Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo vyřeší hlavolam?

Od: koalice® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, věděl byste někdo, jak je to možné? Podívejte se na obrázek.

Kdo vyřeší hlavolam?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

haha. *smich* Hlavolam. Finta tohoto hlavolamu je v tom, že nahoře seskládaný obrázek není trojúhelník, ale čtyřúhelník.

Spočítej si úhly v červeném a zeleném trojúhelníku.

doplněno 20.02.16 10:46:

tak se mrkni na obrázek.

Kdo vyřeší hlavolam? #2
hodnocení

Vůbec nevím, kde je čtvrtý úhel u obrazce nahoře. Já vidím složený dva trojúhelníky pod sebou. Červený i zelený trojúhelníky mají shodně každý tři úhly dole i nahoře*nevi*. Fakt nevím.

To je fakt, není to trojúhelník :) a celková plocha tedy zůstává stejná :))

hodnocení

Dobré vysvětlení;). Ale já jsem to fakt neviděla, že je ten útvar tak prohnutý.

hahanaj*
hodnocení

0x

pouhým okem to nelze zjistit... našla jsem řešení- ale nebudu kazit ostatním luštění;)

doplněno 20.02.16 10:27:

máte vnitř. poštu:)

hodnocení

0x

Prohlédněte si dobře obrázek!

Kdo vyřeší hlavolam? #3

hodnocení

0x

Jak zde již zaznělo, pouhým okem to je skoro neviditelný. Aby to byl opravdu trojúhelník, musely by oba trojúhelníky ve stejným poměru stran a to není. Ten modrozelenej trojúhelník je 5x2 čtverečky a tím pádem by červený trojůhelník musel být 7,5x3 čtverečky a to není, je 8x3 čtverečky.

hodnocení

0x
Pro mlsné tohle existuje už léta i v čokoládové verzi, kde najednou jeden čtvereček naopak přebývá, tuším.
doplněno 20.02.16 15:01:

youtu.be/...
hodnocení

To je hezký*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]