Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sebepoškozování

Od: karolina* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den vým že jsem malá ale já nevim co stím.Je mi 14 let a řezám. Mám problémi ve škole všichni na mě to svaděj a maka kvůli mě musí chodit do školy a třídní učitel na mě říka věci který nejsou pravdívé jenom ředitel ví že jsem hodná ale mamka mu nevěří.Děti se mě posmívají a nadávaj mě a nikdo se semnou nechce kamaradit :(.A když přijdu domu tak jdu do koupelny sáhnu po žiletce a říznu se a mě to udělá líp nevím proč to dělam. Pořát si myslim že jsem nejhorší.:(Prosím poraďte mi prosím :(

PS:prominte za chybi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Karolinko, tohle sama nezvládneš. Nezvládne to ani maminka. Se sebepoškozováním musí pomoci a napravit odborník. Psychiatr. *hej*Měla bys zajít za školním doktorem nebo doktorkou a říci jí to a ukázat jizvy a rány. Měla bys ji požádat o pomoc. *sok* Děvčátko, je mi tě líto, ale musíš vyhledat pomoc i přesto, že mamka nebude chtít.

Určitě ti někdo tady napíše telefonní čísla, kde tě vyslechnou a přesně řeknou, co máš udělat. Chtěla bych tě pohladit a potěšit tě. Nejde to. *pusa* Drž se!

hodnocení

0x
Nestyď se opravdu navštívit psychiatra, není důvod k obavám. Časem to bude bez pomoci jen horší.

hodnocení

0x

určitě též terapie čili psycholog

psychiatr předepisuje léky a někdy dělá terapii, ale nemá na to moc čas

psycholog nepředepisuje léky, pouze povídá

Máš na škole možnost navštvívit školní psycholožku? Nebo aspoň výchovného poradce - ten by ti měl dát kontakt na školního psychologa

cinematic*
hodnocení

0x

Taky můžeš kontaktovat linku důvěry, buď v místě bydliště, nebo tuhle nonstop linku

wasube*
hodnocení

0x

Ve 14 letech nejsi rozhodně malá. Generace 14letých před Tebou měly spoustu povinností a chovali se jako dospělí, protože dospělí skoro už v tomto věku byli. Nastupovali běžně do továren na práci a nečetla jsem že by se řezali, neměli na to čas ani myšlenky. Museli vydělávat na obživu.

Zkus zavřít facebook, kde se to fnukáním řezaných jen hemží a chovat se jako normální dcera normálních rodičů.
Ve škole se uč, děláš to pro svoji budoucnost, nevyváděj a nepřidělávej mamince starosti, určitě jich nemá málo, spíše se snaž jí pomoci.To dívky ve Tvém věku už dávno dělají.

Nervově se hroutit protože mi vě škole někdo často i právem vynadá není na místě. Je to normální život a v životě později by jsi se musela hroutit každou hodinu, když by jsi byla i nadále tak přehnaně přecitlivělá.

Tvůj písemný projev je ve 14 letech katastrofální, vezmi denně knížku do ruky a čti ! Přestaneš se nudit a pozorovat se a bude Ti lépe. I lidé Tě budou mít raději, když budeš chytrá, vzdělaná a pracovitá.

To je má rada. Nezapomen ji.

doplněno 05.03.16 16:33:

Vložím i sem film o stejně staré dívce, která prožila skutečnou tragédii a neřezala se, nebyla to moda tehdy. Naopak lidé a to i tedy děti měli své starosti, povinnosti a podle toho se chovali. Byli velmi rozumní. Shlédni film a uvidíš že jsi v podstatě velmi štastný člověk.

hodnocení

0x

Tady pomůže jenom psycholog. Není normální aby 14ti letý člověk, který chodí do školy, měl podobný písemný projev. Já mám dojem že ty hrubky a ten zmatený sloh jsou cílené, aby to vzbudilo v důvěřivých a hodných lidech soucit a Vy se doma při čtení "šklebíte" jak jste je nachytala. Jinak, to sebepoškozování je problém, který se nevyřeší na žádné poradně. Navíc by si toho rodiče určitě všimli. Když se někdo pořeže, teče krev a jsou to otevřené rány, které se nevyhojí do deseti minut. A to, že máte v koupelně jen tak položený balíček žiletek, tak to je také divné. Dnes už existují jiné přístroje na holení, nejsou to obyčejné žiletky, kterými byste se mohla řezat. A jak se pan ředitel dozvěděl, že jste hodná? Vy jste mu to šla vysvětlit? Problém evidentně máte, ale není to ten, který popisujete.

wasube*

Naprosto souhlasím s Vaší diagnozou tazatelky suzy i já si myslím totéž. Ve 14 letech takhle psát, tak vrátím školný. Slovosled, obsah, hrubky - příšerné. Proto mě tyto "dotazy" nijak nezajímají.

doplněno 05.03.16 22:42:

A už to že se někdo považuje ve 14 letech za malého mluví za všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]