Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Napadlo mi dělat polštářky s vyšívaným motivem. Posílám hrubý nástřel motivu které bych chtěla vyšívat. Co si o tom myslíte? Koupil by si někdo takový polštářek? A za kolik. Nehodnoďte prosím kvalitu látky okolo, je to jen nástřel. Děkuji za jakýkoliv názor a upřímnost.
Já umím vyšívat, tak bych si to nekoupila. Fialovou barvu mám ráda, jen se mi zdají stonky nedodělané. Něco tam chybí. Že by semotamo úzký lístek na stonku? Nepravidelně ukončené stonky se mi líbí. Pokud by to měl byl polštářek, tak vyšívku neumístit do středu, ale do rohu.,
Já tvrdím, že každé zboží má svého kupce. Cenu nedokáži odhadnout.
Vyšívané, paličkované, háčkované věci dnes již neletí. Ono se to totiž musí hodit do interiéru, ale tento vzorek si myslím, že by se do moderního interiéru zrovna hodil, právě, že je jakoby nedokončený, taková zkratka. Umístit do kraje, jak radí rádkyně přede mnou.
Možná na vánočních, nebo velikonočních trzích a spíše koupí cizinci. Určitě se s tím neuživíte. Spíše pletené čepice, šály, svetry, rukavice, ale s nápadem a zvláštní.
Já osobně si raději koupím látku a polštářek si ušiju sama. Barevný a ladící k ubrusu a závěsům, který se potom nemusím bát hodit do pračky.
Jinak tipla bych, že je to modřenec a ten lístky na stonku nemá.
Co doporučíte, aby se tohle dobře udržovalo? Pračka? V ruce? Doba vyšívaných deček je pryč. Praktičnost vítězí. Šup do pračky a je to. To žádná výšivka, zvláště pak barevná, nemůže přežít. Mám jich několik, které jsem vyšívala já a maminka rišelie (nevím, jak se to píše). Raději jsem si koupila na stroji začistila pruh hezké a veselé látky. A polštářek koupila za cca 40 kč v Peco.
Navíc, kvalitní výšivku by asi nikdo nebyl ochoten zaplatit. Nevím, kolik hodin jsem strávila na této, ale ta mi zachránila rozum. Vyšívala jsem ji v době velké krize a tím, že u křížku se musí počítat a nemyslet na nic jiného, jsem životní průšvih ustála se zdravým rozumem. A vyšívacím bubínkem v ruce.
Zdravím,
jak chlap to sice neposoudím, ale zkuste něco udělat (vyrobit) a nabídněte to třeba na fler.cz nebo na podobných serverech a hned uvidíte, jak se na to případní kupující budou tvářit, co ev. budou chtít, protože tam chodí hlavně lidí vyhledávající ruční práce a ručně zhotovené výrobky.
Mně to příjde udělané "horkou jehlou", spíše by to asi lépe dopadlo vyšít strojově, ale mně se líbí vyšívání do látky , do plátýnka, jako krajka. Miluju staré krámy, háčkované dečky, polštářky, ty mají "duši".
Někdy méně znamená více a to pro mne platí třeba i u výšivek. Záleží na vkusu a umístění v interiéru. Jinak pokud jde o rostlinu, tak lístky na dlouhém stonku nemá (na půl metru snad 2 úzké) a listy jsou až u země, protože se jedná zřejmě o "Rdesno hadí kořen" pro nás v mládí,jako děti "kartáček". Na kvalitním materiálu, bych si tuto výšivku dokázal v bytě představit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.