Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoci kamarádce

Od: tp* odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer všem

Potřeboval bych poradit jak bych mohl pomoct jedné slečně co to v životě nemá opravdu jednoduché,a sama si pomoct nedokáže,potom co si prožila je zakřiknutá a jenom přežívá.

Je jí 26 let,má 2 děti a je na vše sama.První vztah jí nevyšel, přítel jí opustil.A druhý byl prý peklo,a v tomto vztahu vydržela 5 let a potom od něj utekla,duvod byl že ji fyzicky a psychycky týral a omezoval ji na svobodě,poslední rok jí prý mlátil obden,byl i děti,a něž od něj utekla tak ji zmlatil tak že měla polámaný žebra,hlavu samý monokl,popáleniny od cigaret měla po celém těle,ale to nejhorší asi co mohl udělat mladé holce tak je že jí vymlátil asi 8 zubu.dostal jenom 5 let.

Slečna pracuje jako zdravotní sestra,a někde pečuje o staré lidi,to nevím kde přesně, o děti se stárá dobře mají vše co potřebují,chodí čistě oblečené,vždy pozdraví,jsou uctiví,a chodí si hrát k našim na zahradu se psíkem.

Klučina i mojí mamce pomůže na zahradě,a nikdy si nic nevzal i když mu mamka dávala na bombony tak si nevzal,vždy řekne že je rád když si muže hrát se psíkem.A tět k věci s čím bych jí chtěl pomoct,a po čem ona touží.

Chtěl bych jí nějak pomoct k tomu aby si mohla nechat udělat nové zuby.Říkala že byla u jednoho zubaře a ten jí řekl že když mu donese 70 tisíc tak jí ty přední zuby udělá,a taky jí řekl že pojištovna nic neproplácí,což se mi zdá divné.Myslím si že by to nějak šlo.Má vojenskou pojištovnu.

Potřeboval bych vědět,kam zajít a optat se jak jí nejlíp pomoci.

Jestli existuje nějaký příspěvek od státu,nebo jestli by jí něco připlatila pojištovna,nebo jestli by to šlo udělat na pojištovnu.

Potřebuji někoho kdo si tím prošel,a dovedl věcně poradit.

Předem děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

0x

Nejelegantnějším řešením by bylo se té slečny zeptat zda vůbec o pomoc stojí a kontaktovat pojišťovnuu které je, předpokládám, že pokud pracuje ve zdravotnictví tak to již udělala, jen tak na okraj - nesouvisí to s otázkou kolik Vám je let, připadá mi, že jste mlád 14 - 15? a velmi platonicky zamilován...

tp*
hodnocení

Zamilovaný do ní nejsem,to jsem si jistý,jen jí chci pomoci.Ale děkuji za odpověd.

albatros498022*
hodnocení

0x

Ono jde o to, co je to udělat zuby základní nasazovací jsou hrazeny, jakýkoliv nadstandard se platí a je to zcela logické. popřípadě si zuby měla nechat udělat a náhradu vymáhat po pachateli.

tp*
hodnocení

Děkuji za odpověd,to nikdy neudělá,na to se ho moc bojí.

eulalie*
hodnocení

0x

A co se přímo pozeptat v té vojenské pojišťovně, na co by mladá paní měla nárok ohledně zubů?

tp*
hodnocení

Děkuji za odpověd,zajdu se pozeptat na vojenskou pojištovnu.

hodnocení

0x

Paní byla naivní, špatně si vybírala partnery, hned s nimi měla děti. Ani pro ty určitě nebude budoucnost lehká.

Zdravotní sestra zuby ke své práci nepotřebuje. Pokud by se snad chtěla líbit, měla na to myslet včas a nečekat, až jí její druh zuby vymlátí. Byla neskutečně blbá, že mu jeho chování tolerovala. Vzala bych pohrabáč, nebo aspoň tyč od vysavače nebo smeták a viděl by, jak bych ho zpracovala. BRÁNILA BYCH SE! Co čekala? Může si za to sama.

Pokud vím, implantáty do celých úst /všechny zuby/ stojí od 250 do 300 tisíc. Což je hodně. Ale vydrží po zbytek života. Pjišťovna na toto skutečně nic neproplácí, jedná se o NADSTANDARTNÍ ZÁKROK.

Mohla by si dát udělat klapačky, jsou úplně zadarmo, nevypadá to špatně. Jen si na ně zvyknout, to je velký problém.

Pokud s ní máte nějaké úmysly, zaplaťte jí to. Jinak se musí rozhodnout sama. ty klapačky by nebyly všechny, drželo by to na postranních zubech a tudíž by si zvykla snáz, než když by své zuby neměla žádné. Vím, o čem mluvím.*plac*

A úvaha nakonec - neměl by to zapaltit ten,k co to vytloukl? To by bylo nejspravedlivější. Jaga.

hodnocení

0x

Já nebudu komentovat rodinnou situaci. Jen řeknu, nemá to paní snadné. Ale k těm zubům. Zubaři jsou už takoví. První nabídku udělají v té nejvyšší cerně. Např. ten můj zubař začal řašit tojku nahoře vlevo cenou 3.000 kč. Byla debata, kdy jsem si připadala jako blbec, který nemyslí na zadní kolečka a byla jsem vytočená a lítostivá. Víte jak to dopadlo? Dostala jsem korunku, kterou zaplatila pojišťovna. Celou! Sice 2x upadla, ale napotřetí mi ji, zase na pokladnu, udělal úplně novou. Paní se nesmí dát! Je mnoho jiných možností, materiálů a provedení, jak z toho ven. Zubař začne slevovat. *hej*Mám pocit, ale jen z doslechu, že zubaři v nemocnici, ti kteří ordinují v nemocnici, jsou nenejpečlivější a nejlevnější. *palec*

tp*
hodnocení

Děkuji za odpověd,pomohlo mi to.

hodnocení

0x

Teď jde o to, o které zuby jde. Jestli jí vymlátil všechny přední horní, nebo dolní, nebo nějak na přeskáčku. Syn mé sousedky se také myslím někde porval a přišel o přední 4 zuby. Napřed mu to udělali na pokladnu, protože také věčně nemá peníze. Ale ty zuby mu tam pořádně nedržely, bylo to vidět a třeba do jablka se zakousnout nemohl. Takže i při jídle dost hendikepovaný, nejenom z estetického hlediska. A navíc mu prý i pořád páchlo z úst. Proč, to teda nevím. Ale vím to, že se nakonec rozhodl s tím něco dělat protože je také mladý a doktorka mu nabídla nějaký specielní můstek, přichycený na postranní zuby snad napevno. Nějaký systém na to určitě existuje, protože dnes už jde udělat skoro všechno, jen mít peníze. Ale tohle mu pokladna teda neplatila. Musel si vzít půjčku, protože to prý stálo 27.000 Kč. Ale šlo o 4 zuby, všechny vedle sebe. Tohle mi říkala jeho matka, on mi tenkrát říkal 17.000Kč. Tak nevím jak to bylo přesně. Ale jeho také znám a vím, že to dnes vůbec není vidět, takže to má udělané dobře. Já bych se zeptala u více lékařů, protože každý má jiné ceny. Dá se to dnes najít na internetu a porovnávat ceny. A třeba také bude muset dojíždět mimo své bydliště. V Praze to je samozřejmě nejdražší.

Pardon, omlouvám se, píšete jasně, že jde o přední zuby. Tak to by u ní bylo stejné, jako u toho kluka co jsem psala.

tp*
hodnocení

Děkuji všem za pomoc,určitě jste mě navedli na správnou cestu.

marty*

Suzy, u ní asi půjde o můstek. A nemusí být vždy jen ze zlata.

Marty, ten kluk ho ze zlata určitě nemá. Ale asi má zuby keramické, jeden zub 2.500Kč x 4 = 10.000Kč teď musí být v něčem ukotvené a to také není levné a práce zubaře a tak všechno kolem dokola a jste na těch 17.000Kč. jen to fikne. Já osobně si myslím, že to bylo spíše těch 17.000 tisíc a ne 27.

marty*
hodnocení

0x

Málo informací - u které pojištovny je dotyčná? Některé pojištovny mladým lidem do 30 let přispívají více. Jinak se divím, že dotyčná je zdravotní sestra a nikdo jí dosud nedohodil levného zubaře...u kolegů a kolegyn by to tak mělo chodit. A je docela možné, že pokud byly oběti trestného činu domácího násilí poškozeny na zdraví takže i tam by mohla pomoci pojištovna.Ale to nevím určitě.

Takže v každém případě konzultace s příslušnoui zdravotní pojištovnou a dokonce jí tam mohou pomoci najít i vhodného zubaře.

Orientace na netu:

zubní můstek ceny
google.cz/...

google.cz/...

google.cz/...

google.cz/...

finance.idnes.cz/...

Uhradová vyhláška MZ
mzcr.cz/...

mzcr.cz/...

Stomatologická komora ČR
http://www.dent.cz/

Stomatologická péče VZP
vzp.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]