Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvy podle Feng Shui

Od: penelope odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem, najde se tu někdo, kdo se zajímá o feng shui? *hi*

Přemýšlím o otevření obchodu se šperky a bylo by pro mě velice důležité, aby se lidé v mém obchodě cítili příjemně. Potřebovala bych ale poradit nějaké tipy ohledně barev v interiéru, jakých se vyvarovat, jaké by se mohly naopak hodit, popř. i jiné doplňky, vhodné k tomuto typu zboží.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že k seriózní odpovědi by bylo potřebné tu provozovnu navštívit a rozhodnout podle konkrétní situace a konfigurace prostoru. Roli bude hrát umístění provozovny, půdorys, osvětlení... takhle naslepo to podle mě asi nepůjde.

Přihodím jeden odkaz na odborníka.

doplněno 02.02.16 11:50:

Když na to půjdu logicky a technicky, tak šperky jsou lesklé, odráží se v nich okolí, které tak může ovlivnit barevný dojem. Takže přinejmenším v prostoru, kde se ty šperky prohlížejí a vybírají, bych volil barvy neutrální - bílá, šedá...

Nicméně FS není zdaleka jen o barvách, je to komplexní záležitost, a třeba uspořádání prostoru je podle mě důležitější, než barvy, ty jsou jen doplněk.

btw ta paní architektka, na kterou jsem dal odkaz, mi dělala byt. Osobně můžu jen doporučit.

penelope
hodnocení

Tak to je mi celkem jasné, kdybychom zašli až do detailů, mně šlo spíše o nějakou obecnou radu, co prostě platí, min. u těch barev, jak působí na lidi. Hledala jsem sice na internetu, ale tam jsou rady spíše o barvách interiéru bytů a domů a v obchodech, konkrétně se šperkama, předpokládám, že to bude asi trošičku jinak.

eulalie*
hodnocení

0x

Začínající paní podnikatelko, lidé k vám budou raději chodit proto, že budete mít hezké, kvalitní a cenově dostupné zboží, než že budete mít obchod vyvedený přesně podle feng shui... Takže já bych si obchod zařídila podle tohoto. A protože by ty šperky měly být na prvním místě, tak obchod bych neladila příliš barevný, ale barevně neutrální, aby ty šperky vynikly.

doplněno 02.02.16 12:23:

Pokud se dobře dívám, tak se nikde o žádných cetkách nezmiňuji... Když jdu kupovat šperk, tak v první řadě mě zajímá zboží, pak obsluha a pak to ostatní... Když obsluha a zboží nestojí za nic, nelíbí se mi, tak ani to prostředí obchodu už to nezachrání...

penelope
hodnocení

Milá paní eulalie, psala jsem zde snad, že bych prodávala nějaké cetky? Toto je diskuze a pouze má úvaha. Zajímají mě tyhle věci a než se do něčeho pustím, musím mít trošičku i představu o tom, jak by to mělo asi vypadat.

pt®
hodnocení

0x

"penelope", jeden čas mně velmi zaujalo učení FŠ a několik let jsem sbírala informace a nakoupila si hodně knih, které jsem přečetla, až jsem nakonec přišla k tomu, že na univerzální prostor nejsou žádné tabulky a každý prostor je dobře zařídit pocitově. Každý vnímá prostor a barvy jinak a tak, kde se budete cítit dobře Vy, tam se nemusí cítit dobře druhý. Záleží, co budete prodávat, pokud drahé šperky z originálních materiálů, mněl by obchod vypadat decentně, pokud to budou šperky levné, barevné, hravé, tak zařiďte obchod barevně, vesele. To je můj poznatek a zkušenost s učením FŠ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]