Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabranit otáčení aut na mém pozemku?

Od: potr odpovědí: 10 změna:

Bydlím na slepé a úzké ulici a mám takový problém: Na zahradě se mi otáčí auta. Vůbec jim nepřijde divné, že najíždí do trávy (klidně i za mokra!) a já jen tiše trpím, když vidím, jak koly aut vyrývají do trávníku hluboké rýhy. Už mě nebaví ty rýhy neustále zarovnávat a osévat, když vím, že to stejně někdo rozjezdí. Když jim řeknu, ať se tam neotáčejí, je to marné, buď toho nedbají a nebo se tam otočí jiní. Normální plot nechci, protože se tam podle mě vůbec nehodí. Zkoušeljsem tam vysadit živý plot, ale ještě nevyrostl a oni ho klidně přejíždí, takže už z něj taky moc nezbylo.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohužel - než vyroste živý plot, musíte výrazně zamezit vjezdu - nejlépe velkými kameny nebo roxory po krátkých intervalech a bezpečnostní pásku... za dva-tři roky to snad povyskočí...

Ty velké kameny vypadají dobře a budí respekt už z dáli.

hodnocení

0x

odpověď je vidět na řadě míst. Jeden pán tam dával velké ostré žulové kameny, za dva roky nakonec dal klasický silniční betonový obrubník, což je vzhledné a vysoce účelné. Nikdo nepřejede obrubník vysoký 15cm.

Jeden expert co měl takový problém v zatáčce (dodávky mu prostě vyjížděli cca 20cm trávníku) tam dal ostrý beton s železem. Myslím, že už tam muselo dost aut rozříznout pneumatiku. Je to hodně utažená zatáčka a prostě se to občas neuhodne. Na to pozor.

hodnocení

0x

Provizorní plot, než vyroste ten živý.

hodnocení

0x
Nasázet do trávy viditelné velké šutry pár si jich orve auto a ostatní si daj pozor
jofa*

Nějaké nástrahy, aby si řidič zničil auto, bych moc nedoporučoval. To je jako nechat odkrytou žumpu na zahradě a čekat až zloděj do ní spadne. To by vás mohlo přijít draho. Prostě udělat plot takový, který by vyhovoval jak po estetické stránce, tak pro daný účel. Nic jiného asi nezbude.

doplněno 03.02.16 13:58:

No a co třeba jen nějaká železná závora na dvou zabetonovaných sloupcích po stranách

hodnocení

0x
Postavit tam sádrové trpaslíky s ošklivým výrazem (ten mají asi všichni). ;)
doplněno 03.02.16 14:03: Nebo ceduli: Jedno otočení - cena 300 Kč. A nad tu ceduli atrapu kamery. :)
jofa*

Kdyby to nebylo u nás, tak by to asi zabralo. Bohužel, do druhého dne by tam nebyl ani jeden.

hodnocení

0x

potr, jedině mechanická zábrana. Třeba položené palety, nežli vzroste porost. Cokoliv, co se Vám bude líbit, třeby i trpaslíky.

buss
hodnocení

0x

Než naroste plot a plotit nechcete (ani dočasně), natlučty kůly, dejte šutry, vykopte příkop, postavte tam tank ... či jinou zábranu. Značku osadí obec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]