Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostavam/davam el.rany

Od: lea* odpovědí: 9 změna:
Snad nekomu pomuze me zjisteni /v praci treti den dostavam od vseho kovoveho rany,kolegyne naopak rany dava,pri kontaktu lidem..procitam net cim to muze byt..narazim na suchy vzduch.. A v tom mi to dochazi,tri dny je zima a pritapime si el.kaminkama,u kterych sedavame nekolik h.denne..takze ten teply a suchy vzduch jde primo na nase cele telo..(el.kaminka jsou pod barem,teplo se plazi pod bar.deskou primo na nas i do obliceje,coz byva neprijemne/ zkusila jsem tedy chvili sedet u kaminek a sahnout na kliku,dostala jsem ranu..kdezto kdyz sednu jinam a sahnu na kliku,ranu nedostanu..zkusila jsem to nekolikrat..je to tak.. :D takze u nas za to muzou el.kaminka/suchy vzduch/ mozna i s kombinaci kovoveho stojanu zidle,na ktere sedime.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

to dělá oblečení. Mě takto elektricky prskalo jedno tričko. Jiskry byly nejen slyšet, ale ve tmě i vidět.

Vezměte si na sebe oblečení z jiného materiálu.

lea*
hodnocení

Obleceni mam v praci nekolik kusu stale dokola...takze stale to same dokola a problem se stat.el.mame az tyto 3dny :) Takze tim to uplne nebude.. Je to tema kaminkama :)

cinematic*
hodnocení

0x

Výborně! Gratuluji k objevu statické elektřiny!

lea*
hodnocení

Stat.el.samozrejme znam.. Nechtela jsem tu prispet prispevkem o "objeveni stat.el" jak pisete.. Pouze ale tim,co to vyvolava u nas v praci/kaminka/.. Cetla jsem tu o tom diskuzi a hodne lidi nevedelo proc a co to u nich zpusobuje.. Nevim proc mi to udelalo samostat.otazku..melo to byt napsane k te diskuzi/spolecnost -zdravi.
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 27. 02. 2016 14:49:02
Společnost je hlavní rubrika, Zdraví je podrubrika. Vložit novou otázku znamená založit samostatné vlákno.

lea*
hodnocení

Nemela to byt otazka ale poznatek :( k tematu.skocilo mi to sem jako samostat.otazka :(

uska*
hodnocení

0x

Mohu být v bavlně od hlavy po paty a přesto mám semotamo období, kdy přejdu metr před televizí a přeskakují programy. A to máme v domku televize tři. Na co chytnu to kope. V nemocnici na vyšetření EEG mě nemohli vyšetřit, odešla jsem s výsledkem - pacientka neměřitelná. Nové vyšetření za 10 dní už bylo v pořádku. Během pár dní to přejde a je pak dlouho klid.

hodnocení

0x
Já dostávám úplně pokaždé (opravdu pokaždé) ránu od kovové kliky dveří v práci. Nikdo jiný ne. Chodím těmi dveřmi stokrát za službu, vždycky to úplně bzukne. Že začátku jsem se lekala, teď už by mě zarazilo spíš to, kdyby to neprsklo. Jsem zdravotní sestra, takže jiné oblečení než uniformu si holt nevezmu, a jinak nevím, co s tím. Zvykla jsem si :-D

daniel*
hodnocení

0x

Je to statická elektřina - ta vzniká třením .. tedy asi nosíte nějaké oblečení, které třením (třeba kalhoty) krásně indukuje nápětí.. ve chvíli kdy se něčeho nebo někoho dotknete dojde k uvolnění tohoto náboje "dostanete nebo dáte ránu".

lea*
hodnocení

Ale oblecenim si nemyslim uplne ze by to bylo,pac jak jsem zminila vyse..mam do prace nekolik kusu obleceni a to tocim..zadna zmena..a driv problem nebyl.takze obleceni jsem vyloucila.ale musi to mit souvislost s tim el.topenim.co je zaple,jsme "nabite" :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]