Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání při nemocenské

Od: ladabutzke odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,jsem na nemocenské a dala jsem již výpověď v práci dohodou.

Mohu začít podnikat i když jsem v pracovní neschopnosti?

Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Výpověď dohodu dát nelze. Buďto dáte výpověď, pak běží výp. lhůta nebo se dohodnete na ukončení PP k nějakému datu.

Pokud jste na nemocenské, tak nemůžete podnikat, protože jste nemocný. Ukončete neschopnost a pak podnikejte.

hodnocení

0x

Podle mě můžete podnikat, i když jste v pracovní neschopnosti, protože jestli to správně chápu, nemocenskou pobíráte z pracovního poměru (byť ukončeného). Nelze vykonávat tu činnost, z níž pobíráte dávky. Jinou činnost vykonávat můžete, ale musíte přitom dodržet léčebný režim stanovený lékařem při vystavení neschopenky. Tzn. když ukončíte pracovní poměr, nemůžete si začít dělat co chcete, třeba začít jezdit po zakázkách, dokud trvá pracovní neschopnost.

Výpověď dohodou, pokud jste to takto formuloval, je neplatná - je to nesmysl. Buď rozvážete pracovní poměr výpovědí (dvouměsíční výpovědní lhůta), nebo dohodou (obě strany se na návrh jedné z nich dohodnou na ukončení PP k určenému datu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]