Nejste přihlášen/a.
Někdo už tady dával k dobru, že našel kvetoucí bledulku. Nemohu to najít, abych se přidala. U protějšího domu v neudržované předzahrádce, v Ostravě
U nás (Mladoboleslavsko) dnes odpoledne: sněženky, talovín, na kterém se dokonce už pasou i včelky, hlaváček jarní, violka, petrklíč, jasmín nahokvětý a čemeřice (ale kvetla celou zimu). Lezou tulipány, narcisky a modřence. Plevelu žabinci je asi jedno co ukazuje kalendář, ten roste v záhonech bujně celou zimu. Ale trávníku nám ubývá, skoro úplně ho pohltil mech...
Když jsem byla odrostlejší děcko, táta se někde dočetl, že na tu mrchu žabinec, je dobé přivstat si a před rozbřeskem ho vyplít. Nejsem si jistá hodinou a také tím, že musel být měsíc v úplňku. Jednou nás takhle vyhnal z postelí celou rodinu a žabinec se opravdu ztratil navždy. Poklikejte, někde taková rada musí být.
Dobrý den, jo, sněženky už kvetou, ale jaro začne až pokvetou i machři. Tedy, to jejich akne v obličeji . Zdravím!
Havrany jsem nikdy nemusela. Ale jednou, když jsem měla čas, pozorovala jsem je. Jich namlouvání a komunikaci beze slov. Žasla jsem, jak něžní dovedou být, jak diplomaticky předcházejí sporům, jak dovede vytlačit z území nějaký havran druhého. Úpně mě dostalo, jak jednen havran přicapal k druhému a položil mu čelo na krk. Nevím, kdo byl holka a kdo kluk, nepoznám to, ale pozorovat je, mi přišlo úžasné. Mám štěstí, že čas není mým pánem. Říkal dědeček od druhé babičky, že v sobotu viděl veliké hejno nějakých větších vodních ptáků, seřazených do velkého, dlouhého V. A že si povídaly, že byly velmi hlučné.
Každopádně už zima nemá dlouhého trvání.
Já havrany taky zas tak nemusím, ale na co mám koukat v zimě jinýho a zadarmo? Jednou jsem viděla v televizi o nich dokument a říkali v něm, že jsou to velmi inteligentní ptáci. V Polsku jsou i v létě a mají hnědočernou barvu (mají jiný kabátek) a baví se s holuby a kafkami. Neviděla jsem tady, že by černí havrani kooperovali s holubama. Že by se spolu vybavovali. Vypadalo to legračně, protože se chovali dominantně k holubům a s tím nezvyklým hnědošedým kabátem. Něco jako vedoucí se k nim chovali. Kolem jednoho havrana bylo několik holubů a zobali spolu. Když jsem ne jednoho chtěla vyfotit a vytáhla mobil, tak odletěl. Jsou plachý a chytří.
V Polsku to byla vrána šedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.