Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzvednutí OP cizí osobou

Od: lenina* odpovědí: 9 změna:

Dobry dne, nevite, zda je mozne, aby mi vyhotoveny OP vyzvedla cizi osoba?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lenina*
hodnocení

Tak jinak.. odpoved na moji puvodni otazku uz vim - nelze. Vyzvednout OP muze pouze majitel.

Ale... jde o to, ze dnes je posledni den platnosti meho puvodniho OP. Zitra je mestsky urad bez urednich hodin, tudiz si OP budu moct vyzvednout az v pondeli, tzn., ze pa, so a ne budu bez dokladu totoznosti. Hrozi za to nejaky postih? Ze me zkontroluji naaahodou straznici za ty tri dny, at jim ukazu prukaz totozinosti je hodne mala. Ale na urade to vidi, kdy mi konci platnost meho OP a ze jsem si jeste nevyzvedla novy - podavaji pak urednice nekam dal info o tom, kdo je momentalne bez platneho prukazu totoznosti? Vim, ze je to asi blbost, ale ze zoufalosti me to ted napadlo. :-D Mam s sebou pro jistotu nosit treba cestovni pass, ze?

Nejste povinen mít doklad totožnosti u sebe. Když už by k tomu došlo, tak totožnost lze prokázat i jinými způsoby. Nejjednodušší je samozřejmě ukázat OP.

hodnocení

0x
Pokud uz je hotovy a mate pas, tak bych se nebal. Na druhou stranu, proc si nezavolate na urad?
lenin*
hodnocení

A na co konkretne se jich mam zeptat?

wasube*

Myslím že nejste tak hloupý člověk, za jakého se tu vydáváte a že je Vám vše uplně jasné.
Proto odpovím jen jedno - telefon, internet...pokračujte prosím.*hi*

buss

Třeba jak se mají...

iz*
hodnocení

0x

Přes víkend to nikdo řešit nebude

a za tři bez platného OP

Vám podle mne úřad pokutu nevyměří.

doplněno 19.02.16 19:31:

Oprava:

... za tři dny ...

buss
hodnocení

0x

Ne a ještě chtějí PIN a podpis.

wasube*

No jo, máte vlastně pravdu, biometrické občanky jsou na pin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]