Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně Daňového přiznání. Musím podávat daňové přiznání, když jsme v roce 2015 neodpracovala ani jediný den? Mám jinou ohlašovací povinnost na FÚ?
Od 10.12.2014 do 7.6.2015 jsem byla na nemocenské - rizikové těhotenství- denní dávka 383 Kč, DVZ 638 Kč. Od 8.6.2015 do 20.12.2015 MD - denní dávka 509 Kč, DVZ 727 Kč. K 30.6.2015 Skončení pracovního poměru na dobu určitou trvající od 1.8.2011. Od 1.1.2016 ( z důvodu vysoké mateřské nastaven na sociálce výpočet od ledna na 32 měsíců) RD. Žádné zvláštnosti nemám, PF jen 300, hypotéka je nečerpaná, odpočty na dítě má manžel (máme 1 dítě). Zaměstnavatel mi daně neudělá, poslal mi ,,Potvrzení o zdaň.příjmech,, - 1.úhrn zúčtovaných příjmů a 2. z ř.1 příjmy vyplacené 11.346 Kč, 6. úhrn povinného poj. 3.859 Kč, 8. základ daně 15.205 Kč, 15.příspěvek zam.2.600 Kč.
Děkuji za radu.
Neměla jste žádné zdanitelné příjmy, nemáte co přiznávat.
Zaměstnavatel je povinen Vám provést roční zúčtování daně z příjmu i po skončení zaměstnání.
Písemnou žádost byste mu musela doručit do 15. února t.r.
Dobrý den,
když nemám co zdaňovat, tak nemusím nic ohlašovat na FÚ?
Zaměstnavatel mi poslal poštou ,,Potvržení o zdanitelných přijmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění za období 2015,,...prý je to do daní...mám si je podat sama...proto mi ten papír poslali. Jak vypadá ta písemná žádost...nebo si mám vymyslet vlastní text?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.