Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které noviny jsou nezávislé?

Od: lada1® odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych si na netu číst nějaké nezávislé noviny z domova i ze světa.Které mi doporučíte?V diskuzích pod články většina čtenářů upozornuje na neobjektivnost redaktorů.Jsou nezávislé noviny?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Obávám se, že nic takového není možné. Ke každé redakci vedou nějaké nitky od někoho, komu noviny patří. A každý majitel má své vlastní zájmy. Je jedno, jestli je to miliardář sledující své mocenské zájmy, nebo stát, který mi bude masírovat palici multi kulti sluníčkovou pohádkou pro dospělé.

cechacek*
hodnocení

0x

Na př. Tribune de Geneve, pokud se jedná o zahraniční politiku, machrování ve Švýcarech tohoto plátku nemohu posoudit

klera*
hodnocení

0x

Mohli by to být plátky, co se úzce specializují- např. na informace o válečných konfliktech Armádní noviny, o ekonomice třeba Finanční noviny (o těch nic moc nevím...). Je to proto, že se zabývají úzce jedním oborem a návštěvníci těhle serverů jsou většinou z úzké skupiny lidí, co se o tyhle konkrétní věci zajímají...jde jim o informace, ne senzaci nebo podpoření jejich názorů (oproti třeba ruským serverům/ prozápadním serverům, protiuprchlickým/ prouprchlickým serverům, levicovým, pravicovým nebo veřejnoprávním, které mají určitou zodpovědnost, takže úplně objektivní být taky nemůžou).

doplněno 06.03.16 17:39:

*mohly

nikdo*
hodnocení

0x

Neobjektivnost(neobjektivita) a nezávislost jsou dvě různé věci, a jedno nezaručuje druhé, stejně jako druhé nezaručuje první.

hodnocení

0x

Nezávislé na kom?

Tzv. nezávislost a objektivita sppolu nijak nesouvisí. Naopak - mám pocit, že čím víc někdo dává najevo svou "nezávislost", tím větší bláboly produkuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]