Nejste přihlášen/a.
Nemíním to negativně,ale vidím všude v TV spousty umělců,malířů,sochařů,herců,tanečníků...Jako by celý národ dělal umělce .Z čeho ale všichni žijí?Neříkejte mi jen z prodeje obrazů atd.,kdo by to všechno kupoval
.Z nějakých grantů?Kdo je vyplácí? Opravdu by mě to zajímalo,Třeba je tu nějaký prof.umělec a odpoví mi.Nemyslím to negativně.Děkuji
Nejsem profi umělec...ale vím, že třeba u každého veřejného interiéru i exteriéru potřebujete designéra, na opravy a udržování historických objektů a uměleckých děl potřebujete odborníky, v každém druhém městě máte nějakou sochu- v parcích, náměstích atd., herci a tanečníci jsou snad jasní...televize, kino, divadlo, reklama, když vyhráváte mezinárodní soutěže, tak z toho taky něco plyne (jakože v ČR takoví tanečníci nejsou až takovou výjimkou). Divadla dostávají nějaké granty, televize taky...ale nevím přesně jak to funguje. Nevím, jestli se dá uživit prodejem svých obrazů...úspěšných malířů jako třeba Saudek asi moc nebude.
jasně,ale ti lidé z toho musí žít 365 dní v roce,říkáte socha v parku atd...ale to bychom byli uměleckými děly přeplněni . mezinárodní soutěře také nevyhrává každý a není to garance uživení se na celý rok.Proto se ptám...
Tak ona taková kamenná socha na zakázku někam do parku je práce aspoň na pár měsíců si myslim...a tomu taky odpovídá cena...nemyslím si, že by u nás bylo až tak moc sochařů.
Povím Vám svůj příběh z roku 1978. Na vojně a akademickým malířem, že půjdeme večer do města. Peníze seženu, sdělil, namaloval obraz, večer nás hostil.
Umělci žijí z toho co vydělají. Dobrý umělec vydělá hodně, průměrný méně a ještě mizerný umělec, jen živoří.
Zrovna tak, jako si vyděláváte vy, tak i oni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.