Používáte potravinový škrob?

Od: Datum: 06.02.16 07:41 odpovědí: 9 změna: 06.02.16 21:10
avatar

Je několi potravinových škrobů na trhu. Bramborový, kukuřičný, rýžový. Používáte je? Do jakého jídla a proč? *hej*Kdysi jsem škrobem několikrát zahustila polévku a zadivila jsem se, proč je na krabičce fotka bábovky. *hej*A co je Zlatý klas? Nikdy jsem to k životu nepotřebovala, ale je možné, že jsem o hodně přišla. :-D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.02.16 08:03
avatar

Mám doma bramborový škrob vlastní výroby. Občas s ním zahustim nějaké jídlo, např. kuřecí kousky na kari.

Datum: 06.02.16 08:13

Zlatý klas je jemný solamyl - někdy dělám bábovku s ním je nadýchaná dobrá .

Od: bmbx®
Datum: 06.02.16 08:26

K zahuštění, nebo obalené kousky masa ve škrobu jsou šťavnaté, pokud se ty kousky hodí na rozpálený olej jsou křupavé. Ochucené těsto ze škrobu na rozpáleném oleji zvětší mnohonásobně svůj objem a získáme křehoučké nadýchané čipsy.

Datum: 06.02.16 09:27
avatar

Hahanaj, dejte, prosím recept. ;)

bmbx, kousky masa obalíte pouze a jen ve škrobu nabo uděláte z vejce a škrobu těstíčko? Viděla jsem na videu Japonku, která do vejce zašlehávala něco. Myslím si, že to byl škrob. Udělalo to na oleji takový jako obláček.

Datum: 06.02.16 09:34

Dělám podle tohoto receptu jen nepoužívám prášek do pečiva ,ale jedlou sodu .

http://recepty.vareni.cz/pudinkova-babovka/

Datum: 06.02.16 10:45
avatar

Bramborový škrob Solamyl používám na př. do "číny" k zahuštění omáčky a pak taky do bramborových a chlupatých knedlíků, když nemám brambory dost škrobnaté. :)

Od: blayze
Datum: 06.02.16 13:51

Skrob - jakehokoli druhu pouzivam prakticky denne, neb je to ve sve podstate jedina surovina jez lze pouzit jako nahradu klasicke mouky pro lidi postizene celiakii, tedy nutnosti zit "bez lepku". Na chuti to vyrazne nezmeni, velmi dobre se s tim pece, ale ma to nevyhodu v zatirani omacek ci polevek, resp. s jejich pozdejsim ohrivanim. Omacky druhy den dokazi strasne ztuhnout pricemz pri zadelavani je tezsi udelat hustsi konsistenci. P.S. pokud mate zajem muzete se podivat na www.celiakie.cz, vyborny je napriklad web http://www.bezlepkova-kucharka.cz/

Jeste kratkou zminku k receptum ohledne vajicek a jak ziskat nafoukanejsi ci mekci formu omelet ci i smazeneho masa, pridavam trochu mleka pri slehani.

Datum: 06.02.16 16:08
avatar

Děkuji vám, že jste napsali své zkušenosti. Vypadá to, že jsem o nic nepřišla, když škrob téměř vůbec nepoužívám.


doplněno 07.02.16 07:23:

Suzy, je to přesně tak, jak píšeš. Děkuji *palec*

Datum: 06.02.16 21:10
avatar

Babko, tak to neber. Jako že jsi v životě o nic nepřišla, :). To je sice pravda, ale když chceš vařit opravdovou "čínu", tak se bez máčeného škrobu neobejdeš. Můžeš použít mouku, ale to je jiný a radikálně odlišný výsledek. A fotka bábovky je na bramborovém škrobu opravdu namístě, protože když se budeš držet receptu, poznáš, že je bábovka taková jiná, než jak jsi zvyklá. Polévky české škrobem nezahušťuj, to nejde, máčený škrob se nesmí dlouho vařit a hlavně se nemá ohřívat, jelikož zřídne. Takže se do našich klasických "bramboraček" nehodí. Já používám všechny tři Tebou jmenované druhy škrobů. Ale já opravdu vařím hodně právě tu "čínu" a také ráda peču, takže ono je to o tom, jaká jídla vaříme a na co jsme zvyklí. Ale bez normální mouky bych se také neobešla.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.