Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedůvěra v Cebii

Od: pavlasa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, asi to sem přímo nepatří, ale třeba to někomu pomůže. Chceme prodat auto, které na tachometru má 120tis, vzhled i stav odpovídají. Při koupi jsme řešili hlavně technický stav. Přijel nám zájemce, že je stočený tachometr o 130tis., což nám bylo hodně divný ... ukázal nám výpis z Cebie a chtěl slevu. Na výpise bylo, že za 8 měsíců auto najelo 130tis (chtěla bych vidět toho blázna, který v peugeotu 206 najede 16tis.za měsíc) a za dva roky to bylo stočeno. Přišlo nám to celé divné a protože nám to nedalo, zavolala jsem do Cebie, jestli by se na to mohli podívat, že i předchozí majitel se zaručil, že s tím nic nedělal. Za 10 minut volali, že se u nich stala chyba a opravili to. Dost jsem se hlavně divila, že se se mnou o tom vůbec bavili, když nejsem majitelkou auta a tak rychle to opravili. Tak pokud někdo opravdu věří jen Cebii, tak si nejsem jistá, jestli je to úplně správné a když už, tak si tam zavolejte a oni vám ochotně VIN projedou znovu, jestli tam není též chyba. Takže garantovaná historie vozidla u Cebie nemusí být vždy úplně v pořádku!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud máte možnost doložit km např. z STK nebo dalších podkladů, je to super. Ale když si kolega koupil od firmy vůz, který najel ročně 30tis km, pak chtěl po dvou letech prodat, protože to stálo skoro pořád v garáži - napsali mu navíc 50tis km - prý to v případě absence dat počítají z průměru původního majitele...

Je to na hlavu postavené, ale je to tak - vykřikují do světa o stočených km a sami to papírově dělají, aby měli zákazníky. Omluva po doložení je luxus.

pavlasa
Na hlavu postave to je...vůbec nic jsem jim nedokladala,jen jim řekla,že to mají špatně. Je to opravdu smutné, že takhle jednaji

em16
hodnocení

0x

Máme s Cebií stejnou zkušenost. Zrovna prodáváme auto a kupující si chtěl projet vin. Druhý den nám volal, že je stočené o cca 100tis.km. To nás tedy zarazilo, protože to je prostě blbost. Nechali jsme si tedy vyjet cebii a na výpise je 6.2013 129tis., 11.2013 237tis., a 6.2015 zas 142tis. Abysme za 5měsíců najeli 108tis., tak to jako nevím... a hlavně jako v listopadu 2013 jsme auto ani nikde nedávali, máme schované všechny doklady. Takže údaj se tam prostě objevil z ničeho. Teď to musíme řešit a prodej auta se protahuje... Cebia prostě spolehlivá není...

karel*
hodnocení

0x

Mám zkušenost jako kupující. V roce 2011 jsem měl zájem o Škodu Roomster prodávanou přímo vlastníkem v ČR, ne bazarem. V servisu Škody jsem zjistil, že auto bylo stočené, že před rokem a něco mělo už 150 000 km, ale dotyčný je prodával s 82 000 km. Letos jsem kontaktoval Cebii s dotazem, zda je u nich toto auto vedeno jako stočené. Oni mi pak napsali, že nebylo, ale že je důkladně prověřili a zjistili, že je skutečně stočené a tak si údaje ve své DB opravili. Poděkovali mi a šmitec. Nicméně mezitím mohli vydat několik reportů za 500 Kč s tím, že auto není stočené. A to je smutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]