Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo poradit nějaké testy na měření IQ? Kolik je optimální hodnota tady? díky
Já bych k tomu přispěla něčím zajímavějším, několikrát jsem si různé testy dělala a vždy jsem dopadla špatně kvůli tomu, žue nemám prostorovou představivost a mám slabší znalosti ze složitější matiky. Přesto si nemyslím, že jsem blbec. Naopak, zajímám se o řadu věcí, mám slušné znalosti např. literatury, dějepisu, zeměpisu, společenských věd, jsem autorkou řady článků a několika povídek samozřejmě uveřejněných. Ovšem podle IQ testu jsem podprůměr.
u správně sestaveného IQ testu nemají znalosti / neznalosti ze "složitější matematiky" a prostorová představivost vliv. Znalosti z jakéhokoliv oboru neznamenají vyšší IQ
Inteligence a vědomosti jsou dvě zcela odlišné záležitosti...
Ano a to je třeba od sebe oddělovat. Prostorová představivost je součástí inteligence a také starší testy byly tím směrem zaměřeny, vědomosti nemají s inteligencí nic společného. Testy, které produkuje Mensa, jsou určitou kombinací i znalostí z mat. a jiného, o těchto testech mám dost pochyb.
Možná by někomu stačila rána do hlavy, aby se mu rozsvítilo, třeba i to IQ poskočilo...
hodně vysoké IQ mívají psychopati...
Průměrné IQ národů světa: iq-testy-online.cz/...
pt-
Pavlo - nevíš náhodou - anebo někdo zde - jaké IQ měli naši legendární zločinci Stalin a Hitler? Pokud někdo dovede tak mistrně ovládadat davy, jako Hitler, tak by měl mít IQ vysoké, nebo se mýlím? Při zběžném googlování jsem to nenašla - resp. našla kolem 130...
pt - dík - Hitler tedy nic moc - myslela jsem si, že měl IQ vyšší - asi u něj šlo o některý další typ inteligence:
- pardon, už jsem to tam zase dala dvakrát .
To je jediné, co jsem našla:
Hitler 125: unz.com/...
Stalin 140: answers.com/... (ukáže se v googel chrome)
nick - na další testování jsem se nedostal,nebyla možnost.
Já na té hodnotě nijak nebazíruju,možná by to podruhé vyšlo jinak.
Ostatně,člověk může být za život měřen jen třikrát.Dle Mensy.
zajda888:
to že lidi s vysokým IQ bývají psychopati tvrdí ostatní co jsou průměrní a podprůměrní ze závisti
"Jsou lidé blbé a chytré a těch druhých, těch je nás málo"
Zajdo, merili ti to vickrat? Nekomu to skace jako pelasejici zajic - jednou hore, petkrat dolu, zkratka jak kdy...
bmbx-
- i když - pokud uznám, že psychopati a zločinci mají vysoké IQ - ještě jim nemusím závidět ! Prostě jenom konstatuju fakt, protože to bývá pravda. Debilové by svět neovládli !
"zajda888", gratuluju k výsledku. Samozřejmě, že Vás neřadím k psychopatům. Ale psychopati prý mají fakt vždy vysoké IQ. Jenže psychopaty z nich dělá absence emocí, pocitů a soucitu a ne IQ. - pt
Inteligence jako jedna z vlastností člověka je obecně dosti přeceňována. Proč se většinou neptáme, zda je člověk slušný, pracovitý, poctivý, svědomitý, vytrvalý, důkladný, spolehlivý, věrný, ochotný a pod.? Proč více oceňujeme člověka, který umí najít další cifru číselné řady? Víte, že v průběhu norimberského procesu americký psycholog Gilbert měřil inteligenční kvocient u všech obžalovaných, tedy největších zločinců 20. století a u všech zjistil nadprůměrnou inteligenci? Koho byste si vážili více - darebáka s IQ 138 nebo méně chytrého, ale slušného a pracovitého člověka?
test na internetu je úplná blbost. IQ dobře změří jen psycholog, podle speciálních testů a hlavně podle jejich speciálního hodnocení. Kromě IQ se měří i jiné možnosti mozku.
V IQ testu dopadnou dobře lidé, kteří umí počítat, to jestli mají znalosti z literatury a podobných věcí, je bezpředmětné.
promiňte, ale mě se zdá už samotná poptávka na nějaké IQ testy dost neinteligentní, protože inteligencí je více druhů.
Ta známá a testy zpopularizovaná matematicko-logická inteligence je pouze jedna z nich a pokud nejste adept na mistra šachistu nebo mistra kybernetiky, pak vám těmihle testy změřené IQ není k ničemu.
Pro normální život jsou mnohem důležitější inteligence společenská a emoční. Vidíte to i tady na poradně. Někdo s lidmi dokáže vyjít, někdo ne. (Znal jsem jednoho a ten se jmenoval Obrtel. Dali mu výstižnou přezdívku Doprdel, protože stačilo aby promluvil a vy jste měli chuť ho poslat někam.) Někdo je oblíbený, někdo ne. Někdo zátěžové situace zvládá v klidu, někdo ne. Tyto druhy inteligence rozhodují o tom, co jste zač.
Znala jsem jednoho muže byl to na pohled obyčejný mužský, vzdělání jeho bylo pouze vyučen- lesník. Ale to nehraje žádnou roli, nikdy více jsem nepoznala lepšího ,pracovitějšího a pohodového člověka. Byl vzdělaný knihami, měl velké vědomosti o starém Římě o politice, znal vědu o rostlinách o vesmíru atd.Dokázal pro vesnici kde bydlel udělat mnoho, při potopě se zachoval ohromě, pomáhal nejenom lidem , ale i zvířatům . Byl ohromný, jeho ineligence byla vysoká ,nikdy neodmítnul pomoc pokud mohl... Jediné co mu moc nešlo byl vztah muž- žena.Jako přítel a kamarád byl jedinečný ale do vztahu mileneckého se mu moc nechtělo , asi se toho bál.Dlouho žil s maminkou a tetou.Velmi jsem si ho vážila , bohužel takových lidí je dnes málo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.