Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měli jste rychlovarný hrnek?

Od: buss odpovědí: 20 změna:

To se vzal umělohmotný hrnek, další nádobka pod něj, nejlépe nerezplechové dva pásky, dvojlinka a už to na 220 V jelo,
i kafe se tam sypalo. Ale to při varu vybublávalo, jako v mikrovlnce. Kolik jsem se jich nadělal a rozdával... Máte s nimi zkušenosti (bez komentářů o nebezpečnosti...)? Ale moje adresa je nedůvěryhodná, tak tomu nevěřte.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne, ale spirálu, která se do hrnku ponořila, tu pamatuji. Tu jsem měla. *palec*

jabraka*

tu spirálu mám v šuplíku,je zcela bezpečná,beru ji na cesty,v hotelu se dá rychle dát kafíčko.

Ovšem jako kluk jsem experimentoval i s kelímkem rychlovarkou.dva nerezové plíšky,oddělené skleněným korálkem,přiletovaný kablík-dvojlinku a do sítě a už se vařilo.Jenže je to vlastně elektrolýza,co vzniká je i jedovaté.Elektrody se rozpouštějí.Stačí neopatrný dotyk kapaliny a je zle.I PVC z kablíku se v tom vyluhuje.

JABRAKA

military

Elektrolýza neprobíhá, protože v zásuvce je střídavý proud.

jabraka*

I střídavý proud při průchodu dělí vodu na ionty.Jen se zase zpět realizují při změně polarity.

Střídavým proudem se provádí řada technologických operací,na příklad eloxování hliníku.

JABRAKA

Jabrako, mohu Vás ujisti, že nemáte pravdu. Do té ohřívané vody jsem i strčil prst a nic. Celkem logicky - průšvih by byl, kdyby se utrhl, nebo odpojil nulák a tudíž by voda měla proti zemi 230V.

jabraka*

Ano,pokud se fáze umístí na dno,pak proud do těla nepřekročí nebezpečnou mez.

hodnocení

0x
Prodávali to ukrajinci v polsku - byla na tom normálně cenovka v rublech(seriová výroba) Voda vařila fakt za pár chvil. Spirálu jsme měli též.

hodnocení

0x

Dobrý den.Tak tohle neznám ale ponorák jsme měli a asi bude ještě někde zastrčený.

hodnocení

0x

Ano, v dobách své vojenské služby jsem jej sám vyráběl pro svého velitele. Byl to totiž fajn chlap, jenže byl neuvěřitelně sklerotický a když mi už podruhé málem zapálil radiovůz díky tomu, že vařil kafe spirálou hrnku z umělé hmoty. Prostě na to zapomněl a voda vyvařila, hrnek se seškvařil a jednou i chytl. Ten fígl s elektrodama asi nebyl uplně košer z hlediska bezpečnosti, ale po vyvaření vody to nic nezpůsobilo.

Na jednom cvičení na Libavé jsme podobně ohřívali párky . dva hřebíky se píchly každý do jednoho konce párku, kousek dvoulinky - a za 10 sec byl párek ohřátý. Ovšem o bezpečnosti bych v tomto případě vůbec nehovořil :)

wasube*

promone a stalo se někdy, že zapomněl někdo tu dvoulinku včas vyndat?*ua*To musela být příšernost !

Tak vzhledem k tomu, že to ohřívání bylo otázkou skutečně sekund - párek se začal rychle nadouvat - tak takovou sklerózu fakt nemám. Ale ty konečky za hřebíky byly studený, tak se to odřízlo.

military
hodnocení

0x

V armádě za komančů běžná věc. Používaly se dva nerez příboráky zbavené umělohmotné části do kterých se přivedlo 220 V. Ponorák for CS Army.

hodnocení

0x

Mám spirálu až dosud a k ní krásný nerez vysoký koflík s dlouhý držadlem. Použivám v létě v altánu, když se mi nechce cábrovat až do kuchyně.

buss
hodnocení

Ale mně zajímají hrnky se zavedenými 220 V, proč ujíždíte?.

tomas11*

Jo měli , táta to vyrobil s kámošema v dílně , mně bylo tenkrát 8let a připadalo mi to jako zázrak. Je to tedy 60let nazpět.

A pak hned asi soudruzi z NDR přišli s umělohmotnýma lžičkama.*smich*

Bussi, tak promiňte, někdo tady zmiňoval tu spirálu, tak jsem se také přidala. Nebojte, příště si dám sakra pozor, abych neodpověděla a nerozčílila Vás.

Ale že se umí Buss tvářit jako lidožrot! A je to tak hodný člověk! *pusa*

hodnocení

0x

na vojně jsme také používali hrnek s nerez elektrodami. Čaj z té vody měl kovovou pachuť. Raději nevědět jaké množství kovů musely ledviny odfitrovat *ee*.

Jistě je nerez a nerez - ve firmě náš šéf chtěl šetřit, nedodržel požadavek na specifikaci materiálu a technologie za půl roku tekla

tomas11*
hodnocení

0x

tady v plné parádě *smich*

leteckaposta.cz/...

xaver
hodnocení

0x

Na tomto principu elektrod ve vodě jsou destilační přístroje používané v laboratořích. Je do nich přiváděno napěti 400V stř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]