Nejste přihlášen/a.
To se vzal umělohmotný hrnek, další nádobka pod něj, nejlépe nerezplechové dva pásky, dvojlinka a už to na 220 V jelo,
i kafe se tam sypalo. Ale to při varu vybublávalo, jako v mikrovlnce. Kolik jsem se jich nadělal a rozdával... Máte s nimi zkušenosti (bez komentářů o nebezpečnosti...)? Ale moje adresa je nedůvěryhodná, tak tomu nevěřte.
tu spirálu mám v šuplíku,je zcela bezpečná,beru ji na cesty,v hotelu se dá rychle dát kafíčko.
Ovšem jako kluk jsem experimentoval i s kelímkem rychlovarkou.dva nerezové plíšky,oddělené skleněným korálkem,přiletovaný kablík-dvojlinku a do sítě a už se vařilo.Jenže je to vlastně elektrolýza,co vzniká je i jedovaté.Elektrody se rozpouštějí.Stačí neopatrný dotyk kapaliny a je zle.I PVC z kablíku se v tom vyluhuje.
JABRAKA
I střídavý proud při průchodu dělí vodu na ionty.Jen se zase zpět realizují při změně polarity.
Střídavým proudem se provádí řada technologických operací,na příklad eloxování hliníku.
JABRAKA
Ano, v dobách své vojenské služby jsem jej sám vyráběl pro svého velitele. Byl to totiž fajn chlap, jenže byl neuvěřitelně sklerotický a když mi už podruhé málem zapálil radiovůz díky tomu, že vařil kafe spirálou hrnku z umělé hmoty. Prostě na to zapomněl a voda vyvařila, hrnek se seškvařil a jednou i chytl. Ten fígl s elektrodama asi nebyl uplně košer z hlediska bezpečnosti, ale po vyvaření vody to nic nezpůsobilo.
Na jednom cvičení na Libavé jsme podobně ohřívali párky . dva hřebíky se píchly každý do jednoho konce párku, kousek dvoulinky - a za 10 sec byl párek ohřátý. Ovšem o bezpečnosti bych v tomto případě vůbec nehovořil
promone a stalo se někdy, že zapomněl někdo tu dvoulinku včas vyndat?To musela být příšernost !
Mám spirálu až dosud a k ní krásný nerez vysoký koflík s dlouhý držadlem. Použivám v létě v altánu, když se mi nechce cábrovat až do kuchyně.
Jo měli , táta to vyrobil s kámošema v dílně , mně bylo tenkrát 8let a připadalo mi to jako zázrak. Je to tedy 60let nazpět.
A pak hned asi soudruzi z NDR přišli s umělohmotnýma lžičkama.
Bussi, tak promiňte, někdo tady zmiňoval tu spirálu, tak jsem se také přidala. Nebojte, příště si dám sakra pozor, abych neodpověděla a nerozčílila Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.