Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda na prazdniny

Od: sara* odpovědí: 12 změna:
Áhoj. Je mi 15 a nemám co dělat o prázdninách, tak mě napadlo, že bych mohla mít nějakou kratší brigádu. Nevíte o něčem? Plzeň popř. Klatovy, prázdniny mám od 22.2. Pokud jo napište na můj mail belochovasarka@seznam.cz nebo do diskuse :) Děkuju moc za cokoliv :) Sára

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Šárko,

s tímhle přístupem nejspíš žádnou

brigádu neseženeš.

Jestli letos ukončíš povinnou školní docházku a chceš si něco vydělat, projdi si inzeráty v pracovních portálech nebo si do nich zadej inzerát. Je to zdarma, stejně jako např. v Annonci.

A nezapomeň napsat, co umíš!

sara*
hodnocení

Kdepak. Já už jsem v prváku, mám tedy ukončené základní vzdělání.
sara*
hodnocení

Navíc nevím, co je špatné na mém přístupu. Z jednoho krátkého sdělení, byl Vámi pochopen můj přístup k práci či čemukoliv jinému? K věcem, co dělám, přistupuji zodpovědně a to bez ohledu na to kolik jich je. Mám práci o víkendu a tak se omlouvám, že když mě to baví, snažím se místo sezení doma najít nějaké efektivní využití času... Ale to jen tak. Jestli se nad tím zamyslíte je na Vás. I tak děkuji za odpověď a Váš názor.
ladinpraha*

Přečetla sis, co jsi napsala? Nevíte o něčem? ... napište mi. ... Z toho lze vydedukovat jediné, sedíš u PC a čekáš, co ti kdo naservíruje. Pokud by sis přečetla vlákna o brigádách, ať už tady nebo někde jinde, tak bys věděla, že brigáda se musí vychodit. To znamená chodit, ptát se, nabízet se. Zaměstnavatelé nemají potřebu komukoli psát, když k nim zájemci chodí každý den. Pokud mají potřebu, mohou se se zájemci domluvit okamžitě na všem potřebném. Chce to prostě se zvednout a obcházet obchodní řetězce, fastfoody ...

Ve tvém dotazu nevidím žádnou zmínku o tom, co jsi pro získání brigády doposud udělala.

doplněno 13.02.16 21:31:

A o tom to právě je. Čím méně informací, tím větší prostor pro domýšlení a spekulace. Pak nemůžeš vyčítat poznámky o přístupu. To je prostě velice častá zkušenost s tazateli.

Tak držím palce, ať něco najdeš.

sara*

Jsem ráda, že jste na to upozornil. Samozřejmě, že jsem se byla ptát osobně, obcházela obchody, avšak právě jsem nic nenašla. Už jsem nevěděla co, jelikož jsem vše o čem vím oběhla a tak jsem hledala na internetu. Zde, na tomto portálu byl podobný dotaz a tak mě napadlo, že to zkusím. Vůbec jsem si neuvědomila, že jsem musím psát svůj životopis a příběh uplynulých týdnů o tom, co jsem pro to udělala. Chtěla jsem jen tuto stránku vyzkoušet jako jednu z posledních možností. Jestli jediné, co mi může nabídnout stránka poradte.cz je "rada" o kritice mého přístupu a postupu od lidí, kteří akorát neví celou pravdu a myslejí, že všichni patnáctiletí sedí v pátek večer u PC a říkají si: "Tak na prázdniny chci brigádu, zeptám se internetu.." tak se mýlí. V tu dobu, kdy jsem toto psala jsem to čistou náhodou našla a jelikož do prázdnin moc času nezbývá, napsala jsem to ihned na zkoušce orchestru a nenapadlo mě psát nic o mém přístupu. Nechci být tímto nezdvořilá, jen konstatuji fakta, která ostatní nevědí, a místo nic si raději o tom člověku domyslí, to nejhorší. Omlouvám se za tak dlouhý komentář, ale některé věci mě zkrátka donutí uvést je na pravou míru. Děkuji za příspěvek.

iz*

Šárko, přečti si zítra nebo za pár dnů znovu vše, co jsi zde napsala, a odpověz:

kdybys byla zaměstnavatel (věděla o nějaké brígádě), nabídla bys ji člověku, který o sobě

nesdělí nic, co by mohlo zaměstnavatele zajímat a na připomínkách se urazí?

davee
hodnocení

0x

Ahoj, obcházet firmy nemusíš, to se dělalo možná tak za minulého režimu. V dnešní době internetu je naprosto dostačující a očekávané napsat email nebo zavolat, jestli by tě vzali, popř. si domluvit osobní schůzku.

Spousta nabídek najdeš nejpřehledněji na práce.cz. Dají se tam filtrovat jenom brigády a města.

Tak hodně štěstí.

A z těch reakcí si nic nedělej, přijde mi, že se ptáš slušně. Je ti teprve 15 a tak nemáš zkušenosti s hledáním brigády, apod. A co třeba u rodičů v práci? Nebylo by něco?

iz*

Máte pravdu, Šárka se ptá slušně,

ale neuvádí nic, co by zaměstnavatele

přimělo jí nabídnout práci/brigádu.

Chtěla jsem, aby si uvědomila, že jí práci nikdo nabízet nebude, naopak ona (pokud o práci stojí) musí nabídnout své znalosti, dovednosti, ...

Škoda, že místo doplnění informací (pak by ji někdo mohl nasměrovat konkrétněji) reaguje poněkud podrážděně.

trnca*

Souhlasím s Vámi. Dotaz je sice slušný, ale o ničem... a podrážděná reakce celkem zbytečná. Pokud bych byla na jejím místě, požádala bych o radu nejdříve rodiče. jistě by byli rádi, že se snažím pracovat..

A když už musím hledat radu přes internet, samozřejmě napíši kromě toho, že je mi 15 také to, že např.: mluvím plynule anglicky (německy,..), ovládám práci na PC (uživatelsky, pokročile, výborně)...jsem fyzicky velmi zdatná.. Aby mi někdo mohl poradit.

sara*

Děkuji moc za odpověď a vaši radu :) Ještě uršitě někam napíši :)

host*
hodnocení

0x

Zřejmě máte na mysli krátkou brigádu v době jarních prázdnin. Pracovní podmínky mladistvých od 15 do 18 let jsou upravené zákonem, viz například nicm.cz/... a dokonce osoby mladší než 16 let smějí mít ještě kratší dobu, pouze asi 6 hodin. Je v tom víc důležitých pracovně právních i daňových a podobných podmínek, které musí zaměstnavatel dodržet a některé zaberou i dost času a energie, že zaměstnavatel raději přijme někoho na delší pracovní poměr.

Jde i o vaši ochranu pro případ nějaké škody kterou byste utrpěla nebo naopak způsobila zaměstnavateli (místo cukru použila sůl, něco se rozbije, ztratí vám nebo naopak zaměstnavateli, apod.) nebo pro případ úrazu (uklouznutí na schodech, nastydnutí v průvanu při prodeji u stánku na ulici, apod.). Nechci to přivolávat, ale i s tím je třeba počítat.

Pro vás by asi bylo nejjednodušší, kdybyste si u vás ve městě našla s pomocí rodičů, kteří jsou i při vaší brigádě velmi důležití, případně školy, nějakou krátkou brigádu u hodně spolehlivého zaměstnavatele, nejlépe nějaké státní instituce, třeba na místním úřadu, v nějaké spolehlivé firmě kde pracuje někdo z rodiny nebo hodně dobrých rodinných známýchm aby dohlédli na to, že bude vše v pořádku.

Zkuste si představit, co byste asi chtěla dělat, jestli nějakou jednoduchou montáž nebo skládání něčeho, lehká výroba kde se netahá nic těžkého, na co není zapotřebí žádná kvalifikace, nebo jednoduché administrativní práce v úřadu, jednoduché zahradnické práce v květinářství, atd. Vše si vždy nejdříve proberte s rodiči, aby věděli, s kým a kdy jednáte, kam jdete a co vám zaměstnavatelé nabízejí. Nic nepodepisujte. Váš podpis je velmi cenný. Velmi si rozmyslete, co budete podepisovat, desetkrát si to přečtěte, nebo si to vemte domů a tam to společně proberte, než podepíšete.

doplněno 14.02.16 10:24:

Možná v nějakém obchodě by rádi přijali byť i jen na krátkou dobu někoho na doplňování zboží do regálů s tím, že by v případě oboustranné spokojenosti mohli s brigádníkem nebo brigádnicí počítat třeba i pro příště, na letní prázdniny, nebo na víkendy?

daniel*
hodnocení

0x

Nejspíš nějaký sklad, často hledají záskok, když mají lidé dovolenou apod. Ale jestli máš prázdniny 22.2 tak začít něco hledat 14.2 je trochu pozdě.

Portálu s pracovními nabídkami je dnes spousta

Jobs.cz

Práce.cz

... kdo hledá najde, no a kdo nehledá nenajde *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]