Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat zda jste měl někdo chřipku. Teď tu byl nedavno expert který tvrdil, že vyléčil chřipku antibiotiky
Znám a znala jsem mnoho lidí, kteří mají nebo měli rakovinu, ale nikdy jsem neznala člověka který měl chřipku. Měl jste jí někdo? Nebavím se o kašílku a rýmě.
Dík
momentálně chřipku mám. Začalo to horečkami (40,3 ). Nezabíraly na ně prášky, jenom zábaly. Pak se přidal šílený suchý kašel. Přechodit to nijak nešlo, páč jsem tak unavená, že spím v kuse už pátý den. Vnučka marodí se mnou, má to samé. Jestli se jí do zítra nezlepší ten kašel, tak bohužel dostane už antibiotika. Ano, dávají se i při chřipce. Organismus je oslabený a mohla by mít i zápal plic. Takže se tomu předchází.
Já dvakrát. Poprvé A2 Honkong. Stálo to za to. Týden čtyřicítky, byl jsem mírně mimo, jako za sklem. Museli mne balit do mokých prostěradel. Pak ještě jednou asi po dvaceti letech.
Pokud někdo vypráví, že přechodil chřipku, pak ji neměl.
No právě o to mi jde. Dnes každý druhý říká že má chřipku, že nemůže do práce a pak vidím že má rýmu. Teď mě právě naštvala kolegyně, musela jsem za ní vzít službu. S rýmou se snad pracovat může ne? S chřipkou asi ne. Podle mě kolegyně kecá.
Já myslím, že je jedno, co vaše kolegyně měla. Mě osobně, by bylo sympatické, že kolegyně zůstala doma, a neprská na mně bacily.
Naprosto mne dokáže naštvat, když chrchlající baba přijde do práce nakazit dalších 30 lidí jen proto, že by přišla o pár korun. A že to bohužel v práci takto chodí. Letošní zima je taková ideálně chřipková - ta jedna ženská si vzala na vyléčení 5 dní dovolené - to bylo po 2 měsících, co na všechny kašle a pšíká... Odpadli nám zatím 4 lidi, další už dopráce prostě jít musí, pokud nemají horečku... jinak by se to v práci zhroutilo...
Samozřejmě to platí i o škole, školce (dětech)... Než by člověk obětoval 3-5 dnů prevence a zůstal doma, chrchle na všechny 2-3 týdny, a pak jde "konečně" marodit na ten svůj týden odpočinku...
Já mám jen rýmečku a kašílek - ale beru si raději dva dny volna, abych to ze sebe dostal. Nadpracuju si to o víkendech.
Já ji letos už měla a měla jsem tak příšernou rýmu celý týden... S tím by se pracovat nedalo. Protože z nosu to teklo pořád, aniž bych smrkala. A k tomu celkově zle, jako při chřipce. Jak to víte, jak se ta kolegyně cítí, když nejste v její kůži? Kolegové v práci to vždycky zlehčují, když musí za druhého dělat. Ale chytit byste to od ní nechtěla, ne? Tak nakonec buďte ráda, že zůstala na pár dnů doma.
Jsem narozena v půli léta, tak zimu nesnesu. Proto už jsem měla střevní a normální chřipku letos. Vloni angínu.
"Jsem narozena v půli léta, tak zimu nesnesu. Proto už jsem měla střevní a normální chřipku letos."
Co to je za blábol? Já se narodil v červenci a zimu snáším bez problémů. Chřipku jsem neměl nějakých 15 let. Mimochodem, co za nesmysl je "střevní chřipka"?
Buďte rád, že jste 15 let chřipku neměl. Jaké to štěstí máte. To říkáte vy, že je to nesmysl. Nikdy jste o ní neslyšel? Vážně? To nečtete a nezajímáte se? Neznám člověka, který by o střevní chřipce neslyšel. I tady na poradně o ní někdo psal. To jste opravdu tak zahleděn jen do sebe?
Vy byste byl dobrý doktor. Pacient by přišel s nějakým problémem, řekl byste mu, že je to blábol, protože já to nemám a neměl jsem. Stejně jako Rudolf Hrušínský st. ve Vesničko má středisková. Myslím, že si děláte srandu, jinak to není možný.
Proč bych měl být zahleděný do sebe ? Protože se vyhýbám chřipce i přes to, že jsem narozený v létě?
Jistěže slyšel, jenže střevní chřipka je sice virové onemocnění, ale s chřipkou nemá nic společného. Takže pojmenování "střevní chřipka"je obecně rozšířený nesmysl, ať chcete, nebo nechcete. Lidi se naučili nazývat chřipkou kde co.
A tím blábolem jsem myslel první část odpovědi, tedy to, že pisatel trpí častými chřipkami proto, že se narodil v polovině léta . To se Vám taky zdá logické? Mě ne, protože to bych já musel chytit každého chřipkového bacila, který jde kolem.
Já tu otázku chápala jako nepochopitelný žert! A kdo v životě chřipku neměl? Je rozdíl mezi virózou a chřipkou, myslím si ale, že s chřipkou se snad někdy musel v životě setkat skoro každý. A pracovat se s ní opravdu nedá, člověk je vyřízený, malátný, má horečky, bolí celé tělo a hlava jaksi odmítá být používána.
Měl ji klučina, co ho hlídám. Byl pár dní dost mimo, 2 týdny doma a nevím, jestli už šel do školky, protože jsem pro změnu nemocná já. 4. dnem ležím a pořád to není o moc lepší, tak jsem taky zauvažovala, jestli to nebude tahle mrcha. Ale asi jen těžká viróza. Fakt mě to vyděsilo, já když ležím a mám opravdu klidový režim (plus léčení samozřejmě), tak to je max. na 2 dny :-/ a teď tohle :-/
Chřipku jsem měl, není to nějak vzácná nemoc. Velmi jednoduše se sézoně šíří, v zimě.
Kdybychom, chtěli být lékařsky přesní tak se sice nelečí antibiotiky ale Antivioritiky.
Doktor, vám ale lajkovi nejspíš řekne "napíšu vám na to taková antibiotika, zajdete si pro ně do lékárny, budete je brát vždy po 12hodinách..." Protože většině lidí je jedno jaký rozdíl mezi názvy je, hlavně ať jsem zdravý.
Nejčastěji je to Oseltamivir a Zenamivir, nebo Amantadin a Rimantadin.
už to bylo řečeno. I při chřipce se mohou brát ATB, protože imunitní systém je oslaben a tělo může být napadeno bakteriální infekcí - např. zápal plic. AIDS, resp. HIV také není smrtelná choroba sama o sobě, ale "rozkládá" imunitní systém a tělo pak nezvládne ani banální infekci. Brát ATB na virové onemocnění je samozřejmě nesmysl, ale každý dobrý lékař má dnes v ordinaci test na CRP a během několik minut pozná, zda tělo není napadeno i bakteriální infekcí. ATB pak tedy opravdu předepíše, jen když je to třeba.Kdo svému lékaři nevěří a má na to sílu, může si dokonce test na CRP dnes již koupit.
Jo, párkrát jsem chřipku měl (naštěstí už je to dávno). Co si pamatuju na tu poslední, šlo to docela rychle. Od chvíle, kdy jsem si uvědomil, že něco není v pořádku, do doby, než jsem padl za vlast neuplynulo ani pár hodin. Obkládal jsem strop v koupelně a najednou to prostě nešlo. Vercajk zůstal tam, kde byl, a já byl rád, že to nemám daleko do postele. Ani jsem se nedokázal pořádně umýt. Pokud někdo tvrdí, že se dá při skutečné chřipce normálně pracovat, je to podvodník a lhář. A pokud někdo s chřipkou leze mezi lidi, považoval bych to za veřejné ohrožení a podle toho bych to taky trestal .
(No jo, já vím, že to je dneska těžké. Že když zůstanete pár dní doma ležet, už se pak třeba nemáte kam do práce vrátit, v lepším případě třeba nebudete mít na nájem. To ale na mém názoru nic nemění).
Antibiotika na chřipku jsou nesmysl. A jako prevence je to přímo hazard se zdravím v budoucnosti. Nejlepší na chřipku je klid na lůžku, hodně tekutin a potit se, potit se, potit se. Hlídat teplotu a když by dosahovala hodnot abnormálně vysokých (řekněme k 39 stupňům) tak srážet nějakým antipyretikem (superpyrin), případně mokrými zábaly. Nejlepší léčba je, když si tělo poradí samo (pokud to jde).
antibiotika si nikdo neordinuje sám.Lékař je napíše,když vidí,že neustávají horečky a tělo se návalu choroby neubrání samo.Cřipka není jen napadení virem,ale doprovodné záněty různých orgánů.Dnes se s aplikací ATB nespěchá,doktoři čekají,jak si organismus vede a antibiotika zařídí,když horečka neustává a je evidentní že obranný systém selhává.
Letos se chřipka postarala už na 20 obětech.Je samozřejmé,že se tu zaváhalo.
JABRAKA
Bratranec, horečky 40, paralen, pak antibiotika a dnes je 5 týden v nemocnici, 4 týdny umělý spánek, dialýza, umělá ventilace, dnes už je probraný, stále 38 teplota, nedýchá sám, nefungují ledviny..stav velmi vážný. Podle všech testů jde o chřipku A co ale mutuje. Proč by neměla jít chřipka léčit antibiotiky, je to virus jako každý druhý. Očkování je v celku zbytečné, jak řekl můj lékař, nikdy se neví co za chřipku tu bude.
Ano, měl jsem, je to poměrně náročná nemoc, přichází náhle a vyřadí člověka zcela z provozu na nějaké 2 týdny. Další období trvá rekonvalescence, kdy se vrací zpět původní síly a odeznívá únava. Dlužno též dodat, že se jedná o nemoc smrtelnou, které u nás ročně podlehne až několik stovek lidí.
Chřipka se nijak zvlášť neléčí, antivirotika se proti ni nepoužívají. Pokud lékař předepíše antibiotika při chřipce, je to kvůli eliminaci průvodních bakteriálních infekcí. Bohužel mám takový neblahý pocit, že doktoři se sichrují a předepisují antibiotika automaticky. Někteří to dělají i proto, aby měli pokoj od pacientů, kteří nechtějí pochopit, proč mají odejít bez předepsaných léků. Což je naprosto špatně a ono se nám to jednou vymstí, až přijde něco horšího, co bez fungujících antibiotik nepůjde vyléčit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.