Je tato deska vhodná ke grilování

Od: Datum: 05.04.16 13:22 odpovědí: 2 změna: 05.04.16 14:20

Dobrý den,

na půdě jsem objevil tuto desku, nevíte někdo co je to materiál a jestli je vhodná na grilování?předpokládám že mramor?je velmi těžká, velká-105 x 55 x 2 cm. Také bych se rád zeptal jestli nehrozí prasknutí pokud nebude zahřátá po celé ploše rovnoměrně při rozdělání ohně tředa jen pod středem desky? Celou plochu bych využil opravdu asi jen příložistnostně při větším počtu strávníků.

díky



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.04.16 14:04

Deska je příliš velká.Bude se s ní špatně manipulovat. Nech si ji někde přeříznout. K tomu prasknutí - to hrozí vždy. Proto je lepší dát desku do kovového rámu. I když kámen praskne, dá se na tom grilovat dál.

Datum: 05.04.16 14:20
avatar

Mramor není zrovna příliš vhodný pro grilování.Používá se také podobně černá lávová deska,ta je z tavené sopečné vyvřeliny,křemičitanů s vyšším obsahem SIO2.Pak není náchylná k prasknutí.Lze použít také leštěné žuly,ale pouze jemnozrnné,i ta se musí nahřívat pomalu a ne intenzivně..Pokud je tato černá deska mramor,tedy uhličitan vápenatý,pozná se to pokapáním kyselinou,přitom dojde k pěnění kapaliny.

JABRAKA

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.