Nejste přihlášen/a.
co to je za lidi? čím dál tím víc o nich čtu na netu,pochopil jsem že jsou to lidi co vítají ilegální uprchlíky,ale zajímá mě toho o sluníčkářích víc,tak kdo to je?
Dobrý den, zde (viz odkaz) jsem před časem zakládal v podstatě stejný dotaz. Zdravím!
doplněno 08.02.16 10:10:Někteří sluníčkaři jsou i "zakuklení"a neukazují svou pravou tvář (nebo ji ukazují podle momentální nálady obyvatelstva a ke své výhodě). Nedovedu si představit, že by člověk, který např. má rád "tulení se"ke stromům na Vysočině, nebyl v jádru sluníčkář .
A představte si, že ten zakuklený sluníčkář svými "kecy" proti tamním praktikám v Norsku ( v odebíráním dětí), přispěl k vrácení odebraného dítěte. Norské úřady vrátily rodičům devítiměsíční holčičku, kterou jim před časem odebraly.
Zakuklenec jeden.
a to je dobře, nebo špatně?
- já se ptám, protože dnešním kauzám, týkajících se dětí, moc nerozumím.
Na jedné straně se může stát, že se nařčený rodič oběsí, protože je je nařčen přinejmenším příliš ukvapeně nějakou sluníčkářskou pracovnicí - na druhé straně je často dítě soudem vráceno do rodiny, kde bylo týráno, protože je v "zájmu" dítěte, aby vyrůstalo u biologických rodičů. Kauza Michalákových mi taky nepřijde až tak "křišťálově čistá".
Ale nechci polemizovat, protože se o tyto případy moc nezajímám, ani nemám žádné argumenty, jen tak uvažuju, protože nemohu občas o nějakých takových případech nezaslechnout. Ahoj.
Tak samozřejmě dobře. Jestli to je pro rodinu to nejlepší, to je na posouzení jiných.
Myslím tím vzhledem k onemocnění.
To je vtip, nebo to snad myslíte vážně? A čím asi? Tím, že se odmítá bavit s norskou velvyslankyní? Nebo snad naprosto nesmyslným "návrhem" smlouvy o vydávání dětí?
Já osobně, a lidi kolem mně vnímají termín "sluníčkář", jako termín pro člověka, nezměrného optimistu, který neustále tvrdí: "nic se neděje, je to planý poplach, neblbněte, neplašte, atd". V poslední době hlavně ve spojení s uprchlickou vlnou.
Bohužel už dávno nemá nic společného s přáním "slunce v duši", které používal redaktor, no, no... ta paměť, někdo snad doplní.
fialko: nesouhlasím s s vaším vymezením okruhu ze kterého pocházejí sluníčkáři. Mám kolem sebe i sluníčkáře se základním vzděláním, stejně jako s VŠ. Jde to průřezem přes všechny vrstvy. Nejsem psycholog, abych to mohl nějak hodnotit, ale nesouvisí to se vzděláním. Jsou to lidi, kteří odmítají jakékoliv varovné negativní jevy, tvrdí že neexistují, nechtějí si je z nějakého důvodu připustit.
Slunce v duši - krásné, moderátor Ján Zákopčaník.
Sluníčkáře přesně vystihl danys. Absolventi převážně soc.směrů, forem pro média a pod. FF, kteří mají lokty a nikde by se neupíchli.
Šokovala mně informace, že v jedné XX neziskovce je asi 7 lidí a dostávají na rok 80 mil. státní příspěvek. Ta šéfová o tom hovořila. Přesto, že hodně čtu co se děje kolem a kolem, nikdy jsem jejich konkrétní projekty nezaznamenala. Na platy a nijak nepodloženou /kontrolovanou apod./ činnost - myslím výrazně. Takže jen další přísavky.
Typický příklad je Táňa Fišerová, zastává se kde koho, pořád někde vystupuje, je členkou řady organizací místo aby se starala o rodinu, myslím, že má dokonce invalidního syna.
Většinou jsou to věřící lidé, mnohdy vegetariánií a ve většině případů stále věří naivně v dobro, ono to pořád nejde. Podívejte nma migranty, místo ab byli rádik že je nějaká země přijala, mnozí se bouří, vyvolávají nepokoje,chtějí lepší jídlo, rozbíjejí a pálí věci co dostali. apod
Připomělo mi - paní Fialkovou -Její vzletné - všechno je fajn, príma, neškodné a i kdyby , no tak coóó, ono to nějak bude a snad i ti nevěrci se také k něčemu dopátrají a bude nám zde všem pospolu jen lépe..na baldachýnu... Jako bych ji slyšel... Jen není snadné nadchnout všechny pro stejnou věc...
Podle vyjádření policie je to člověk z antikonfliktního týmu...sám můžete na videu vidět, jak odstrkuje ty zakuklence zpátky. A mezi těma neonacistama byli podle všeho známí fotbaloví (hokejoví?) výtržníci. Kromě toho mezi těma vašema "sluníčkářema" (př. antifašisti) zase kolovali zprávy, že se je ti policisté snažili vyprovokovat, takže to brali tak, že to bylo namířené proti nim :D Konspirace na všech stranách, přitom to bude úplně jednoduchý- banda idiotů, logicky plno novinářů, co šlo s proudem anti-antiimigrantů a policista v civilu, co se snaží zakuklence klidnit.
klera. Tou bandou idiotů URČITĚ myslíte proud anti-antimigrantů, že? jiné idioty tam nevidím...
Tím myslím všechny, co se potřebujou prát...o co lepší jsou zamaskovaní neonacisti, co provokujou a hází lahve? O.O
klero: měla by jste vědět, že policista z antikonfilktního týmu MUSÍ být viditelně označen. Tenhle nebyl označen nijak. Vám to nepřijde divné?
Tak o tom nevím, že by to mělo být povinné...
Jinak jsem ještě objevila tohle...mělo to být na fb stránce hooligans.cz- facebook.com/...
Je to termím, kterým rasisti (homofobové, sexisti atd.) označují nerasisty (nehomofoby, nesexisty).
koliokoli:
Naopak, sluníčkáři přes svoje rádoby pozitivní názory názory jsou agresivní a nesnášenliví ko ostatním co nemají stejný názor. Kdokoliv s jiným názorem je u sluníčkářů okamžitě xenofob a rasista.
Typický, agresivní sluníčkář:
A na podobné jsem narazil i ve svém okolí .
bmbx-
souhlas - prostě - jak nebudeš hodnej a snášenlivej, tak do pekel s tebou ! - oběsit, nožičky zpřelámat, ručičky usekat.
Koukal jsem na odkaz. Ale toto, ten starý pan profesor, je podle mě jen zastydlý hipík, který z toho nevyrostl a zaspal dobu. To podle mě není Sluníčkář. A co týče rasismu, podívejte se na film Nespoutaný Django a pak si odpovězte na otázku, komu jste fandili. Poznáte, jestli jse rasisti nebo ne.
Nevím jestli kolikoli je muž nebo žena. Ale co se týče toho sexismu, to mě příjde, jako kdyby bylo uzákoněno, aby každý muž chodil v preservativu. Nepopírám, že někteří muži jsou mírně řečeno prasata, ale to každá soudná žena pozná a odpálkuje je na první dobrou. Ostatní muži se jen snaží zdůraznit, jak je ženy vzrušují, o nic jiného ani v životě nejde (i když třeba vidím třeba naší minstryni práce, tak tam bych se asi nesnažil).
Sluníčkáři jsou zejména mladí lidé. Typický sluníčkář pochází z velice dobře situované rodiny. Hodně cestuje, takzvaně viděl svět (hlavně Nepál, Tibet, Indie). Domluví se několika jazyky a má zahraniční přátele. Obyčejně pracuje jen hlavou, takže má hodně času na diskuse po večerech v různých, hlavně alternativních, podnicích. V Praze typicky Krymská. Zajímavě se obléká, dobrým znakem je taky netypický dopravní prostředek (koloběžka, kolo bez přehazovačky). Prostě hodně času věnuje budování své image. Tím, že má dostatek a pohybuje se v nekonfliktním prostředí, dělá si tak dojem světa ze svého pohledu. Někdy se o takových lidech říká, že se narodili se stříbrnou lžičkou v puse. A hlavně chce konat dobro, nejlépe na druhém konci světa, protože obyčejně námi, běžnými Čechy trochu pohrdá. Mění se obyčejně v té chvíli, kdy musí začít opravdu něco dělat. A hlavně, když si uvědomí platnost přísloví, že každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.
Typický sluníčkář je většinou student nějakého humanitního oboru nebo člověk pár let po dostudování žijící většinou v Praze (případně někde ve velkém městě v zahraničí), který pracuje v neziskovce nebo kdekoli, kde to je dotováno státem nebo z fondů EU a kde se jeden moc nenadře. Má pár kamarádů muslimů, které poznal při výměnném studijním pobytu v zahraničí, a kteří jsou děsně v pohodě a ještě nikdy mu nikdo neublížil. Na základě své zahraniční zkušenosti s pár muslimy a s chvilkovým životem v zahraničí si myslí, že má patent na rozum a že moc dobře ví, co je pro nás všechny nejlepší a když jeho kámoši-muslimové jsou v pohodě, tak musí být v pohodě naprosto všichni ti, kteří se k nám dobývají, a jelikož je přesvědčen, že u nás v Evropě je zdrojů dostatek, tak my všichni máme povinnost uprchlíky přijímat a nezištně jim pomáhat. Co se týče vizáže, tak to bývá často nějaký nekonvenční alternativec s dredama, batikovaným tričkem, piercingem, jointem v hubě, krosnou a spacákem nebo má naopak uhlazený vzhled á la bukvice (v případě chlapů) a zakládá si na značkovém oblečení. V prezidentských volbách volil knížete a silně brojil proti Zemanovi, miluje všechny krom komunistů, nácků a hlavně krom těch, kteří mají odlišný názor než má on. V takovém případě se z něj stává značně agresivní sluníčko, které může i spálit.
Zjednodušeně,něco jako hipíci toužící po sluníčkovém světě kde všichni budou žít v míru a lásce..což je prostě nereálný a stejná utopistická vize jako třeba komunismus. Nejhorší a nejzákeřnější je to,že chtějí zničit naši evropskou kulturu tmářskou,politicko teologickou zvrácenou ideologií zvanou islám v rámci multikulturního soužití..proto jsou to nepřátelé a měli by táhnout za těmi svými chráněnci nebo si minimálně jednoho vzít do bytu
Ahoj.
Mě připadá, že do týhle divný společnosti patří i Pavel Gruber z partičky Lékařů bez hranic. A státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza už je taky hezky chycenej. Oba dva byli ve studiu DVTV u Martina Veselovského 29.1.2016. Je to tam pořád pověšený a dá se to tam skouknout. Docela bych se přimluvil, aby ti ,,Lékaři,, byli odstřihnuti od státních dotací a příspěvků donátorů. Některá vyjádření těch pánů mi připadají, jako by na tom zachraňování a dovozu imigrantů měli nějaký finanční zájem.
Samozřejmě že sluníčkáři existují dávno, ale jejich činnost nebyla pro nikoho tak nebezpečná, jako nyní, když svoji náplň života našli v záchraně uprchlíků a postarají se tím o likvidaci nás všech.
mp:
pokud je pan profesor zastydlý, tak jsou zsatidlí všichni pomahači emigrantům které znám, chovají se úplně stejně.
Mně se to třídění taky moc nelíbí. Jsou takto hozeni na jednu hromadu:
1. Lidé, co na imigraci skutečně mají zájem (např. finanční profit).
2. Lidé, co jdou rádi proti proudu, chtějí být v té kategorii, je to pro ně póza.
3. Inteligentní lidé, často vysoce postavení, vzdělaní, kteří prostě považují lidský přístup za správný. Jsou ovšem buď odtrženi od reality, nebo jsou mentálně natolik "vysoko", že nepreferují vlastní rodinu/národ/rasu a nehledí na skutečné dopady.
4. Lidé přemýšliví, kteří mají obavy ze stoupající vyhraněnosti většiny a nechtějí být součástí vyhecovaného davu, přestože zde migranty také nechtějí.
5. Lidé naivní, často mladí, kerým chybí osobní zkušenosti. Mluvil jsem napříkald už s několika mladými lidmi, kteří protože žijí v nějakém omezeném prostoru a omezené komunitě vůbec nepoznají např. Róma a nejsou tak zatíženi žádnými "předsudky". Když se jeden z nich pak poprvé s nimi seznámil tak, že ho ostoupila parta "mladíků" a připravila jej o tašku a mobil, tak prozřel poněkud krutě. Podobně většina Čechů nikdy nebyla v muslimských no-go zónách třeba ve Francii, tak jim "potřebné předsudky" prostě chybí a na jednoduchou otázku "Musíme pomoci potřebným." si logicky odpoví ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.