Proč víno perlí na jazyku

Od: Datum: 20.02.16 21:12 odpovědí: 3 změna: 21.02.16 19:22

Dobrý den, dostal jsem víno - Rulandské bíle - výběr z hroznů 2011, vinařství Velké Pavlovice. Je někdo, kdo pil tuto odrůdu? Proč se ptám. Je v tom víně cítit hořká chuť, u žádných jiných vín co jsem pil si to nepamatuju, že bych někdy v nějakém víně cítil horčinu. Další věc mě zajímá - čím to je, když to víno perlí na jazyku? Poslední otázka. Jak dlouho může víno ležet v obchodě, aby neztratilo na kvalitě.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.02.16 22:46
avatar

Víno perlí protože nebyl řádně ukončen kvasný prodes (kvasinky požírají zbytkový cukr) tzv.druhý kvas. Ze stejného důvodu může dojít k ostatním vadám vína a nezáleží na odrůdě, ani ročníku. V obchodě může "víno" ležet neomezenou dobu, pokud je dobře chemicky stabilizováno. Díky této úpravě z něj bolívá hlava a nemá moc společného s vínem ve sklípku natáhnutým přímo ze sudu.

Datum: 21.02.16 19:13

Ahoj.

Kolega to vysvětlil asi dostatečně. Co dodat? Třeba já perlim i bez vína na čemkoliv.

Datum: 21.02.16 19:22
avatar

Protože se víno nestáčí do lahví,pokud není dokončeno kvašení a po stabilizaci v sudech víno hodnotí somelier,není záležitost "perlení"dána odrůdou,skladování múže být i záležitostí síření lahví před stáčením.Pokud nejste spokojeni s kvalitou vína,obraťte se na prodejce.

JABRAKA

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.