Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní chování kamaráda

Od: martinaa* odpovědí: 20 změna:

Pěkný večer, málokdy se ptám na něco podobného, ale asi potřebuji nezávislý názor. Mám dlouholetého velmi dobrého kamaráda, který je bohužel tak hodný, až sobě sám škodí. Byl ale vždy zásadový. Několikrát jsem se přesvědčila, že lidi, kteří mu ublížili, odstřihl.

V průběhu loňského roku zpět jsme potkali dvě "známé", jedna se ukázala jako lehce ovlivnitelná (14 let, napodobuje chování svého vzoru, aby byla "hustá"), druhá zase jako afektovaná, co dělá scény (18 let, útěky z hospody, aby ji někdo šel hledat apod.). Obě jsme po těchto problémech škrtli ze života, k mému překvapení jsem minulý týden potkala druhou slečnu, jak se svým přítelem jede ke kamarádovi na návštěvu. Prý se změnila a on (kamarád) jí dal druhou šanci.

Dneska jsem ho na ulici potkala s tou první. Kterou ještě před 14 dny nechtěl nikdy vidět.

Fakt nevím, co si o tom myslíte?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to co dělá je dobře nebo špatně? Možná se kamarád nějak vyvíjí a časem "moudří", mimo to si každý zaslouží druhou šanci, nebo ne?

martinaa*
hodnocení

Že by vždy takový zásadový a asi hlavně ... si najednou připadám trochu zrazená, když mi tvrdí, jak se nimi nebaví a kdesi cosi, a pak se dozvím pravý opak. Připadá mi to divné, pro něj netypické.

majsterjoe*

možná láska? City? Lítost?

Jo, taky znám lidi, kteří tvrdí, jak je někdo pomlouval, podvedl, nebavil se s nimi... a pak je potkám, jak spolu jsou na kafi a podobně. Někdy přemítám, jestli náhodou nemluví o mě taky takhle před těmi druhými. A jedna kamarádka se mnou vždycky řeší, jak je její přítel despota - ne nijak nápadně, ale mně to z jejího vyprávění dost připadá - řeší rozchod, co potom (nabídla jsem jí útočiště), a za týden se dozvím, že se zasnoubili... nebo přijedou a ona se k němu má vypráví, jak je skvělý. Snažím se to neřešit, nevyřeším to, akorát se nervovat... ne, díky :)

doplněno 04.04.16 19:44:

Jo, to mrzí. Ale proto to neřeším, prostě lidé jsou různí, a když si někdo pod sebou podsekává větev mé důvěry, jeho problém. Trošku ta lítost pak přejde. Ale jestli je to Váš dobrý kamarád, půjde to asi hůř.

martinaa*
hodnocení

Neřeším, ale mrzí mě to..

doplněno 04.04.16 20:08:

No uvidíme...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že kamarád "trochu" lže. Možná na něj "přišlo jaro" a hledá si družku, tak restartuje vztahy. Patrně ztratí Vaši důvěru. Zdravím!

doplněno 04.04.16 19:39:

martinaa - píšete, že kamarád je hodný. Možná byl kontaktován a nedokázal naléhavou žádost odmítnout. Jinak, nejlépe si s ním promluvit a zjistit si podrobnosti.

martinaa*
hodnocení

Zdravím, ani s jednou to není dost dobře možné. Jedna se bude vdávat, druhé je 14 - kamarádovi 30. Mentálně jsou úplně jinde. Proč ale takhle mlží, to nevím... každopádně s tou důvěrou budeš mít zřejmě pravdu. :(

doplněno 04.04.16 20:07:

Ano, jak píšeš. Kontakt byl ze strany slečny, prý ho zajímalo, jestli šla do sebe.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Holky se vyvíjí, dospívají, i mentálně, učí se používat ženské zbraně a to pak jdou i zásady stranou. :-D

doplněno 04.04.16 19:42:

Ono přece nemusí jít o sex. Jejich chování se prostě změnilo a je teď pro něj přijatelné.

martinaa*
hodnocení

Druhá slečna je zasnoubená, a jestli není kamarád pedofil, tak s pubertální čtrnáctkou bude těžko něco mít. ;)

xy

Můj strejda chodil s tetou od jejích 14 ( jemu bylo 24 ) a když jí bylo 16 , tak se brali :) Je fakt, že teta na 14 nevypadala, krásná atletka ( v atletickém klubu se poznali :)

mytrix*

Ve 30 jsem měl taky pletky s 15letou a klidně bych měl znova a jsem pedofil? :)

Popravdě z tvého popisu mám pocit, že kdo se nechová úplně OK jsi ty - to si neber osobně, prostě to tak jen cítím. Tvůj kamarád není žádné nezaopatřené dítě a má svojí hlavu. Z tebe mám pocit, že se jej snažíš držet za ručičku, pod určitým svým vlivem a jakmile se odchýlí od chování, na které jsi ho naočkovala, tak je to špatně.

Je mu 30, dej mu prostor.

martinaa*
hodnocení

Mytrix, kamarád je ten, kdo vždycky prohlašoval, jak se zásadový, jak jsme k sobě upřímní. Ničím jsem ho tedy nenaočkovala :) To dodržujeme už roky, a najednou je to jinak. I náš společný kamarád je nemile překvapený tímto náhlým obratem.

A ta 14 letá slečna je opravdu dítě, především chováním.

eulalie*
hodnocení

0x

A je ten váš velmi dobrý kamarád k vám vůbec úpřimný? Třeba už měl té svojí zásadovosti plné zuby. Do hlavy mu nikdo nevidí, ale je to divné. Tedy ale je fakt, že můj pes je teďka po fenkách jak divý, tak možná že i na toho kluka přišlo jaro...

martinaa*
hodnocení

To je fakt... třeba už nechce být zásadový, jak býval. Iniciativa sejít se přišla od slečny, a prý to asi byla chyba.

angell1985*
hodnocení

0x

Píšete že jste je škrtli ze života...a on se s nimi dál baví...nevím,ale řekl bych že žárlíte,nebo máte strach z toho že budete před těmi druhými za špatnou.

martinaa*

Zarlit nemam na co :), to jste vzal za spatny konec. me mrzi, ze me rekne a dela b, coz nikdy nedelal.

doplněno 05.04.16 13:38:

protoze mi to prijde jako takove polovicni lhani. pricemz jsme si pred lety slibili, ze zadne lzi nebudou a budeme k sobe uprimni, i kdyz to nebude prijemne.

angell1985*

Jestli se mohu zeptat...proč vás to mrzí?

coco

Proc to mrzi.. Ja to teda uplne chapu, me to same naštvalo u kamošky, uz ji moc neverim a casto uz pro ni nemivam cas *jasne*

doplněno 05.04.16 14:15:

Angel - Co se mne tyče, ja se teda s lidma, kteri lzou a pomlouvaji, zásadne nekamarádim :)

doplněno 05.04.16 14:33:

Otazka byla zrejme pro zakladatelku vlakna, ona se jiste vyjadri sama - (ja jsem reagovala jen proto, ze jsem mela zrovna podobny problem, tak jsem pridala svuj nazor). :)

angell1985*

Vás prostě naštvalo to,že si dovolila Vám zalhat a tím Vás ponížila.Teď se sešla s těmi,se kterými jste se nebavily a tím jste se dostala na "druhou kolej"(-žárlivost). No a protože jste se s dotyčnými nebavila,tak asi předpokládáte že teď budou pomlouvat Vás(proto ta nedůvěra) .Buď jak buď lidi prostě lžou a s tím se člověk musí smířit.

angell1985*

Ještě mi řekněte že Vy nikdy nelžete;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]