Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mohu čekat od statistického úřad?Jsem OSVČ

Od: laudi odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jsem zaměstnaná a v současné době na rodičovské dovolené. Občas si na ŽL přivydělám.Dnes mi přišel dopis od Českého statistického úřadu - Výkaz o úplných nákladech práce. Mohl tento požadavek zadat zaměstnavatel?Účetní jsem sdělila,že si daně za loňský rok udělám sama. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Od statistického úřadu můžete očekávat buzeraci. Že by požadavek mohl zadat zaměstnavatel, o tom dost pochybuji, zní to velice nereálně, spíš jste měla "štěstí", že zrovna na vás padla volba.

Manželovi taky přišel jakýsi výkaz na firmu. Vyplnila jsem ho, vrátila. Za nějakou dobu přišel další, pro změnu jiný, vyplnila jsem i ten. No a po čase jich přišlo několik různých dalších. Hodila jsem je do sběru. Přišly znova s výhružkou, že jsme povinni pod sankcemi blablabla... NĚCO jsem jim do formulářů nadrápala, k několika řádkům připojila poznámky, že opravdu nechápu, co po mně chtějí, čitelnost písma byla tak nějak na hranici... zvláštní, od té doby má manžel už několik let klid :D

cinematic*
hodnocení

0x

Přesně tenhle další byrokratický nesmysl od Statistického úřadu, ve kterém mě dokonce nazývají "zpravodajskou jednotkou" (což mi mimochodem silně připomíná režim, který byl taky prolezlý "zpravodaji", ale jistého státního aparátu) mi dnes také přišel. Předpokládám, že takhle buzerují každého, kdo má IČO. Tak si říkám, kolik asi stojí z veřejných financí tahle "bohulibá" úřednická činnost? A co na to Úřad pro ochranu osobních údajů? Já vím, oni si na to zařídí nějaký zákon nebo paragraf, abychom MUSELI sdělovat! :-P No, skartovačka bude mít krmivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]