Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se měří hodnota IQ

Od: petrnovak odpovědí: 32 změna:

Může mi někdo poradit nějaké testy na měření IQ? Kolik je optimální hodnota tady? díky

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak, lze konstatovat, že i velmi IQ podprůměrný člověk dokáže odpověď na tento dotaz vyhledat na internetu. Druhou část otázky ponechám na vaší úvaze. ;)

hodnocení

0x

Já bych k tomu přispěla něčím zajímavějším, několikrát jsem si různé testy dělala a vždy jsem dopadla špatně kvůli tomu, žue nemám prostorovou představivost a mám slabší znalosti ze složitější matiky. Přesto si nemyslím, že jsem blbec. Naopak, zajímám se o řadu věcí, mám slušné znalosti např. literatury, dějepisu, zeměpisu, společenských věd, jsem autorkou řady článků a několika povídek samozřejmě uveřejněných. Ovšem podle IQ testu jsem podprůměr.

u správně sestaveného IQ testu nemají znalosti / neznalosti ze "složitější matematiky" a prostorová představivost vliv. Znalosti z jakéhokoliv oboru neznamenají vyšší IQ ;)

Inteligence a vědomosti jsou dvě zcela odlišné záležitosti...

klera*

Prostorová představivost je záležitostí inteligence, ne vědomostí...takže ta vliv má.

Ano a to je třeba od sebe oddělovat. Prostorová představivost je součástí inteligence a také starší testy byly tím směrem zaměřeny, vědomosti nemají s inteligencí nic společného. Testy, které produkuje Mensa, jsou určitou kombinací i znalostí z mat. a jiného, o těchto testech mám dost pochyb.

dragoncz - Vy můžete mít pochyby jaké chcete,pravdou je,že testy Mensy jsou ty origo.
Nikoliv test IQ v některém ze současných "společenských časopisů" plném radobycelebrit,kde je testu věnována předposlední stránka,hned vedle receptu na zapekanou brokolici.
Jaké štěstí, že mohu mít i své pochyby, ale Vaše prada mě opravdu pobavila. Hned ten den je veselejší, když se člověk může od srdce zasmát :-D

pt®
hodnocení

0x

Možná by někomu stačila rána do hlavy, aby se mu rozsvítilo, třeba i to IQ poskočilo...:-D

doplněno 03.02.16 18:45:

hodně vysoké IQ mívají psychopati...

doplněno 03.02.16 18:50:

Průměrné IQ národů světa: iq-testy-online.cz/...

culdabulda1*

pt-

Pavlo - nevíš náhodou - anebo někdo zde - jaké IQ měli naši legendární zločinci Stalin a Hitler? Pokud někdo dovede tak mistrně ovládadat davy, jako Hitler, tak by měl mít IQ vysoké, nebo se mýlím? Při zběžném googlování jsem to nenašla - resp. našla kolem 130...

doplněno 04.02.16 15:23:

national-geographic.cz/...

doplněno 04.02.16 15:40:

pt - dík - Hitler tedy nic moc - myslela jsem si, že měl IQ vyšší - asi u něj šlo o některý další typ inteligence:

national-geographic.cz/...

doplněno 04.02.16 15:45:

- pardon, už jsem to tam zase dala dvakrát .

pt®

To je jediné, co jsem našla:

Hitler 125: unz.com/...

Stalin 140: answers.com/... (ukáže se v googel chrome)

pt - tak nevím,jestli se nemám urazit za toho psychopata :)
Mi v Mense naměřili 144
doplněno 04.02.16 16:11:

nick - na další testování jsem se nedostal,nebyla možnost.

Já na té hodnotě nijak nebazíruju,možná by to podruhé vyšlo jinak.

Ostatně,člověk může být za život měřen jen třikrát.Dle Mensy.

zajda888:

to že lidi s vysokým IQ bývají psychopati tvrdí ostatní co jsou průměrní a podprůměrní ze závisti :)

"Jsou lidé blbé a chytré a těch druhých, těch je nás málo"

nick*

Zajdo, merili ti to vickrat? Nekomu to skace jako pelasejici zajic - jednou hore, petkrat dolu, zkratka jak kdy... :)

culdabulda1*

bmbx-

- i když - pokud uznám, že psychopati a zločinci mají vysoké IQ - ještě jim nemusím závidět ! Prostě jenom konstatuju fakt, protože to bývá pravda. Debilové by svět neovládli !

pt®

"zajda888", gratuluju k výsledku. Samozřejmě, že Vás neřadím k psychopatům. Ale psychopati prý mají fakt vždy vysoké IQ. Jenže psychopaty z nich dělá absence emocí, pocitů a soucitu a ne IQ. - pt

Tak možná se to u mě ještě projeví :-D

S tou poslední větou máte velkou pravdu

klera*

Neměla byste nějaký odkaz na ty psychopaty?

hodnocení

0x

Inteligence jako jedna z vlastností člověka je obecně dosti přeceňována. Proč se většinou neptáme, zda je člověk slušný, pracovitý, poctivý, svědomitý, vytrvalý, důkladný, spolehlivý, věrný, ochotný a pod.? Proč více oceňujeme člověka, který umí najít další cifru číselné řady? Víte, že v průběhu norimberského procesu americký psycholog Gilbert měřil inteligenční kvocient u všech obžalovaných, tedy největších zločinců 20. století a u všech zjistil nadprůměrnou inteligenci? Koho byste si vážili více - darebáka s IQ 138 nebo méně chytrého, ale slušného a pracovitého člověka?

Dobrá odpověď, bohužel tu není na to kolonka.

majsterjoe*

Kolonka k čemu? K napsání dobrá odpověď? Nebo výborně, souhlasím?

Chtěla sjem dát dobrou odpověď.

pt®

velký kus pravdy...*palec*

slzicka*
hodnocení

0x

test na internetu je úplná blbost. IQ dobře změří jen psycholog, podle speciálních testů a hlavně podle jejich speciálního hodnocení. Kromě IQ se měří i jiné možnosti mozku.

V IQ testu dopadnou dobře lidé, kteří umí počítat, to jestli mají znalosti z literatury a podobných věcí, je bezpředmětné.

IQ nemá se znalostmi nic společného.

03.02.16 21:20
hodnocení

0x
Jak se měří hodnota IQ
culdabulda1*

had186 - já mám lepší :

Jak se měří hodnota IQ #2
Jak se měří hodnota IQ #3

hodnocení

0x
IQ změří pouze oficiální testy:
www.mensa.cz
Testování se provádí průběžně po celé republice,termíny na uvedených stránkách.
Pro vstup do Mensy,společnosti lidí s nadprůměrným IQ,je nutne při testu dosáhnout hodnoty 130.
04.02.16 13:05

Skvělé.

figurek*
hodnocení

0x

promiňte, ale mě se zdá už samotná poptávka na nějaké IQ testy dost neinteligentní, protože inteligencí je více druhů.

Ta známá a testy zpopularizovaná matematicko-logická inteligence je pouze jedna z nich a pokud nejste adept na mistra šachistu nebo mistra kybernetiky, pak vám těmihle testy změřené IQ není k ničemu.

Pro normální život jsou mnohem důležitější inteligence společenská a emoční. Vidíte to i tady na poradně. Někdo s lidmi dokáže vyjít, někdo ne. (Znal jsem jednoho a ten se jmenoval Obrtel. Dali mu výstižnou přezdívku Doprdel, protože stačilo aby promluvil a vy jste měli chuť ho poslat někam.) Někdo je oblíbený, někdo ne. Někdo zátěžové situace zvládá v klidu, někdo ne. Tyto druhy inteligence rozhodují o tom, co jste zač.

nick*

Figurek - vyborne - tady inteligence nechybi ! :)

Máte naprostou pravdu.

korina*

Znala jsem jednoho muže byl to na pohled obyčejný mužský, vzdělání jeho bylo pouze vyučen- lesník. Ale to nehraje žádnou roli, nikdy více jsem nepoznala lepšího ,pracovitějšího a pohodového člověka. Byl vzdělaný knihami, měl velké vědomosti o starém Římě o politice, znal vědu o rostlinách o vesmíru atd.Dokázal pro vesnici kde bydlel udělat mnoho, při potopě se zachoval ohromě, pomáhal nejenom lidem , ale i zvířatům . Byl ohromný, jeho ineligence byla vysoká ,nikdy neodmítnul pomoc pokud mohl... Jediné co mu moc nešlo byl vztah muž- žena.Jako přítel a kamarád byl jedinečný ale do vztahu mileneckého se mu moc nechtělo , asi se toho bál.Dlouho žil s maminkou a tetou.Velmi jsem si ho vážila , bohužel takových lidí je dnes málo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]