovat.

hodnocení

0x
Statistiky nedávno ukázaly, že lidé věří všemu, co statistiky ukážou...

nikdo*
hodnocení

0x

Panu Babišovi i panu Sobotkovi je úplně jedno, jestli je to 5 nebo 10%. A EU to tuplem nezajímá. Proč by je to mělo vůbec zajímat? To za prvé.

A k tomu ostatnímu. Opravdu si tu někdo myslí, že ČSÚ pracuje s průzkumy veřejného mínění? To se mi snad jen zdá.

Takže tady, se to nedozvíte. Tady se dozvíte jen naše názory, které nemusejí být pravdivé.

Pokud chcete znát pravdu, musíte ke zdroji těch dat, tedy na web ČSÚ.

A tím že jsem Vás odkázal na jiný WEB jsem porušil pravidlo Z4 zdejší poradny. Ale na tuhle otázku není smysluplnější odpověď. Za tím si stojím.

hodnocení

0x

Já jsem četla, že počet bezdomovců opravili na 160 000 ks, ale že jich i tak bude mnohem víc a tomu bych věřila. Jsou mezi nimi duševně nemocní, neschopní trvale pracovat, prostě to nevydrží, protože jim psychika lítá nahoru, dolů. Ale taky je mezi nimi spousta ožralů a flákačů, kteří než by pracovali, tak se raději uskrovní, žebrají, vymetají popelnice a bydlí pod mostem. Řekla bych, že jejich volba. Zdá se mi to demokratické.

nikdo*

Jen malá poznámka, k jinak pochopitelnému příspěvku. Tou poslední větou, jste smetla do jedné hromady ožraly a flákače s duševně nemocnými, neschopnými trvale pracovat.

A příspěvek vyvolává ještě otázku: kolik těch nemocných a neschopných, třeba v procentech, je i v té druhé druhé skupině ožralů a flákačů? O tom statistiky mlčí? Kam mířím je jasné. Kolik těch alkoholiků se stalo z neschopných atd, kterým nikdo nepomohl. Nevím to ani já, proto ta otázka.

doplněno 13.03.16 08:50:

Musím se opravit: Tou předposlední větou... Omluvte prosím popůlnoční únavu.

rv*
hodnocení

0x

Stačí, když se podíváte, kolik lidí má takový příjem, že stěží zaplatí za bydlení a jídlo. Pak stačí drobná "nehoda" a už se vezou.

hodnocení

0x

No, vzhledem k tomu, že tuto informaci zveřejnilo Ministerstvo propagandy, pak bude lakovaná spíš na růžovo, než na černo.

doplněno 13.03.16 11:43:

aja: Český rozhlas, Česká televize ...

doplněno 13.03.16 16:34:

Mimochodem, teď jsem četl průzkum o tom, že čtvrtina socek (OSVČ) si bude na zaplacení daní brát půjčku.

Asi jssem natvrdlá, ale co má být ministerstvo propagandy?

nikdo*

Přečtěte si G. Orwella a jeho knihu 1984. Pochopíte paralelu.

hodnocení

0x

Podobné články lze najít v tisku dnes a denně. O miliónech bezdomovců se píše již od 90. roku. Ona i chudoba je měřená podle nějakého minimálního standartu, na který by měl člověk měsíčně dosáhnout, ale rozhodně to neznamená, že by mělo chudým hrozit pomření z hladu nebo nedostatku zdrav. péče, apod. Milión chudých je velké číslo a o bezdovcích ani nemluvě. Drtivá většina bezdomovců je sama na vině svému stavu (chlast, drogy, gamblerství, zahálčivý způsob života...). Média píší tak, jak si je někdo zaplatí. Nepamatuji si téma, ale zasmáli jsme se při pročítání magazínu vydavatelství MfDnes, kde měsíc po sobě uveřejnili články diametrálně odlišné. Co bylo strašlivě špatné, následující měsíc vychválili až do nebes. Pomalu se blíží předvolební boje a tak se podobnými VÝZKUMY budeme setkávat stále častěji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]