Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednost s průkazem ZTP?

Od: beatrys odpovědí: 12 změna:
dnes jsem navstivila multikino v brnenske Olympii.Na vstupenky byla velka fronta a jelikoz vlastnim prukaz ZTP ptala jsem e ,jestli nemohu dostat listek prednostne.Nebylo mi vyhoveno a bylo mi do place.K cemu pak prukaz je.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na spoustu věcí, které jsou mnohem důležitější než lístek do kina: klarapomaha.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Mám ZTP/P a nezlobte se umím ho využít i lépe než předběhnout frontu v kině, na poště, na úřadech...mimochodem na přednost v kině nárok nemáte, na úřadě ano. Sleva např. na vstupné do divadla je nenároková ale většina zařízení ji poskytuje. klarapomaha.cz/... kr-kralovehradecky.cz/... Jsem na inv. vozíku a věřte nebo ne ale většinou lidé ve frontě a dokonce i u pokladny v obchodě, nabízejí přednost, říkám, děkuji, času já mám dost.

doplněno 14.02.16 10:12:

Wlezlej, omlouvám se, nevšimla jsem si, že jste dal stejný odkaz.

tomas11*

Ještě lze mít slevu na rybářskou povolenku.;)

daniel*
hodnocení

0x

Když chcete vstupenku jako první, měla jste dojít jako první.

Spousta lidí má tuto průkazku ZTP ohání se jí jako by to bylo něco spásného, přečtěte si náležitosti, výhody a povinnosti vlastníka této karty a potom by jste nemohla podat takovýto dotaz. Nehledě na to, že někteří lidé si to vysloužily snad jen svojí prudivostí.

uska*
hodnocení

0x

Také mám ZTP a vytahuji jej jen v nejnutněším případě, třeba když neplatím parkovné, na nádraží u kasy na slevněnou jízdenku, u nás i wellness poskytuje slevy. Ale nenapadlo by mě předběhnout frontu do kina.

hodnocení

0x

lidus@ omluva není na místě, souhlasím s vámi na 100% *palec*

trnca*
hodnocení

0x

Průkaz ZTP rozhodně není určen pro přednostní nákup vstupenek do kina...ale třeba máte právo na uvolnění místa v dopravním prostředku, přednostní získáni zaměstnání - u některých pracovních nabídek je přímo zdůrazněno "pro ZTP".

To jsou důležité věci pro život. K pláči na tom nic není, když Vás nenechají předběhnout ve frontě na vstupenky.

lidus*

"Trnča" Přednostní získání zaměstnání je nesmysl. Platí pouze tam, kde je změněná prac. schopnost vyžadovaná a místo je určené přímo pro takovou osobu. Např. hlásíte-li se na prodavačku a oháníte se průkazem ZTP je vám to prd platné, pokud se ale hlásíte např. na recepci-vrátnici, tam jelikož to vypsali pro ZP a berou na místo dotace, vezmou vás a ne zdravého. Já jen aby dedošlo k omylu, že ZTP má prostě přednostní právo každého zaměstnání.

trnca*

O.K. asi jsem to napsala nepřesně.

Jsem důchodkyně a hledala jsem práci. U hodně nabídek (třeba recepční, vrátnice, ostraha,..) jsem narazila na podmínku ZTP. Rozhodně jsem nechtěla říct, že ta přednost platí u všech nabídek práce.

cesmina*
hodnocení

0x

Horší než to Vaše kino je když naši dceru autistku ( ZTP/P) objednají na určitou hodinu a pak ji nechají čekat dvě hodiny .Nechtějte ji při tom dlouhém čekání vidět. Nepomůže ani to ,když na tu čekací dobu a její zdr.stav upozorním sestru.Akorát odsekne,že pořadí určuje lékař.Ale aby řekla lékaři koho má v čekárně to ne.

wasube*

Řekněte to přímo doktorce, sestra, jak to vypadá, má pocit, že je víc než doktorka. Osobně bych v té čekárně čekala že tam mají jen tolik lidí kolik si pozvou a že tedy by měli brát na čas. Výjimky se stanou, ale spíše u kardiologa, že někdo potřebuje pomoc akutně, bez objednání. Mají to tam špatně vedené, doktorka nebyla asi nikdy v cizině a je možná i stará ve smyslu, že pamatuje totalitu kdy se takto zvrhle doktoři běžně chovali a považovalo se to dokonce za etické chování.

Máme doktora, internistu když vejdete do čekárny, není tam ten nešvar že berou podle pořadí příchodu, ale opravdu podle objednání. Klape to jak švýcarské hodinky.

Akutní případy také bere hned, ale jak to dělá, že moc dlouho nečekáte, nevím, všichni jsou s ním spokojeni, pro léky si chodíte běžně k sestřičce, pokud nemáte potíže, pak k doktorovi, když ty potíže máte.

Je na něm vůbec znát že byl několik let na stáži v Americe, sice se s Vámi nebaví o vnoučkovi, když jste jinak heppy, ale rozlad v psychice pozná okamžitě. Jsme s ním hodně spokojení, milý, vstřícný a má znalosti a praxi.

U takového doktora by se Vám to stát prostě nemohlo i když je to také Čech.

Dříve jsem byla u doktora co byl strašný hysterik. Bez příčiny pořád křičel, komu měl co vynadat, vynadal mu.

Chování řeznickho psa a nemocným i zdravým stoupal tlak, když k němu museli. Dával mi léky po kterých jsem otékala a kašlala a požádat ho o změnu léků byl nadlidský výkon.

Jsem ráda tedy, že jsem změnila doktora, nemáte tu možnost Vy také? Bylo by to asi lepší.

hodnocení

0x

betrys,

"Nebylo mi vyhoveno a bylo mi do place"

omlouvám se za upřimnost, ale mně je do pláče z Vašeho dotazu. Vy fakt nevíte k čemu Vám je průkaz ZTP?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]