Nejste přihlášen/a.
Ze zvědavosti se snažím najít na netu informaci kolik kyseliny citronové je obsaženo v plodu citrusu (případně ve šťávě z citrusu) a taky z jakých kyselin se dále citrus skládá. Nejdříve jsem nemohl najít nic ale nakonec jsem našel
" The concentrations of citric acid in citrus fruits range from 0.005 mol/L for oranges and grapefruits to 0.30 mol/L in lemons and limes."
Ale tato jednotka mi nic neříká a já hledám spíš kolik procent je obsaženo nebo kolik gramů na 100g výrobku...
Už mě nic nenapadá takže to teď zkuzte vy.
Všude je citron ale ne citrus. Složení bude nejspíš podobné převládá voda, pak tam jsou cukry. V tabulce ale nevidím kyselinu citronovou.
Je tam napsáno:
" Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové"(vitamin C - 58mg?), " kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody,"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.