Otrávit asi nikoliv. ..ale odpovězte si jinak. Je nutné mít k jídlu houby když vím že pak budu pít alkohol? A ještě doplním : polévka neobsahuje až takové množství hub...takže tam bych se nebala otravy, možná jen určitého diskomfortu.
- když jsem ještě alkohol pila, tak jsem si pivo dávala běžně i k houbovým jídlům, jenom s hnojníkem jsem to nezkoušela, tam by mohl být eventuelně problém. Nevidím důvod, proč by měl být s hlívou.
Kdysi nám ve škole učitel biokogie důrazně kladl na srdce "Alkohol a houby NE !" Byla to ale v podstatě jen taková prevence, některé houby můžou v kombinaci s alkoholem způsobit otravu. Pokud vím, hlíva mezi ně nepatří. Mimo to jí v té polévce určitě až tak moc zase nebylo.
lachooot
Bylo jí v polévce hodně, ale už je to 3 hodiny. Můžu už na to pivko?
culdabulda1*
jéžiš - samozřejmě, že můžeš ! - třeba i těch 5 - ale případnou nevolnost nepřičítej těm houbám ! - pokud to tedy byly hlívy.
Pět piv normální člověk nepije, takového už považuji za alkoholika. Ale trocha alkoholu po houbách nic neudělá, často jsem si dala po smažuenici pivko nebo dvě dc vína a nikd mi nic nebylo, naopak, léple se tráví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.