Nejste přihlášen/a.
V televizi či různých médiích radí dědkkům psichatra,ale já žádného nechci abych vuprávěl cizímu chlapovi o svých problémech. Žiju bez rodiny,přátel v odloučení ve vl. domku na vesnici.Nemám si ským pokecat.Nemám auto a k busu to je pro moje kolena špatně myslitelné. Jaký máte na to názor? Pokoušel jsem různé seznamky a vždy mi odpovídají buzeranti nebo zlatokopky. Zdeněk 65 let.
To je smutné, a co nějaká osamocená sousedka? Prohoďte mezi chlapama, že je Vám samotnému smutno a oni už budou vědět o nějaké paní, co je také sama, třeba z vedlejší vesnice, tam se lidé více znají a neměli byste to k sobě daleko.
Možná stále zkoušet, kolik ,,zlatokopek,, jste již prověřil. Třeba až ten 101. profil bude ten pravý a ozve se opravdu slušná žena, toužící po klidu.
Ale co jí můžete nabídnout? Klid venkova. Samotu, do krámu daleko, k lékaři daleko, zábava daleko, bez auta, vaše stížnosti a hudrání. Nebo jste aktivní a veselý, sršící vtipem, hrajete na hudební nástroj, pracujete rád na zahrádce, nebo rád kuchtíte, pečete?
Nalijte si čistého vína. Potřebujete pečovatelku, kuchařku, hospodyni, nejllépe s vlastním autem a aktivní řidičku.
To jenom názor asi většiny žen.
Můj názor a rada pro Vás bude asi ten, že byste měl baráček prodat a jít do bytu v pečovatelském domě, kam si berete i vlastní nábytek. Budete mít pohodlí a okolo sebe plno lidí podobného věku, vzpomínek, i nějakých zdravotních omezení. A je i možné, že s nějakou paní tam navážete hezké přátelství. Když píšete, že nemáte ani ty blízké příbuzné, zamyslete se, proč nemáte ty příbuzné a přátele? Pokud již všichni zemřeli, je to smůla. Ale jinak musí o své vztahy každý člověk pečovat a zalévat, aby rozkvetly a přinášely své plody.
Zdeňku, cítím s vámi. Já, kdybych neměla kolem sebe lidi, tak bych raději nebyla. Je ale pravda, že jsem si to takhle zařídila. Bydlím ve městě, mám malého pejska a spoustu kamarádek, se kterými se denně setkáváme nebo si alespoň na dálku si zamáváme. Jdeme spolu venčit, chodíme do kroužku pc, v létě sedneme na zahrádce u jednoho točeného, posíláme si srandamaily. Víme o sobě. Pokecáme, vyměníme si rady, recepty, zasmějeme se. Nevím odkud jste, ale třeba v Ostravě je část domova důchodců koncipována jako byty. Vlastní nábytek, kočka nebo pes vítán. Příjemný nájem. Povinnost je ta, chodit na obědy do tamější jídelny.
Napadá mě, když se zaregistrujete, můžete používat vnitřní poštu. Někdo se vám ozve a můžete si krátit čas tím, že si budete s někým psát. A taky skipe funguje. Nebudete sám, budete se těšit na někoho, kdo vám napíše nebo pošle nějaký bezva sranda mail. Samota je hnusná!
Nehledejte jen pečovatelku. Normální ženské nemáte co nabídnout. 65 let - to není žádné stáří. Na bolavá kolena je nejlepší pohyb a když už to opravdu nejde, tak kolena vyměnit a běhat zas jak mladík.
hmmm a já k Vám teď asi budu hnusná. Jak jste žil doteď, že nemáte ani rodinu ani přátelé? Jestli jste je nezískal doteď, bude asi nějaká chyba ve Vás. Když si přečtu Váš dotaz, tak z něj čiší negace na všechny strany. Tohle když si nějaká ženská přečte, tak Vám ani neodpoví. Nemá chuť se "otravovat" s protivným dědkem . Změnte pohled na svět a třeba svět změní pohled na Vás
Na seznamky se vybodni, to je opravdu jen ztráta času. Spíš bych zkusil nějaké tématicky zaměřené kecací weby. Tam se dá seznámit s někým, s kým se sice nikdy nepotkáš, ale třeba si občas napíšete i mimo. A jinak si najdi nějakou zábavu doma. Třeba i zahrádku (no jasně, s kolenama nic moc, tak aspoň maličký záhonek) nebo kytky v květináči. Přece jen pak musíš něco dělat a nenudíš se jen u televize. A v létě si sedni před barák na lavičku a pozoruj a poslouchej ptáčky, jsou báječní.
Nemůžete se divit, já jsem taky sama, nejsem zlatokopka, ale jsem spokojena ve svém malém bytě, kde si dělám co chci, chodím kam chci, vařím, co chci a rozhodně bych to neměnila někam na samotu.Pokud se vám někdo přihlásí, souhlasím, že bude něco očekávat. Tak buďte raději vklidu sám, ev. s nějakým zvířetem a televizí.
Vy hledáte spřízněnou duši, což si mnozí vysvětlují, jako že hledáte ženu. Ale i ta bude něco vyžadovat. Bude se o Vás možná starat, vypere Vám, uvaří, vezme Vás za ruku. Vy budete spokojen, ale co ona?
Bydlíte na samotě, nemáte auto. Jak jezdíte k lékaři, na´úřady, jak si donášíte domů nákupy, když máte kolena v čudu? Co tedy jíte? Jak si třeba připravíte otop na zimu, když nemůžete a žijete na samotě?
Nějak se mi to celé nezdá. Když jste tento osamělý život preferoval vždycky, neměl nikdy děti, rodinu, proč právě teď na stará kolena to chcete změnit? Proč až teď a ne už dřív? Potřebujete pečovatelku? Partnerku jste si mohl přece najít už dřív. Vidíte, že síly ubývají, že se už sám o sebe nepostaráte? V tom případě bych se bála, abych nenarazila na sobce. Který chce někoho vedle sebe jen pro své pohodlí.
Co můžete nabídnout Vy? K životu patří i chvilky radosti. Zajet si s partnerkou na výlet, do divadla, na večeři, třeba do bazénu apod. Ne, Vy auto nemáte, autobus je nemyslitelný, protože máte "kolena". Partnerka asi bude s Vámi sedět jen doma. Jakou radost jí uděláte? Připadá mi, že chcete jen brát, ale nic nedávat.
Nezlobte se, i mému manželovi bude v květnu 65 let, takže Vás nechci a nemohu házet do starého železa. Ale musel byste pro to udělat něco i Vy, nečekat někoho, kdo Vám bude jen sloužit. Takovou ženu těžko najdete, která by se chtěla po zbytek života jen věnovat poustevníkovi na samotě. Ženy jsou dnes moderní, chtějí i ve starším věku zažít něco pěkného. A to, jak vypadá, vy nedokážete poskytnout. Jaga.
Podle mě bude nejlepší, když budete i nadále žít sám, jak jste byl zvyklý vlastně po celý život. Partnerka by s Vámi asi šťastná nebyla.
Milé dámy, nechci vás podezřívat, že neumíte číst, ale asi nečtete pořádně. Zdeněk nikde nepsal, že hledá ženu na nějaký partnerský vztah, ale "Nemám si s kým pokecat" Nemyslíte, že je to trochu rozdíl? Pokecat znamená popovídat, ať už třeba přes internet nebo může říct "přijeď na kafe" (když sám třeba má z nějakého důvodu omezené možnosti cestování), ne si někoho hned stěhovat domů!
Jak jsem tak přečetl všechny příšpěvky, tak ze všech z vás leze jedno "co můžete nabídnout?" Jako proč by měl něco nabízet? Nabízí sebe na pokec. To je snad málo? Proč si myslíte, že shání babu, kterou by si nastěhoval domů? Proč si myslíte, že shání pečovatelku? V dnešní době při stavu dnešní techniky není problém být jako chlap zcela samostatný - vypráním prádla počínaje a třeba úklidem konče.
Ty odpovědí tady přesně odráží stav dnešní doby - všechny hlavně zajímá, co může nabídnout. Pak se divíte, že se tady objevují otázky typu "jak najít normání mladou holku?" kterou nezajímá v první řadě jaké má dotyčný kluk auto, jestli má byt, kolik vydělává , když vy tyhle otázky pokládáte na začátku taky. Proč? Pak se divíte a holky 30+ (a padesátnice už tuplem) si stěžují, že nemohou najít chlapa. Oni chlapi jsou, jsou volní, jsou solidní, pracovití, jenže nestojí o ženské, které v první řadě zajímá, co jim ten chap může nabidnout Když tuhle otázku otočím - co můžete nabídnout slušnému chlapovi vy jako ženy? Hospodyni nepotřebuje - na vyprání má automatku, na úklid vysavač, uvařit si může (ale také nemusí) chtít - polotovarů je dnes na trhu dost. A co se týká opečovávání - dnes není problém (pokud člověk z nějakých důvodů už fyzicky nemůže) si zaplatit ošetřovatelku, pomocnici do domácnosti atd. Ale najít kamarádku, přítelkyni (tím myslím přítelkyni v klasickém smyslu slova, ne v dnešním převedeném smyslu, kdy slovo přítel (přítelkyně) nahrazuje slovo partner (partnerka) či milenec (milenka) na pokec, na výlet, na taneček - to je ten dnešní problém! Když je chlap zcela samostatný, tak to odrazuje a od žen pak slyší "no jo, když ty ženskou vlastně nepotřebuješ, ty si stačíš sám". Takže není to náhodou spíš obráceně - tak, že právě ty ženské hledají, kam se "upíchnout", když si samy nestačí?
Vřelý souhlas s Ronyxem. Ten člověk po nás nic nechtěl. Jen potřeboval trošku soucítění a kdyby někdo poradil, byl by rád. Nechápu, proč jste tak rozčílené a kapku bezcitné. Proč si někdo myslí, že on se ptal na názor, jak on žil. Proč takové reakce na nešťastného, osamoceného člověka?! A proč se tolik lidí ptá: Proč jsou lidi na sebe tak zlí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.