Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
zajimal by me Vas nazor na to, kdy clovek prestava byt mladym. Ja to vidim tak, ze muzi jsou mladi do 30 let a zeny do 25 let.
Vim, ze kazda vekova skupina to bude videt jinak, proto uvedim svuj vek: 29 let. Videli jste to tedy v tomto veku taky tak?
Já to vidím že mladá jsem byla než se narodilo dítě a to bylo daleko později než zminovaných 25 let. Do té doby jsem byla plná života, sport, práce, koníčky...ted už se cítím staře a unaveně.
Vzpoměla jsem si ještě na náhodně zaslechnutý rozhovor v autobuse. Dvě asi 16ctky. "Si představ že Iva má chlapa" "Jo? " Si představ že mu je 25" "Hnus, takovýho starýho"
Víte, kdy přestanete být mladým? Až si to sám připustíte. Nemyslím takové ty padesátileté diblice, co tají věk jako státní tajemství, ale normálního člověka, muže, či ženu, kteří jsou stále aktivní. Na zvyšující se věk nežehrají, protože mají stále co dělat a stále mají nějaké plány do budoucna.
"Květinové děti" měly heslo: Nevěř nikomu, kdo má více, než 30 let.
Nikdy jsem neuvažovala nad tím, jestli jsem mladá nebo už ne. Nikdy mě to nenapadlo. O to více mě překvapilo, když se "musela" vdávat moje dcera, které bylo, den před svatbou 18 a mi všichni říkali "matka svatby" a chovali se ke mně s velikou úctou. Přišlo mi to, že jsem stařešina rodu. A přišlo mi, že to není vpořádku. Měla jsem pocit, že bych si měla s kamarády dcery tykat.
Moje dcera. o které mluvím jako o "mé mladé", je už babičkou a tedy já jsem prababičkou. A strašně se divím, jak ty roky utekly.
Někde jsem četl, že věk se dělí na 3 etapy:
1 mládí
2. střední věk
3. vypadáš dobře
Já osobně jsem vloni oslavil jedenácté výročí padesátých narozenin, ale starý si nepřipadám. Mívám stejně střeštěné nápady, jako před půl stoletím (a nestydím se za to). Bohužel, tělesná schránka mi stále častěji připomíná, kam bych se měl zařadit. Zatím jí celkem úspěšně vzdoruji.
Ovšem když jsem se před 40 lety dozvěděl, že dívčina, o kterou jsem měl zájem, chodí s třicetiletým dědkem, považoval jsem jí za nenormální
Ahoj. Pro někoho se můžou ty vyšší věky zdát dost vysoké. Proto, aby se jim mohlo říkat ještě mladé.
Před dávnými lety jsem přivezl domů z diskotéky dcerku s kámoškou. To jim bylo asi 14 let. A hned mámě hlásila, že tam byl jeden děsně starej chlap. A kolik mu bylo? Ptala se žena. No mami. Asi 19. Tak si to přeberte.
Jinak, já jsem starej 56 let. Ale stále koukám mladejma očima. Jen to nesmí být do zrcadel a výloh. Tyhle skla pro mě nejsou lichotivá.
Ja jsem to prvně pocítila a i jsem si to rekla v okamziku, kdy mi dr. v 35 letech po rentgenu rekla duvod me bolesti kolena- prej artroza. Koukam na ni jak puk a rikam, ze je na to snad jeste brzy a ona prej, ze neni, ze i u 30tniku uz je to dnes nomalni. Ja jsem celej zivot sportovala a nevim co a po narozeni deti slysim co slysim a v duchu jsem si rekla, ze uz to neni ono jako ve 20 a vzpomnela jse si na pisnicku -)
Já jsem tvé stáří, pozvi mě dál.
Já jsem tvé stáří, pozvi mě dál.
No pozvi mě dál!
Pozvi mě dál!
A já mu na to povídám,
že sotva třicet roků mám,
to přece ještě spočítám,
ty sedmilháři..
Až tě známí budou přemlouvat něco ve smyslu, do téhle holčiny nejdi, nebo Niagáry jsou fajn na pohled, ale proč je sakra chceš přeplavat a nebo když ti doktor řekne: "Jseš zdravej, ale s tím padákem si rozbiješ dršku a taky kotníky a bude se to blbě dávat dohromady". Tak paK bys konečně měl vzít na vědomí, že 70 ti bylo. Mít na vlasech žlutý přeliv už asi taky není nic moc.
Vážně, u mě nejvíc zahrálo 34, to mě opravdu vzalo, ani dědečkovství mě tak nepřišlo, tenkrát jsem byl fakt naštvaný.
Já myslím, že je to individuální. Někdo je starý třeba ve 25 jiný není stará ani po 50. Je to o přístupu k životu.
Moje matka byla klasický příklad těch předčasně stárnoucích. Pamatuji si, jak jsem dostala první kolo (ještě jsem nechodila do školy..takže asi v 5ti letech). Chtěla jsem, aby se mnou máma někam na kole jela a ona mi řekla "to ne, holka...na to já jsem už stará" a to jí bylo nějakých 25-26 let! Oblékala se "usedle", neměla žádné koníčky a nebylo to tím, že by měla těžký život. Táta by ji nosil na rukou, já byla jedináček a ona nechodila do práce.. Opak byla babička mé kamarádky. Chodila s námi dětmi (svými vnoučaty a jejich kamarády) na výlety, zajímala se o všechno. V létě jezdila na vodu a byla s ní legrace. Na svůj věk nevypadala.
Já jsem dnes v důchodu, ale pracuji, jezdím na kole a na běžkách, mám ráda mladé lidi a děti a pomáhám při akcích pro ně. Na nějaké stárnutí nemám čas.
Clovek prestava byt mladym, kdyz se sehne, aby si zavazal tkanicku a zacne premyslet, co by jeste mohl udelat, kdyz uz je tam dole - nez se narovna.
Já to vidím jinak. Stále mladý a krásný a přitom už zkušený a životem poučený je člověk ve třiceti.
Je to nejkrásnější věk. U žen vydrží do přechodu, u mužů tak do 55ti. Poté začne žena rychle stárnout, zatímco muž je stále ve středním věku. Po 65 roce začínají muži mládnout, (aspoň se tak chovají ) ale ženy už jsou staré. Opravdové stáří přichází po 70tém roce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.