Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo léčí lidskou duši?

Od: jojak30 odpovědí: 15 změna:

Kdo léčí lidskou duši? a Bůh b farář c psycholog d psychiatr e uklizečka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

Výhra v loterii :)

pt®
hodnocení

0x

pod slovem "duše" se skrývá slovo "psychika". Takže psychiku léčí buď psycholog nebo psychiatr. Vůbec není špatná myšlenka, že ji léší "uklizečka". Pokud je to žena, která má životní zkušenosti a dokáže se vcítit do člověka, jistě může nemocného vyslechnout, uklidnit, povzbudit, třeba i nasměrovat.

kytinka

Ti lidé " a la uklizečka" a pod.. často pomohou aniž samy vědí.Řeknou něco přesně v okamžiku kdy to dotyčný potřebuje slyšet. Přesně podle básně: "Jedno jedno slovo najít v pravý čas a uzdravit jím k smrti smutnou duši..."

culdabulda1*
hodnocení

0x

souhlasím s "pt" - lepší moudrá uklizečka, nežli "blbej" (a našprtanej) psycholog, či psychiatr. Nevýhoda je jedině v tom, že uklizečka nemůže napsat léky.

doplněno 31.01.16 21:09:

pt -

Pavlo - pravda - proto snad nemá cenu k psychologovi ani chodit - alespoň pro mne - a alespoň ne v tomto věku - v mládí třeba ano - ale to jsem ho nepotřebovala.

pt®

Marcelko, to psycholog také ne. -pt

dylin
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že všechny duševní nemoci pochází ze 7 hlavních hříchů, pak odpověď je, že Bůh dávno všem dal lékarničku a každý se tak umí vyléčit sám (nebo s pomocí faráře)... psychiatr předepisuje léky, psycholog umí pojmenovat a psychoterapeut umí někdy pomoct

vizionar
31.01.16 21:27
hodnocení

0x
Hospodsky

hodnocení

0x

Já si myslím, že lidskou duši nejvíce léčí ten, kdo má trpělivost a důvěru. Nemyslím si, že ten, kdo má lék, ale ten, kdo přiměje člověka s bolavou duší, povídat a současně si rovnat myšlenky se snahou o objektivitu. Ten, který vede k záměru nacházení východiska, založeném na poznání a poučení se z chyb. Je lhostejné, kým nebo čím "léčitel" je. Jen psychiatr by měl léky srovnat chemii mozku. Měl by, u patologických pacientů.

culdabulda1*

babkazov -

- nemyslím si, že by léky pomáhaly pouze v případě pacientů patologických. I "normální" pacienti často pomoc chemie potřebují - na každého "psychologické" bláboly nezabírají, tak jako na rakovinu nezabere sebelepší zaklínání "léčitelů" .

doplněno 01.02.16 15:16:

axus -

- taky chemie -

hodnocení

0x

uklízecka

Jelinek, Walker, Beam, ...

joudic*
hodnocení

0x

doplněno 02.02.16 07:52:

"Kde si to nasel? Hledal jsem to uplne vsude..." "Vytvoril jsem si ho sam (STESTI)"

Kdo léčí lidskou duši?

Joudic. Je to hezké, i pravdivé, ale všichni to nedokáží. Já to dokážu, ale také to někdy není až tak snadné.

pt®

"joudic", neumím anglicky, přeložíš mi to? Díčky. - pt

doplněno 02.02.16 12:23:

"joudic", děkuju. - pt

culdabulda1*

joudic-

i to lze považovat tak trošku za psychologický "blábol" - přestože je to pravda. Ale dosáhnout štěstí není tak snadné, jak snadné je to při trošce "fištronu" nakreslit.

doplněno 01.02.16 21:30:

-mp -

blbý je, že celej život zkoušíte - a když se konečně "trefíte" - tak už abyste to pomalu balil !

mp*
hodnocení

0x

Mám několik tipů. Hodně dobré jsou názory doktora Jana Hnízdila.Vydal několik knížek a ty stojí za přečtení. Osobně jsem se setkal s panem léčitelem Miroslavem Hrabicou a Jeho názory i knihy byly taky docela přínosné. Návštěva u renomovaného psychologa pana Humhala byla taky poučná (vzpamatovával jsem se z toho asi rok). Takže, jak řekl Lenin -Zkoušet, zkoušet, zkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma návštěva u psychologa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]