Nejste přihlášen/a.
Rodina mi říká,že furt žeru . Jenže když koukám třeba v restauraci,mezi kolegy,nepřipadá mi to,naopak.Mamka je bývalá anorektička,má slabý žaludek,nesnídá,jídelníček má omezený,brácha je zase na dietě kvůli postavě,přítel má diabetes,tak ho to také limituje,jen já dietu nedržím a jím vše, tak mě zajímá kolik toho sníte a jak často jíte vy,myslím tím dospěláky,ne omladinu.Může někdo napsat pro zajímavost jen jídelníček za jeden běžný den plus kolik jídla? Nemyslím gramáž,myslím objemově,třeba 1 jogurt,plátek běžného chleba atd.Dík,fakt mě to zajímá
.Každý holt jí jinak,každý jsme jiný.
Jsem seniorka, denně snídám krajíček chleba enbo půlku housky s máslem /pravým/ šunkou nebo sýrem nebo doma udělanou pomazánkou a 3 dc kefíru nebo podmáslí nebo acidofilního mléka.. Oběd téměř denně maso, pár brambor nebo rýže nebo těstovina často místo přílohy si uvařím mraženou zelenínu. 2x denně kávu s mlékem a cukrem. Večer buď teplé jídlo - lehce, většinou to, co bylo minulý den k obědu,abych nevařila vždy jen jedno jídlo, to se nevyplatí často si dáom jen minutku plátek masa a okurkový nebo jiný salát. A před spaním jeden jogurt nebo tvaroh, tak dvakrát třikrát do týdne ke kafi koblihu.
on má každý jiné spalování - např. moje kolegyně, 30 let, ráno přijde do práce a dá si misku nějakých obilovin zalitých mlíkem, nebo šáteček, nebo rohlík se sýrem apod. - pak má asi v 10 svačinu, což je třeba dortík nebo slazený jogurt s rohlíkem, chleba se salátem,salámem apod. - ve 13 hod jdeme na oběd, dá si polívku, hlavní chod, moučník - kol. 17.hod. má housku se sýrem, salámem + něco sladkého - večer v 8 ještě jednou dtto - a během dne si často uždibuje čokoládu... já naproti tomu k snídani jen kafe bez cukru, nesvačím (max. někdy si dám jabko nebo jogurt), oběd - jen jídlo (maso, zelenina, brambor nebo rýže) bez polívky a moučníku, večeře - chleba se sýrem nebo šunkou... a přitom se nedá říct, že bych já byla hubená a ona tlustá - no, je to spravedlivé?
Nemůžete se divit, to že tak výrazně zanedbáváte výživu Vás předurčuje k tomu nebýt hubená. Snídaně je základ celého dne, není to jen otřepaná fráze.
jojo, máte pravdu - ale já tu nejsem důležitá... jenom jsem chtěla názorně předvést, že to opravdu máme každý jinak - např. ta moje kolegyně něco konzumuje pomalu celý den, možná podobně jako tazatelka, ale její tělo je na to zvyklé a tak se s tím úplně v pohodě vypořádá...
ono to s tou snídaní není už tak žhavé jak se říkávalo...v americe už někteří nutriční terapeuté od velkých snídaní ustoupili zde jen pro zajímavost od trenéra,ale zájemci si toho vygooglí mnohem víc: sportplanet.cz/...
PROSIM ALE PRISPEVKY K TEMATU (necilila jsem tema na to,zda je snidane nutna ci ne ).dekuji za pochopeni
Já to mám obráceně. Jsem od přírody hubený. Mohu sníst co chci a nikdy nepřiberu. Všichni v mém okolí stále řeší tloušťku a jídlo (poslední dobou mám tedy skutečně pocit, že všichni nějak tloustnou).
No a občas (skoro neustále, až je to unavující) se setkávám s tím, že mi lidi říkají, že málo jím. Podle mě to ale říkají proto, že si prostě myslí, že když jsem hubený, tak málo jím - to mi připadá dost ubohý.
Nicméně vždy říkám a podle čeho soudíte? Trávíte se mnou tolik času aby jste byli schopni říci kolik toho sním? A zájímavé právě je to, že v restauraci vždy všechno jídlo dojím a mám akorát a oni už v půlce nadávají, že jsou plný. Třeba si nepamatuji, že bych si někdy nechal v pizerce zabalit zbytek pizzy. Všichni v mém okolí nechají zbytek vyhodit nebo odchází s krabičkou.
ALE paradox je to, že jsem byl na nějakém grilování, kde se opékali nějaké uzeniny. Normálně toho zdlábnu dost, ale jednak jsem relativně nedávno něco jedl a neměl jsem ten den nějak chuť na nic a na masné věci už vůbec. Tak jsem snědl jen dva kusy té uzeniny namísto třech jako ostatní a toho si hned všichni všimnou a už je rozjetá debata o tom, že nejsem normální a že málo jím, ale že den předtím oni vyhodili půlku oběda, to nikdo neřeší.
No není to snadné, zrovna včera se mě jeden člověk ve společnosti zeptal kolik vážím (zdálo se mu, že jsem podvyživený) Nechápu co mu je do toho. Já mu taky neříkám před ostatníma, že je tlustej jako prase.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.