Nejste přihlášen/a.
Slyseli jste o tom neco? Bude se veškere obyvatelstvo EU povinne cipovat? Mela o tom byt nejaka reportaz v TV - asi jsem to propasl..? Je mi znamo čipovani psu nebo občanskych prukazu, ale čipovani lidi?..
. Co to ma byt?
Dobrý den, zatím o tomto záměru nic nevím, ale proč ne? Už kdysi jsem "propagoval" myšlenku, že každému narozenému miminku v ČR by se měla ihned (než opustí porodnici) založit karta na STB a potom už jen zapisovat jeho životní selhání . Zdravím!
Mimochodem, to čipování je zbytečné - ono stačí, že už prakticky každý má mobilní telefon.
Čipování - přesněji - čipování dětí u nás - tím ministr myslel vstup dětí do školy zajistit čipovou kartou, kterou by nosily děti na krku jako klíče od bytu a tak by se zajistila bezpečnost dětí ve škole. Lidi čtou jen titulky článků a označení "čipování dětí u nás" je hned vytočí a dělají rychlé a nepravdivé závěry. Jinak se o čipování lidí mluví v severských státech a to v souvislosti s některými firmami. Pokud chceš ve firmě pracovat - musíš si nechat implantovat pod kůži čip. To je otázka, co je na tom pravdy a nejde o plošné čipování lidí, ale o možnost a volbu každého jednotlivce.
Ano, je to třeba. Lidi jsou neposlušní. Opčanky už nestačí, a není už v nových čip? I v jiných kartách aj. k pohybu? Co mobily? Vy se chcete jen tak venku flákat a nebýt o vás přehled?
Lidem nevadí různé kamery, tak co proti čipům? Vylezete z baráku a ... neutečete. Co si volíme. Tak kušte!
Nejhorší je, že je kupa ofčanů, kteří říkají, že jich se to netýká, oni nic špatného nepášou, tak ať se sleduje. Že bude bezpečněji. Že je to skutečně sledované stádo, omezení svobody je neiriutuje.
Práva jsou čím dál více očesávána, vizte i snahu omezit internet. A bude zřejmě hůř, platba jen kartami...
Nevadí nám prezentace našeho osobního života v bulvárním tisku? Jsme smířeni se sběrem našich osobních dat obchodními řetězci a zásilkovými službami? Kde je hranice mezi soukromým a veřejným? Přistoupíme jednou na čipování obyvatel, nebo budeme trvat na rozumné míře soukromí jednotlivce? A co je v tom případě rozumná míra? Dopředu říkám: dobrovolně se čipování nepodrobím.
Zuzka Bebarová-Rujbrová
poslankyně PSP ČR
Možná jednou Ano - věřil bych tomu.
Ovšem v dohledné době určitě ne.
Je to v rozporu s listinou základních práv a svobod, jsou jim podřízeny všechny ostatní zákony a může se jich domáhat každý, nic méně to neznamená že v budoucnu nebudou změněna.
Na co někoho nedobrovolně, povinně čipovat za velké náklady vyložené státem nebo nějakou organizací, když každý má zcela dobrovolně, za vlastní peníze mobil (což je díky pokrytí sítě dnes ideální věc na sledování) novější auto (s GPS modulem, tím jsou vybaveny snad všechny novější auta), kamerový systém (ve větších městech jen velmi málo "slepých míst") ... Tedy sledování už jsme, jen o tom tak moc nevíme.
Ze sledování většiny lidí by stejně neměl nikdo žádný zisk ..
Kdyby například vláda vynaložila tak obrovské usílí na upravu legaslitivy, vynaložila obrovské finanční náklady na ty čipy .. pak by je dali osobám jako je můj soused - jeho nejdelší cesta je 200m do hospody a zpět a nejnelegálnější věc, kterou provádí je to, že neořezává větve na stromě na zahradě a občas vjede do zákazu vjezdu .. tedy teoreticky by vláda objasnila přestupek v hodnotě 200Kč. Tedy sledování cca. 90% populace by bylo naprosto bezpředmětným vyhozením peněz.
Příjde mi to jako sranda, že čip zajistí něčí bezpečí. Kolik kamer hlídá Karlův most? Kolik strážníků se tam motá? A dva ožralí pacholci z Francie ho klidně posprejují. V klidu, pohodě a beze spěchu. A odejdou.
Nebo někdo čórne prezidentskou fangli a vyvěsí trencle.
Nebo do Ministerstva světové války přistane skoro největší letadlo na světě. A není ani na jediném obrázku ...
Ono ani tak nepujde o bezpeci jako o informace a šmirovani lidi. Vyroba toho cipu velikosti spendlikove hlavicky je zadána v Nemecku, ale hlavne se to pry chysta v supertajnem rezimu a to uz mi jako for pripada, kdyz to vysilaji v TV
Jde z toho strach. DNA nově narozených dětí už také je někde uloženo. A naše? Kdopak ví?! Kdo ví, kde šude jsme evidováni.
Čipování psů! To jsem dělala velký kravál. K ničemu to není a nebude. Nikde není registr, kde by byly čipy evidovány. A když je, pak za velké peníze. Majitelé chovných a výstavních psů tenhle placený, mezinárodní registr, používají. Ale babky jako já, s malým čoklíkem? Čipování a registry jsou jen na to, že dali výrobcům čipů a čteček (které stejně ani policajti nemají) vydělat. A také na to, že na dalších, mnoha místech, jsem musela nechat svá data. Marta Kubišová v Chcete mě? nabízela krásného kocoura, s tím, že má čip, ale majitele nemohou dohledat. Tolik praxe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.