Nejste přihlášen/a.
Mate pocit, ze vam vira pomaha? Verite spis pocitu spravedlnosti a ulevy ve vire, ktera proklamuje " oko za oko, zub za zub" nebo hajite viru hlasajici "kdo do tebe kamenem, ty do nej chlebem"? Moc se v tech virach nevyznam, ale mam dojem, ze krestanstvi vetsinou obhajujeme proti vnitrnimu presvedceni a uspokojeni ... Neni to falesne?
Jethro - to je naprosto presne vyjadreno a co se mne tyce, tak jsem pro spravedlnost ( oko za oko ...), protoze odpustit se daji jen male hrišky, nikoliv nenavratne škody, to by se to ruznym gaunerum prilis vyplacelo
Gwen, nemáte pravdu. Nikdy nevíte, co je malý a co větší hřích. Nikdy totiž nevíte, co ten maličký hříšek způsobil. Je nějaké povídání, které začíná tím, že motýl mávnul křídly. A tím spustil řadu činností, které způsobily tragedii.
Navíc, kdo rozhoduje o tom, co je malý hříšek, který je dobře přehlédnout a který je tak velký, že by se mělo hříšníkovi vydloubnout oko. Kdo by to měl posoudit?
Ten, v kom je víra, opravdová víra, ten je sám sobě nejpřísnějším soudcem.
Povídání o odpuštění, nošení pomsty v sobě, to je na hodně dlouhou debatu. Já jsem šťastná a osudu vděčná za svoji povahu. Já se neumím zlobit. Já se umím vztekat. Většinou pár chvilek a pak už nevím. Nenosím v sobě touhu po pomstě, potřebu trestat. To neznám. Věřím, že karma funguje. Karma? Boží mlýny?
Má to tu výhodu, že sbeou netáhnu negativa.
Je to falešné... tak jako, že věřím v Něco vyššího, ale odmítám s tím Něcem jakkoliv ztrácet čas, protože čas jsou prachy. A jestli mi víra pomáhá? Jo, přináší mi dlouhodobý vnitřní pocit svobody a spokojenosti (to znamená život bez depresí). A to vám žádná věc na světě nedá. Orgasmus vás uspokojí na 18 sekund (u ženy max. 2 minuty). Z koupené věci máte radost maximálně 5 dní. Bůh je na celý život a "kleriků" se nebojím a jsem za ně rád. Zatímco představený muslimů je soudce podle koránu, křesťanský kněz je "mučedník", který slouží lidem.
Dylin - To je hezky materialisticka vira , ale souhlasim, proc ne, kdyz vyhovuje neco abstraktniho "vyššiho", hlavne mit aspon nejakou viru, ktera pomaha a nezatezuje
Kdyz nekdo schvalne provede neco nenapravitelneho, jako vrazdu nebo zmrzaceni, je vubec mozne tohle odpustit? Co to je za viru, ktera nabada k takovemu odpousteni vinikum? Ja bych nikdy odpustit nemohla ani u vinikovy smrtelne postele, i kdyby to melo znamenat jeho vecne zatraceni, protoze odpoustet zrudam je zlocin
Moje nepohodlná víra je v tom, že odpustím. Akumulovaný hněv v neodpuštění ničí jen jeho nositele. Ať si ho Bůh potrestá sám.
Jeziši...vzdyt v tom akumulovanem hnevu je prece onen " prst Bozi", ktery roztaci mlyny s trestem ! A "bozi mlyny" to pomalu a jiste semelou nebo-li, kdyz uzna Buh duvod k potrestani, dopusti akumhlaci hnevu
Takze verici clovek ma vzdy duverovat Bohu, ze jen on se nejlepe postara o spravedlnost? Ja sice nemam momentalne zadny konflikt a osobni pocit krivdy, ale vidim kolem sebe tolik nespravedlnosti a touhy po odplate, ze na to ten "jedinej spravedlivej" snad ani nemuze stacit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.