Nejste přihlášen/a.
Chodím ke kadeřnici a nemám si s ní co říct. Všimla jsem si, že ostatní zákazníci se s kadeřnicemi baví. Jak to máte?
Jo, to znám. 99% chlapů je ukecanějších než já, takže zkušeností mám plno. Naštěstí nemusím ke kadeřnici tak často, aby mě to trápilo. Střídám teď kadeřnici, která je super - na začátku dáme pár slov, je opravdu milá a pokec je nenásilný, a pak už si jen stříhá - a kadeřníka, který je zvyklý pořád vykládat, tak to tam pravidelným kýváním přežiju. Občas se ho na něco zeptám, protože pak se vykecá on a nemusím já protože nejhorší je, když se kadeřnice ptá a zákazník (který nechce), má kecat. Tak jsem si to obrátila.
Dobrý den,s kadeřnicí se bavím o obecných tématech,počasí,dovolená atd. Nechápu ženy,co tam rozebírají soukromé věci,manželství,porody,zdraví a tak.
Víc mi vadila masérka,která neustále žvatlala a očekávala moje odpovědi,když jsem měla obličej zabořený v onom otvoru na masérském stole. Masírovala dobře,ale kvůli tomuhle jsem tam přestala chodit.Bylo mi trapné jí upozornit na něco,co by měla jako masérka dobře vědět,že tam chodí lidé relaxovat.
Chodím stříhat těch mých pár chlupů do kadeřnictví ke kamarádce. Samozřejmě je to drbárna jako všude, vzhledem k tomu, že je to kadeřnictví, tak jak další 2 mladé kadeřnice, tak zákaznice jsou ženské, chlapa jen tam potkal jen jednou (a ještě ke všemu známého). Dozvím se tam spoustu věcí (jinak mne drby celkem nezajímají), ale když se baví ženské mezi sebou, to se toho člověk dozví... Plusem navíc je, že tam občas chytím nějaký ten melouch nebo tip na melouch.
Jako malý kluk na malém městě jsem chodil do holičství, kde byli 3 holiči - kromě jednoho všichni ukecaní jak zákon káže, navíc tam za nimi chodili všichni strejci z městečka, takže čekárna byla prázdná a všichni stáli (pokud se zrovna nestříhali) v oficíně a probírali páté přes devaté.
Když sem se pak jako puberťák přestěhoval do velkého města a v kadeřnictví bylo ticho jako v kostele, nebavilo mne to. Ale já to tak mám všeobecně - kde je nuda, nepříjemní prodavači či prodavačky nebo úředníci, bez úsměvu a beze slova tak tam většinou nechodím vůbec nebo jen když opravdu musím. Většinou pár prohozených slov (případně nějaký ten úsměv) uvolní atmosféru, někdy je vidět, že jsou za to třeba ty prodavačky nebo úřednice i vděčné a udělají i to, co by ani zdaleka nemusely.
Děkuju za odpovědi. Asi k ní budu chodit dál, přestože si nemáme o čem povídat. Je o dost mladší. Střihá dobře a o to jde především.
Ahoj.
My chodíme k naší kadeřnici co dělá i chlapy s kámošem. On to domluví a pak nás tam dovezu. I když jsem němej, vždy zdrbnem všechny a všechno co se dá. Nejdříve jde kámoš a pak já. Dlouho to netrvá a tak to funguje dobře.
Když jdu na barvu, tak tam strávím hodinku a pomlčím si. Když se snažím nahodit hovor, abych jako ostatní něco řekla, tak se moc bavit nechce.
Ale na druhou stranu mi to docela vyhovuje, protože drbací typy nemám ráda.
Přímo to nesnáším. Teď to u mne vyhrála jedna inteligentní, ke které se vracím. Ona mlčí a já také. Teda zeptá se jestli to chci tak a tak a tím to končí, žádné rozpravy nezavádíme. Vidím na ní jak si oddechne až vypadnu....
Dříve jsem měla kadeřnice, se kterými jsem se bavila i o osobních věcech a to byla chyba... Nedopadlo to. Tak jsem přešla do tohoto kadeřnictví, kam jinak chodím ráda, je tam sympatický jejich šéf. Již několik let tam chodím. Taky jsem během chození do tohoto kadeřnictví zašla někam blíž, ale vadilo mi tam, že se kadeřnice břichem o mě stále otírala, malé křeslo tam bylo a telefon. č. mi nedala k objednání. Tak jsem tam jela bez objednání a měla plno. Ale měla jsem si s ní co říct. Byla v mém věku.
Nick a to je přesně ono. Ta kadeřnice totiž vykecá všechno zase té druhé zákaznici a může se stát, že nadělá pěkné drby. Jednou jsem toho všimla. Seděla jsem tam a ona vyprávěla jiné zákaznici o paní, kterou jsem náhodou znala a byla jsem dost překvapená, jaké informace o té paní kadeřnice klidně vykládá přede všema. Přece nemůže vědět, že ten kdo to vyslechne, toho může zneužít. Proto nesnáším žádné rozpravy v žádném salonu.
Proto jezdím raději daleko od bydliště do salónu, kde je více kadeřnic. Protože se snaží lépe střihat před více kadeřnicema - ostatní vidí, jak mě ostřihala. Více snaží. Když chodím k jedné, kde je sama nebo dvě, tak se tolik nesnaží a ostřihá mě třeba úplně jinak než jsem chtěla. Jednou mě jedna ostřihala na kluka. To bylo v levnějším kadeřnictví. Raději si stovku připlatím, abych byla spokojená než ušetřit a být nespokojená s účesem.
Suzy - nepletete si me s nikc? ( nick x nikc?) predpokladam, ze odpoved patrila nikc ( zakladatelce vlakna), i kdyz oslovujete mne - mozna jen preklep, ale jinak i ja souhlasim s nazorem, ze o soukromych vecech neradno "drbat" verejne
"Nikcuško" - s problemem se muzete sverit treba tady jako anonym, nez najdete nekoho blizkeho k osobnimu kontaktu Ja jsem sice rad mezi lidma, v salonu byva legrace a casto vyslechnu ledaco zajimaveho, ale soukrome veci resim zasadne jen v soukromi
Ale komu říkat soukromé věci, když kamarádka není? V práci se taky o soukromí moc mluvit nemá. Pak už jedině psycholožce se svěřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.