Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrdi mi z pusy

Od: pusa odpovědí: 13 změna:

Dobry den,strasne mi smrdi smrdi z pusy.I kdyz si rano poradte umyji zby a najim se.obcas mam v puse takovy bily kulicky a strasne smrdi.Jsou vzadu v krku schovane.Co mam delat?Na nikoho nemuzu mluvit

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,máte zřejmě čepy na mandlích. Zajděte si na ORL,kde vám mandle vyšetří a přeléčí. JISKRA

problem
hodnocení

0x

To je zrejme tim, ze mate hnis v krku (ty bile kulicky), chtelo by to navstivit lekare, mohl by to vyresit nektery druh penicilinu, nechte to na odbornikovi.

sandra19
hodnocení

0x

zkus chvilku cumlat hřebíček-koření :)

hodnocení

0x

Laicky řečeno je to hnis a ten zapáchá. Jste nemocný a jděte k lékaři. Určitě máte i jiné potíže než jenom ty "kuličky" na mandlích.

martinaa*
hodnocení

0x

Čepy na madlích, neboli zánět. Já mám chronický, ale naštětí zápach řešit nemusím. Skoč si na na otorhinolaryngologii (ORL), kde ti čepy odborně vymáčknou a dostaneš zřejmě nějakou vodičku na potírání mandlí. Já mám jodisol. Taky ti ukážou, jak si čepy správně vymáčknout. A od věci není ani kloktat šalvěj, vincentku nebo hřebíčkový odvar.

hodnocení

0x

Je dobře naučit se používat ústní vodu. Bývá i v malém balení a teď jsou hodně ve slevách. Není pak problém pusu vypláchnout, nosohltan vykloktat. ;) Tohle je rada, když je i není v krku infekce, zánět.

hodnocení

0x

O těch bílých bouličkách na mandlích jsem nikdy neslyšel, respektive nikdy jsem je v puse neměl, ale šel bych s tím k doktoru pokud je to zdroj problému. Jinak i když je nemám, tak pro svěží dech rozkoušu v ústech celý hřebíček a dech je potom na dlouhou dobu hezky svěží, ale je třeba to zapíjet, protože hřebíček vysušuje ústní dutinu. Na druhou stranu pomáhá i trávení. Dobrý je i Fenykl. Další perfektní věcí na desinfekci dutiny ústní je česnek nebo čili papričky, ale česnekový odér spoutě lidem vadí, i když netuším proč.

host*
hodnocení

0x

V pořadu Prostřeno v týdnu, kdy vařili herci a herečky (viz iprima.cz/... ) také o tomto tématu mluvili a shodli se na tom, že velmi pomáhá rozkousat zelenou listovou petrželku se solí. Prý. Asi s tím mají své zkušenosti.

jenda2*
hodnocení

0x

Jako první pomoc kloktat Literine ale hlavně si nechat vyšetřit krev na přítomnost stafylokoků nebo něčeho takového.

hodnocení

0x

Ty bílé kuličky, to jsou zbytky z jídla, schované za určitýma překážkama vzadu v krku. Jdou normálně vydělat-špejlí apod..teda pokud se nepoblinkáte. Jenže je dnes vyděláte a za týden ani ne se tam potrava usadí znovu a můžete to dělat stále dokola. Leda nemít vzadu v krku žádné záhyby, kde by se zbytky potravy "schovávaly".

rv*
hodnocení

0x

Hledejte "tonsil stone" třeba na youtube

Jo, to je ono *blee* taky to mám v menší míře

wasube*
hodnocení

0x

Jděte na vyšetření na gastroenterologii. Podívají se Vám kamerou do jícnu a žaludku. Kdo má problém se žaludkem, má problém často i s tímto problémem. Dostanete trojkombinaci léků a za 2 měsíce jste dobrý a potíže už nemáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]