Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe kola a prodej

Od: kostraxx* odpovědí: 13 změna:
DOBRY DEN ..mam prozbu v lete jsem po dovoleny koupil od jednoho chlapa dve kola s o puvodu sem se nepidil...Po par mesicich co se valela ve sklepe a mi na tom nejezdili sem se nastval a prodal je pres internet.Nini jsem byl na kriminalce a tam mi rekli ze toho pana zavreli a ze rekl ze mi je prodal .To jedno se kolo naslo a druhe ne ,do vypovedi mi napsal ze sem nevedel o puvodu kola atd...Jsem z toho uplne vyrizenej co mi hrozi atd...a ten pan co koupil kolo odeme jemu ho sebrali a ted co kdo ponese vinu kdo to zaplati atd ...Nikdy sem nemel problem s nicim uplne me to dostalo .Dekuju predem vam vsem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Samozřejmě jste nic nevěděl, nepidil se atd.. To di vypravejte komu chcete. Na druhou stranu pokud jste kola koupil za hodně dobře,čili jste mohl vědět, ze jsou kola kradena, pak se jedna o podilnictvi. Stejná sazba jako tomu kdo je ukradl.
Od pana co je od vas koupil vám hrozí pres drzka popř.vymáhání peněz soudní cestou pokud mu peníze nevratite. Nebo taky nic pokud to jen tak prejde
doplněno 20.02.16 19:31: Podle vaší reakce budete asi hodně na úrovni.. Když jste to kupoval za tisíce,pak je vše v pořádku! :-D
kostraxx*
hodnocení

Nevedel kupoval jsem je normalne za tisice takze asi hovno poznate ...

kostraxx žádný podvod nespáchal to ten co je dal na internet jako první a věděl že jsou kradená.

danys*
Nikdo nepsal o podvodu,ale o podilnictvi!
Tzn. Pokud by koupil kola v hodnotě např. 100tis za 5tis.

Nevíme v jaké hodnotě byly a podle tazatele on sám nevěděl jaká je jejich cena. Tvrzení o tom že např. kolo za 12 tisíc někdo levně prodá za 3000 tak to musí být podezřelé a kradené je nesmysl. Záleží na tom v jakém stavu to kolo je, jak dlouho se na něm jezdilo, jestli bylo v záruce nebo po záruce. Při koupě přes bazar nemůžete očekávat že někdo zaplatí tolik jako za nový kus. Co když je tam skrytá vada, která sníží hodnotu kola např. kolo po záruce z původních 12.000 na 3.000? Respektive na 0 protože když je rozbité tak s ním nejde jezdit je nefunkční leda byste investoval u drahého kola větší částku. Ale může tam být díl co už neseženete a tím pádem cena 0. A kdo to má poznat? Kdo má vědět jestli to kolo je v záruce nebo ne, jak je staré a co s ním je? Když to kupuje amatér co tomu nerozumí tak to nepozná. Proto je logické že cena jde hodně dolů. Dneska je úplně normální že použité kola se prodávají za hubičku pokud nedoložíte kupní doklad a že je ještě v záruce ale to neznamená že je to kradené.

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu že neexistuje žádná smlouva mezi vámi tak bych nikomu nic neplatil. Po tom kdo to ukradl by měla být žádaná finanční náhrada od toho kdo utrpěl škodu, ten komu sebrali kolo. Ale chápu že jste asi pod tlakem jestli vám třeba ten dotyčný volá že chce zpět peníze, pak prostě musíte říct, že jste taky oběť. Víc neporadím protože taky nevím jak se tyto věci řeší (on vlastně nezná toho koho zavřeli - ale snad by se to dozvěděl na policii - a myslím že právě na toho zloděje bude třeba podat žalobu ).

yjamise

Tvrdit že neexistuje žádná smlouva, když policie má přesně zdokumentováno ,kdo co komu prodal? *ee* Být v roli kupujícího, tak požaduji dle práva zpětné finanční plnění od prodejce.

chatarka
hodnocení

0x

Mně je divné, že jste ta dvě kola koupil a po pár měsících nepoužívání prodal. To jste ani netušil, že v tom není nějaká levárna? Nebo tušil, ale uklidňoval se, že po nějaké době se to dá střelit dál?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Smlouva existuje, i když není na papíře. Jako kupec bych chtěl peníze po tobě, s tebou mám smluvní vztah. A ty to můžeš řešit s tím, od koho jsi koupil. S tím máš zase smluvní vztah ty.

buss
hodnocení

0x

Jsem z toho uplne vyrizenej co mi hrozi atd... KLID, on vám jistě neřekl, že je šlohl, že? Kola asi seberou takže jde o náhradu škody.

uska*
hodnocení

0x

Nevěřím vám NIC. Vaše slova - 2 kola jste koupil za tísíce, aby se válely ve sklepě?? Proč jste je kupoval pokud jste na nich nechtěl jezdit? ha ha ha Podle mne o krádeži víte od počátku a nyní máte bobky.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 20. 02. 2016 20:47:17
Ale no tak. Zdrž se spekulací.
kostraxx*
hodnocení

Asi tezko vysvetlovat rikam vam ze sem je normaalne koupil kdybych vedel ze jsou capli nekoupim a.nedam urcite na baazar .Nikdy jsem nic nepachal ano kola lezeli ve sklepe ale jen se na ne prasilo dela to hodne lidi ze si koupi a nejezdi a ze by to byli luxusni kola :)) za par tisic.
fantom*
Znám paní ,která si koupila auto a dala si ho do garáže a nabijela jenom baterku. je to cca2 co ho začala skladovat je to úplně stejný případ s kolama člověk si koupi věc a. nepoužívá ji
Lidí by měly soudit podle důkazů a ne jenom to placat z úst
To že si koupí kolo neznamená že musí na tom jezdit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]