Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už máte u vás jaro?

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Někdo už tady dával k dobru, že našel kvetoucí bledulku. Nemohu to najít, abych se přidala. U protějšího domu v neudržované předzahrádce, v Ostravě :-D

Už máte u vás jaro?
Už máte u vás jaro? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Mrkněte sem.

hodnocení

Jojojo! To je ono. Jen jsem to nemohla najít!

hodnocení

0x

babko, to je úžasné, díky! *palec*kam se ta moje bledule na TOHLE hrabe...;)

hodnocení

0x
Petrklíč ještě ne, ale sněženek už jsou závěje :)

hodnocení

Říkala známá z Vídně, že ji kvetou ty maličké, skalkové tulipánky. Kdo neviděl, neuvěří.*sok*

hodnocení

0x

U nás (Mladoboleslavsko) dnes odpoledne: sněženky, talovín, na kterém se dokonce už pasou i včelky, hlaváček jarní, violka, petrklíč, jasmín nahokvětý a čemeřice (ale kvetla celou zimu). Lezou tulipány, narcisky a modřence. Plevelu žabinci je asi jedno co ukazuje kalendář, ten roste v záhonech bujně celou zimu. Ale trávníku nám ubývá, skoro úplně ho pohltil mech...

Už máte u vás jaro? #3
Už máte u vás jaro? #4
Už máte u vás jaro? #5
hodnocení

Když jsem byla odrostlejší děcko, táta se někde dočetl, že na tu mrchu žabinec, je dobé přivstat si a před rozbřeskem ho vyplít. Nejsem si jistá hodinou a také tím, že musel být měsíc v úplňku. Jednou nás takhle vyhnal z postelí celou rodinu a žabinec se opravdu ztratil navždy. Poklikejte, někde taková rada musí být.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jo, sněženky už kvetou, ale jaro začne až pokvetou i machři. Tedy, to jejich akne v obličeji . Zdravím!

hodnocení

0x

Myslím, že tato fotka znamená, že bude brzy jaro. Na konci léta sedí na kabelu spoustu jiřiček, na konci zimy na protějším věžáku spoustu havranů.

Už máte u vás jaro? #6
hodnocení

Havrany jsem nikdy nemusela. Ale jednou, když jsem měla čas, pozorovala jsem je. Jich namlouvání a komunikaci beze slov. Žasla jsem, jak něžní dovedou být, jak diplomaticky předcházejí sporům, jak dovede vytlačit z území nějaký havran druhého. Úpně mě dostalo, jak jednen havran přicapal k druhému a položil mu čelo na krk. Nevím, kdo byl holka a kdo kluk, nepoznám to, ale pozorovat je, mi přišlo úžasné. Mám štěstí, že čas není mým pánem. ;) Říkal dědeček od druhé babičky, že v sobotu viděl veliké hejno nějakých větších vodních ptáků, seřazených do velkého, dlouhého V. A že si povídaly, že byly velmi hlučné. *tanec* Každopádně už zima nemá dlouhého trvání.

Já havrany taky zas tak nemusím, ale na co mám koukat v zimě jinýho a zadarmo? Jednou jsem viděla v televizi o nich dokument a říkali v něm, že jsou to velmi inteligentní ptáci. V Polsku jsou i v létě a mají hnědočernou barvu (mají jiný kabátek) a baví se s holuby a kafkami. Neviděla jsem tady, že by černí havrani kooperovali s holubama. Že by se spolu vybavovali. Vypadalo to legračně, protože se chovali dominantně k holubům a s tím nezvyklým hnědošedým kabátem. Něco jako vedoucí se k nim chovali. Kolem jednoho havrana bylo několik holubů a zobali spolu. Když jsem ne jednoho chtěla vyfotit a vytáhla mobil, tak odletěl. Jsou plachý a chytří.

doplněno 15.02.16 23:35:

V Polsku to byla vrána šedá.

72mona3*
hodnocení

0x
Tady na vysočině přichází jaro později, takže kvetoucími jarními květinkami nemohu sloužit. Tulipány a hyacinty teprve vykukují, lýkovec před rozkvětem. Nicméně už je to 14 dní, co tu prolétalo hejno husí (večer, takže byly jen slyšet) a každý den jsou tu dráty prověšeny vrkajícími holuby. Už vím, kde čerpal inspiraci Hitchcock ;) Mona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]