Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: janap* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně Daňového přiznání. Musím podávat daňové přiznání, když jsme v roce 2015 neodpracovala ani jediný den? Mám jinou ohlašovací povinnost na FÚ?
Od 10.12.2014 do 7.6.2015 jsem byla na nemocenské - rizikové těhotenství- denní dávka 383 Kč, DVZ 638 Kč. Od 8.6.2015 do 20.12.2015 MD - denní dávka 509 Kč, DVZ 727 Kč. K 30.6.2015 Skončení pracovního poměru na dobu určitou trvající od 1.8.2011. Od 1.1.2016 ( z důvodu vysoké mateřské nastaven na sociálce výpočet od ledna na 32 měsíců) RD. Žádné zvláštnosti nemám, PF jen 300, hypotéka je nečerpaná, odpočty na dítě má manžel (máme 1 dítě). Zaměstnavatel mi daně neudělá, poslal mi ,,Potvrzení o zdaň.příjmech,, - 1.úhrn zúčtovaných příjmů a 2. z ř.1 příjmy vyplacené 11.346 Kč, 6. úhrn povinného poj. 3.859 Kč, 8. základ daně 15.205 Kč, 15.příspěvek zam.2.600 Kč.
Děkuji za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Neměla jste žádné zdanitelné příjmy, nemáte co přiznávat.

Zaměstnavatel je povinen Vám provést roční zúčtování daně z příjmu i po skončení zaměstnání.

Písemnou žádost byste mu musela doručit do 15. února t.r.

janap*
hodnocení

Dobrý den,

když nemám co zdaňovat, tak nemusím nic ohlašovat na FÚ?

Zaměstnavatel mi poslal poštou ,,Potvržení o zdanitelných přijmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění za období 2015,,...prý je to do daní...mám si je podat sama...proto mi ten papír poslali.:( Jak vypadá ta písemná žádost...nebo si mám vymyslet vlastní text?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]