Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik promile? flaška vína

Od: masa* odpovědí: 13 změna:
Ahojky, mam dotaz z kámoškou sme vypily lahev vina 12.5% . Tak skoro napul ja mela asi vic sklenicek . Kolik sem měla promile? Je mi 19. Vaha 55 výška 159. Noc byla docela krušna.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To Vám nikdo neřekne. Co je to "lahev vína"? To může být 0,7 l, 1 l, nebo taky 1,5 l. Jak dlouho jste to pily? 1/4 hodiny? Hodinu? Celý večer? Pily jste i něco jiného? Co jste před tím a při tom jedli? Seděly jste při tom na zadku, nebo jste se hodně hýbaly (tanec)? Těch věcí, které ovlivní hladinu alkoholu v krvi je opravdu hodně. A nevěřte různým internetovým rádcům a "kalkulačkám", které se tváří, že Vám to dokážou vypočítat. Nedokážou! A pokud nemáte kvalitní (a drahý) alkoholtester, nevěřte ani jemu.

doplněno 28.01.16 17:42:

Jo a pokud jste měla "krušnou noc" po 1/2 litru vína, tak to musel být hodně velký patok. Je pravda, že jsem už starší a větší, ale po takovém množství pociťuju tak akorát příjemné zlepšení nálady.

masa*
hodnocení

Bylo to vino levne asi za dvě stovky.A byl to litr . Pily sme zhruba dvě hodinky a kecali sme takze sme jenom sedeli a nic jineho nepily.

repkin*
hodnocení

0x
Orientacni tabulky se daji vyhledat na internetu. Je tk ale velice individualni, kazde telo spaluje jinak. Bude rozdil mezi clovekem co je zvykly pit a co neni, mezi hladovym a najezenym, mezi sportovcem a gaucovym typem. Takze jen podle techhle kriterii to nelze urcit s nejakou velkou presnosti.
doplněno 28.01.16 10:40: Vino se dela v lahvich 0,7 l jestli se nepletu?

0,3 ; 0,5 ; 0,7 ; 1,0 ; a další a další... - takže "láhev" může být i 5litrový demižónek z tesca :)

doplněno 28.01.16 15:55:

Slámové-ledové se dává do 0,2 - 0,3 litru. Některá likérová vína a speciály do 0,2-0,7 litru. Různé edice a dárkové balení běžně 1,5-5litrů.

Klasická sedmička je u většiny vín - to je jasná věc. Litrovky se ale dělají velmi často. Omezení dané nějakým § či nařízeními mi není známo, ale rád se poučím...

Repkin - Ale ovšem, že se pletete *smich*.

Kolik promile? flaška vína
Kolik promile? flaška vína #2
repkin*
Nepletu, standard u vinaru je 0,7 ostatni se delaji take ale ne tak casto. Pripadne krabicove litraky jsou utrejchy a ne vino.

hodnocení

0x

Záleží na tom jaké to bylo víno. Jestli to bylo laciné víno, kterému se říká "sračkol", "pětichlap"-jeden pije a ostatní ho musí potom nést, "stěnolez". "rudé kladivo", pak ti bude zle vždy. Také záleží na tom, jak rychle jste ho vypily, v jaké jste byly kondici, jak jste byly najezené. Tohle všecho, nejen obsahem alkoholu v láhvi, je rozhodující pro to, jak se člověk cítí ten večer u skleničky a také druhý den. ;)

hodnocení

0x

Levné, kvalitní víno za 200 Kč v litrové láhvi? Pili jste napůl, ale vy měla více skleniček? Povětšinou se pije po dvoudeckách = 2.5 skleničky (ale možná jste použili sklo 0.5 dl). Noc byla krušná. Po půl litru vína?

Co se týká měření hladiny alkoholu v krvi, pak jsou na netu pouze orientační testy, ale před časem jsem sledoval test, čím lze při dechové zkoušce ovlivnit výsledek a všechny možnosti selhaly. Dokonce vyplachování ústní vodou rapidně hodnoty zvýšilo, ale běh, jídlo, hluboké dýchání, tanec...nic z toho hodnoty nesnížilo. Také každý člověk má po pozření stejného množství alkoholu rozdílné hodnoty.

hodnocení

0x

alkoholmetr.cz/...

zadejte si parametry - je to +- 20% protože každý má jiný metabolismus

cca 1 promile na dobu vystřízlivění 4-6 hodin?

doplněno 28.01.16 10:00:

četl jste to? ten výsledek z alkoholmetru je +- 20% - záleží na každém, jaké má spalování...

doplněno 28.01.16 10:01:

myšleno "výsledek se od skutečnosti může lišit až 20ti procenty"- takže někdo má 0,8 promile, někdo 1,2 promile - chápete už?

20 %?! To asi těžko, to už by nežily.

Domnívám se, že příspěvek výše je vcelku srozumitelný. "Výsledek se může lišit o + - 20%." Pokud mi internetová aplikace změří po zadání dat 1‰, pak máte toletanci 0.8 - 1.2‰.

Jsem vinař amatér (konzument), ale v láhvi o obsahu 1l jsem ještě na kvalitní víno nenarazil a myslím, že za uvedenou cenu se ani tento obsah neprodává. Někdo mě tu tahá za fusekli.

buss
hodnocení

0x

Neprošlo, tak znovu. Min. 1,5 ‰, ta víška je důležitá, protože jde o to, jakou trasu alkohol musí po těle vykonat a též poloha těla. I ta krušnost vykoná své.

repkin*
hodnocení

0x
Je zajimave, ze ani soudni znalec by si s dostupnymi informacemi netroufnul takhle typovat, zatim co ostatni tu pisou nejake sve smyslene fantasmagorie. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]