Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schindler - hrdina nebo zločinec?

Od: schindler odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, právě jsem poprvé v životě viděl film Schindlerův seznam a nedá mi to, musím se zeptat, byl skutečně takový hrdina jako je prezentován v závěru filmu,nebo spíše vypočítavý podnikatel jakým byl na začátku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bg
hodnocení

0x

Nikdo z nás v té době nežil, takže těžko můžeme soudit... myslím, že balancoval na hraně a to bylo tak to jediné, co člověk mohl dělat, pokud nechtěl být v Osvětimi nebo pár let potom na šibenici v Norimberku.

mp*
hodnocení

0x

To si musí každý udělat úsudek sám, a zejména ti, kterých se to týká.

iv®
hodnocení

0x
Já jsem přečetla hodně knih z té doby, a za mě byl hrdina...samozřejmě že film je film ale téměř na konci je dobře vidět, že mu na těch lidech opravdu záleželo. Historie opravdu říká, že si tehdy dojel sám pro "své " ženy do Auswitzu, a zachránil je na poslední chvíli. A i další informace kdy nadále jeho podnik nevyrabel nic jiného než nekvalitní výrobky hovoří o jeho morálce a charakteru.

jenda2*
hodnocení

0x

Odpověď máte v závěru filmu. Jistě vám neunikl text na konci !

buss
hodnocení

0x

Zeptejte se těch zachráněných, potomků!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]