Nejste přihlášen/a.
Jsem starší člověk. Vyrůstal jsem za doby kdy STB vesele fungovalo, a podobně jako ve Švejkovi, číhalo i na slova obyčejného člověka pro další možné "využití" proti jemu samému. I na základě toho mne dnes rozčiluje NAHRÁVÁNÍ hovorů různými podbízeči "služeb či zboží" s prvotní informací "TENTO HOVOR BUDE NAHRÁVÁN". Spravidla nežádají souhlas. Snaží se jen člověka "POSTAVIT DO POZORU" - do psychologické podřízenosti ! Proto jednoduše HOVOR STOPNU, oznámím, že sjem k nehrávání souhlas nedal, čím hovor i nahrávání končí. A JE KLID ! Rajčan
A co tím chtěl básník říci? Nemáš žádnou povinnost se s kýmkoli bavit, nemusíš ani přijmout hovor z neznámého čísla. Mně se automaticky nahrávají všechny hovory a nikomu nic neoznamuji.
A taky dobře! Mně to tedy nevadí, já nelžu, tak ať si plýtvaj materiálem do sytosti. Ale musím říct, že už jsem z toho i profitovala. Chtěli oblbnout mně, nepřenesli mi č. mobilu, jak slibovali, že prý mi to nikdo neslíbil, tak jsem jim řekla, ať si pustí záznam, že hovor byl přeci monotorován a uzavřenou smlouvu mi najednou zrušili raz dva. A pořád, že to nejde! Dá se to použít i proti nim samotným.
Dobře děláte. Samozřejmě k nahrávání hovorů váš souhlas potřebují, proto to oznamují předem (kdyby to neudělali, tak by jim případný záznam právně stejně k ničemu nebyl). Taky můžete svolit k pokračování za podmínky, že hovor nahráván nebude, nebo můžete říci "dobře, Aale já si ho taky nahraju". Na to poslední vám ovšem mohou říci (ia většinou, i když ne vždy, taky řeknou "v pořádku, nahrávejte si ho".)
Vy si vážně myslíte, že je něco co se nemonitoruje, pokaždé když zapnete telefon, internet se o vás ví. STB se sice nejmenuje STB, nesedí tam ti stení lidé ale vesele tu zpravodajské služby monitorují kde co. Ale dobře děláte, že monitorované hovory stopnete, nedávno vyšlo na jevo, že některé firmy si hovor upraví a stačí říct 1x ano a hnedle máte produkt doma i když jste pak 3x řel ne. Nejsem už také dvacetiletá dívenka ale s STB jsem se nikdy nesetkala, nikde na mě nečíhali.
Víte, jsem také postarší, ale StB neměla z dnešního pohledu žádné možnosti lidi jakkoliv špehovat. Současné technologické možnosti jsou nedozírné. Už jen to, že se píšete - jednak se bude dalších mnoho let archivovat a provozovatel webu to nesmaže, dále provozovatel přesně ví, kdo jste, kde bydlíte atd. Pokud žijete ve velkém městě, neuděláte krok, aby o vás nějaká kamera nevěděla. Váš mobil a počítač vás identifikují přesně a neomylně. Stačí jet autem a většina radarů snímají vaše auto (bez ohledu na povolenou rychlost), mýtné brány vyfotí každé auto atd... Jo StB - ti lidé byli vlastně z doby kamenné v porovnání se současnou technologií. Koneckonců i ta jejich práce byla neefektivní oproti dnešku.
dále provozovatel přesně ví, kdo jste, kde bydlíte atd.
A na to jste prosím pěkně přišel jak?
Chce to míň koukat na televizi a víc chodit do přírody
Není pravda, telefony, prostorové odposlechy, agenti, dopisy. Jistě, technika nebyla na takové úrovni.
No, ono to hlášené nahrávání je většinou z jiného důvodu. Poslouchají to následně nadřízení těch podbízečů, aby je mohli buzerovat, případně, aby byl doklad o tom, co jste si nasmlouval.
Mimochodem, i dnes se Vám biřicové mohou vloupat do bytu a nainstalovat štěnice, když už jim nestačí odposlech telefonů a internetové komunikace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.