Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peněžitý příspěvek - nárok?

Od: adamm odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
kamarádce jsem téměř před třemi lety přispěl na lepší život větší finanční obnos (kolem 300tis) na účet. (z mého účtu na její účet, který už ale neexistuje) Bez jakéhokoliv papíru, jen z kamarádství. Transakce proběhla na pobočce banky přes bankéře a byl tam jen podpis příkazu.
Naše cesty se před rokem rozešly.
Mohu si na peníze dělat nějaký nárok?
Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, přispěl jste snad dobrovolně, byl to dárek - a je to pryč. Nárok na co?

Kamarádka má lepší život. To jste chtěl, tak ji to přejte (a její šikovnost). Zdravím!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ne. Koupil sis od ní za ty peníze zkušenost a poučení.

hodnocení

0x

Adame, vy nepíšete, že jste půjčil. Vy píšete, že jste přispěl. Přispěl? Dal? Daroval! Proč by měla něco vracet?!

wasube*

babkazove, máte pravdu, pokud nemá žádnou darovací listinu, tak nemá v případě nevděčnosti žádné odvolání a dovolání. Myslím že pánové a nejen oni by měli začít používat mozek. Jeden daruje byt, druhý velké peníze, žena pro změnu vloží velké peníze na renovaci něčeho co jí nepatří, tedy do cizího majetku zdá se mi to, nebo národ hloupne?

A navíc nikdo z těchto lidí se sem předem nepřijde poradit zda to má vůbec udělat.

hodnocení

0x
Jo ona ma lepsi zivot.
Nemate zadny papir o pujcce.
Neda se nic delat.

hodnocení

0x
Ne, peníze jste jí dal, ty jsou už její.
Ale kdybyste náhodou hledal nového kamaráda, dejde mi vědět. Rád vám ho budu dělat.
doplněno 02.03.16 10:42: Pokud jste dal kamarádce peníze na lepší život a ona ho teď i má, tak nevidím ani důvod, proč by je měla vracet, když peníze plní účel.
wasube*

plavest*
hodnocení

0x

A už jste ji písemně požádat o vrácení finančního daru? Tak požádejte a připište, že v případě že peníze nevrátí, se obrátíte s žalobou na soud. A pokud dojde na soud, budete muset dokazovat, že jste jí půjčil. Snad jsou svědci, kteří ví, že nic neměla a najednou měla.

honzajs122
hodnocení

0x

jo, sex je zatraceně drahý špás co se dá, se po světě nehledá

v případě daru se slečna dopustila toho, že se nepřiznala k dani darovací a na to ji lze utáhnout :)

vrácení daru se lze domáhat za určitých podmínek, viz. NOZ §2072 ...

wasube*
hodnocení

0x

blesk.cz/...

Lidi poučte se od mistra jak obdarovat a přitom mít stále svůj majetek...:)

Ale no tak, Wasubi. Máte to zapotřebí?! :(

wasube*

Já jsem Vás babkovaze ale nepochopila, nebo jste Vy nepochopila, proč jsem to sem dala.

Vždyt Karel Gott to udělal velmi správně, tak, jak se to má dělat ! Je vidět že to dělal za pomoci advokáta. Nešetřil na něm.

Tady na poradně jsou případy jak jeden daroval jen tak 300 000 korun. Druhý udajně jen tak daroval vlastní byt. Aby se stal možná bezdomovcem.

A já jsem sem pro ty pány a ostatní dala tohle poučení. Jak mám obdarovat, ale v případě že obdarovaný se ukáže jako nevděčník, může se mi můj dar vrátit.

V žádném případě jsem to sem přece nedala proto, abych tím chtěla naznačovat něco o mistrovi a jeho ženě. Je to jejich věc a já je mám ráda oba. Škoda že si to tu tak špatně vysvětlujete.
Přestože se snažím často obšírně vysvětlovat proč lecos píšu, tak přesto lidé nepochopí záměr.

lidus*
hodnocení

0x

Můžete zkusit aby podepsala uznání dluhu, ovšem nevím zda na toto přistoupí, píšete, že jste ji peníze nepůjčil ale dal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]