Nejste přihlášen/a.
Vhodný sport...spíše co by Tě bavilo a máš pro to vlohy. Pokud budeš super talent tak můžeš v podstatě dělat cokoli, kromě asi gymnastiky, kdy jsou holky ve tvém věku pomalu v důchodu.
Spíš si zjisti na co máš talent a co by tě mohlo bavit. Těžko ti tu budeme vyjmenovávat stovky sportů, které existují. Také jaké máš možnosti ve svém okolí. Co se v okolí hraje, koná a na jaké úrovni, jaké jsou tam sportovní kluby atp.
Závodit se dá v ledasčem. Kamarád je vicemistr ČR ve cvrnkání pivních zátek, známý se pravidelně umisťuje na předních příčkách závodů MMA. Koneckonců, sama mám v šuplíku tři medaile z mistrovství Evropy ze sportu, který svého času nedělal každý s dírou do zádele.
Teď je populární pole dance, street dance, breakdance apod. Pokud jsi na silovější sport, tak třeba mma, capoiera, terénní běhy (typu Spartan, Predator).
Nějaký zajímavý kolektivní sport, abyste si užila mládí, sport, soutěživost a společné zážitky v zajímavém klubu mezi vrstevnicemi. Například házená (ale pozor na zuby), pozemní hokej (pozor na modřiny na nohách), dívčí softball (s tím se dá jezdit po závodech), veslování (dvojice, čtveřice nebo i osma), ale to je šílená dřina a chce to mít blízko vodu a loděnici, ale pak je to fajn. Orientační běh (při běhání v přírodě na měkkém se tolik neničí nohy a neotřásají vnitřnosti, jako při běhání na tvrdé silnici nebo oválu). Atd..?
Každý sport je, kajko, o pohybu a základem pohybu je chůze a běh. A běh je taky nejjednodušší a nejlevnější sport. Pokud k tomu nemáš vyložený odpor, tak nejjednodušší začít běhat. Navíc teď je ohromný běžecký boom, pořádá se spousta závodů na silnici, v terénu, na dráze, a mimo nějakých mistrovství jsou všechny přístupné všem. Nejen špičkovým, ale i rekreačním a kondičním běžcům, kteří si jen tak sami nebo s partou poklusávají, široké veřejnosti. Napiš kde bydlíš a dám ti tipy, tam se můžeš jít třeba jenom podívat a uvidíš, zda bys tomu mohla přijít na chuť. Poklusávat si můžeš začít sama, ale nejdřív pomalu a v malých dávkách, ať si to neotrávíš. Podívej se tady do rubriky SPORT a tam na otázku BOLEST V NÁRTECH PŘI BĚHU, napsal jsem tam adresy běžeckých serverů kde najdeš informace a termínovky závodů. Podívej se tam i na moji odpověď o sportovním sortimentu, který bude od čtvrtka v Lidlu. Je tam taky kontakt na mne, klidně napiš. Ale hlavně svoji chuť neodkládej a s něčím, s čímkoliv, začni a vydrž. AHOJ!
Já si myslím, že bys ambice na závodění měla opustit. Uvědom si, že bys musela naprosto opustit jakýkoliv život a všechno, všecičko bys musela podřídit vybranému sportu. Od kamarádů, až po spánek a občasné povalování. Najdi si nějakou bezva partu lidí, se kterými ti bude fajn, aniž bys opustila svůj dosavadní život. Nedávno jsem si tak přemýšlela a vzpomínala na všechny slavné lidi, mistry, vítěze. Za všemi stojí stín rodiče, který neuspěl právě v tom sportu, ve kterém, za obrovských obětí, jejich mladí uspěli. Kam své děti od raného dětství, dostali, ale spíše dohnali. Nejsem si jistá, že by se ti takový život líbil.
Jak123, mrzí mě, že jste mě špatně pochopil. Nepíšu o lenošení, vyhýbání se sportu. Naopak, radím dobrou partu v tělocvičně, na hřišti, kde se člověk pohýbe, zasměje, najde kamarády. Nemyslím si, že tazatelka najde sport, kde to dotáhne až na stupínky na bedně. To vůbec. Já varuji před špičkovým sportem, který je v dnešní době všechno jiné, jen ne pohybem pro radost. Sama jsem byla pivotem v basketbale, nějakých 15 let. Parta v tělocvičně, to bylo to, co se mi moc líbilo.
Hlavně se od svého úmyslu nenech odradit takovými nesmyslnými názory lidí, kteří ke sportu asi nikdy ani nečuchli, jak ti tady radí babkazov. Neměl jsem na mysli závodní sport na špičkové úrovni /ovšem nevylučuji, že by ses na takovou úroveň vypracovat nemohla, ale tam by opravdu byla cesta dlouhá, podmíněná dřinou, odříkáním a taky talentem/, ale závodění na úrovni rekreační. Na startu běžeckých závodů jsou dnes desítky, někdy stovky ale třeba i tisíce běžců, mužů, žen, ale i dětí...od 10 do 80 let /i méně, i více/ ...na těch doporučovaných serverech najdeš i videa z takových běhů a sama můžeš posoudit. Běh jsem dal jako příklad, je nejmasovější, nejdostupnější, nejjednodušší. Podívej se třeba i na www.ceskybehzen.cz. PĚKNÝ NOVÝ TÝDEN!
Pro babkazov: Ještě ke zmíněnému Běhu žen /všechny ostatní závody jsou určeny všem, ženám, dívkám, dětem,klukům i chlapům...i starcům...kajka to může zkusit, nebo si vybrat třeba stolní tenis nebo badminton...její věc.
Tam najdete např. toto: CO JE ČESKÝ BĚH ŽEN – FOTOGALERIE – VIDEOGALERIE - a další
VÝSLEDKOVÉ LISTINY 2015: Nordic Walking 2,/... /chůze s trekovými holemi pro neběhající/, Běh 2,5 km,
V roce 2015: nordic walking 2,5 km 96 účastnic,
Takže žádné vrcholové závodnice, ale holky a dámy, kterým se občasné běhání zalíbilo,netrénují systematicky a na olympiádu nepomýšlejí Myslím, že by to mohl být konec diskuze, hlavně, že kajka s něčím začne a vytrvá!
Z internetu:
Běhání v přírodě, na čerstvém vzduchu, si oblíbilo a praktikuje jej stále více lidí. A mnohé z nich často nezastaví ani sníh, mráz, nebo teplota okolo nuly.Mnoho lidí propadlo tomuto velmi účinnému, zdravému a svou jednoduchostí také atraktivnímu sportu. Při troše snahy a vůle může běhat doopravdy každý. Lidé běhají v parcích, ale i v ulicích rušných měst. A také za každého počasí. Běhání je sport velmi dostupný a nestojí téměř nic. Pokud tápete, rozhodně neváhejte o radu požádat proškolený personál prodejny se sportovními, anebo běžeckými potřebami. Obuv se také musí vybrat podle toho, zda plánujete běhat spíše po silnicích, anebo v přírodě. Všechny takové aspekty hrají důležitou roli. Ženy jsou parádnice, a to se samozřejmě může projevit i na jejich běžeckém outfitu. Pro začátek či rekreační běh si proto v klidu vystačí s potřebami a oblečením z běžných obchodních řetězců, nic speciálního není třeba. A zakrátko si můžete troufnout i na běžecké závody, všechny jsou veřejně přístupné a na výkonnosti nezáleží, všichni jsou vítáni. Ale myslím, že se holčina na něco zeptala a vůbec ji to tady nezajímá, asi jen chtěla být chvilkově zajímavá. No, každý jsme nějaký!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.