Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje náhrada za lék Warfarin?

Od: delta® odpovědí: 15 změna:

Prý je Warfarin zastaralý a nabezpečný. Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Pradaxa, Xarelto a Eliquis, ptejte se svého lékaře.

05.04.16 11:07
hodnocení

Díky.

Liduška *palec*
A já dodám,že Xarelto je opravdu velmi dobrý.
doplněno 06.04.16 10:52:

Warfarin byl v podstatě vyvinut jako jed na krysy.Nesmí se při něm jíst ani ovoce,natož zelenina.Je to svinstvo,které zabíjí !

poradte.cz/...

hodnocení

Prosím tě, mohla by jsi napsat, u jaké jsi pojišťovny a kolik za ten lék doplácíš?

lidus*

sukl.cz/... PRADAXA

najdi-lekarnu.cz/... xarelto

najdi-lekarnu.cz/... Eliquis

Lék neužívám, pouze jsem guglila. Manžel bral Warfarin a píchal si doma Fraxiparin, žádný problém mu léky nedělaly. Žádnou dietu rozhodně nedržel a klidně si dal špenát.

hodnocení

Díky. Jestli je tam doplatek na měsíc okolo 200kč - to by šlo... Warfarin neužívám, užívá ho manžel. Jezdí autem a říkal, že kdyby měl havárii, tak by mohl u Pradaxy vykrvácet. U Warfarinu se prý píchne injekce a nehrozí to. Já tomu nerozumím...

sebod*

wamp. Není to pravda s tím ovocem a zeleninou. Tohle rozhodně v příbalovém letáku není napsáno. Stojí tam, že můžeš toto vše jíst, ale stejné dávky denně. Takže kdo jí denně zeleninu a ovoce, tak se nemusí ničeho obávat

Sebodko,tak si dál klidně jezte ten jed na krysy.Nikomu svůj názor nevnucuji.

sebod*

wamp. Já jsem se vyjádřile k tomu, že píšeš, že jsou v jídle (hlavně ovoce a zelenina) omezení. Prostě nejsou. To, zda má lék i jiné vedlejší účinky jsem nerozebírala. Jak u Warfarinu, tak i u druhých zmiňovaných léků.

cicko*
hodnocení

0x

Nebral bych agenturní zprávy JPP tak vážně. Lidská hloupost je mnohem starší a ještě nebezpečnější a také s ní dokážeme žít.

Cicko *palec*, přesně tak. Já ten lék sice neberu, ale bere ho můj bývalý manžel celé roky a je spokojený. To bude zase nějaký marketingový tah. Neříkám, že ostatní léky nejsou dobré, ale proč tvrdit, že je nějaký lék "zastaralý", když po desítky let úspěšně léčil...

isteron
hodnocení

0x

Mne sama primárka neurológie zmenila Warfarín na Pradaxu, 1 tobolka 2 x denne.

isteron
hodnocení

0x

Pri Warfaríne treba dávať pozor na hematómy a krvácanie. Každý lekár musí o tom vedieť, dajú vám zvláštny preukaz. Kontroly hladiny robí hematológia každý mesiac a určuje dávkovanie.

Pri Pradaxe robí odbery aj sestra u obvodnej lekárky, raz za 2 - 3 mesiace. Kontroluje sa hladina keratinínu a kys. močovej.

sebod*

Beru Warfarin na kontrolu jdu k obvodnímu lékaři, tam mě sestra píchne do prstu, provede se test, podle výsledku se upraví dávkování a je to.

dobramysl
hodnocení

0x

ano,natokinaze bez vitaminu k, :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma náhrada za warfarin
Otázky na téma warfarin náhrada

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]