Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víza do ameriky na esta-forms.com?

Od: lolok odpovědí: 41 změna:

Zdravím, všechny upozorňuji na web esta-forms.com/... a viza-usa.cz/...! Vyřizují vám turistické víza do Ameriky za cenu 695,- Kč! COŽ JE SMĚŠNĚ PŘEDRAŽENÉ! Vy jim pošlete své údaje a oni to vyplní všechno za vas! Komunikace vubec žádná,, nikde se nedozvíte email, neměl jsem je jak kontaktovat tak jsem musel poslat dopis! .. OPRAVDU OTŘESNÁ AGENTURA! Vyplňte si to na oficiálních stránkách>>https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 .. doporučuji ..., tady si vyplníte vše oficiálně a posíláte 14 dolarů do Ameriky jako manipulační poplatek, toť vše! TAKŽE ESTA-FORMS.COM NE! Neptam se na žadnou otazku, jen vás chci upozornit ... hezky den

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

esta*
hodnocení

0x
US Embassy: ESTA Fraud Warning

nebo si to primo precist (viz ramecek vpravo) na cesky psanych strankach ambasady USA v Praze.

*zed* *zed*

esta*
Varovani pred podvody u ESTA "viz"je i primo na oficialni strance/... ambasady USA v Ceske republice. Jak si toho nekdo nemuze vsimnout? *ee* Nebo kde lidi hledate proboha informace o vizech nez na webovych strankach ambasady dane zeme *ee*? *zed* *zed*.
lolok
hodnocení

Nojo, tady je někdo bezchybny a buh vi co ještě .. Tady ty smajliky *zed*si příště odpuste.

esta*
Az priste budu shanet vizum do Kuvajtu, tak si take necham poradit od Vency odvedle, ktery od jeho znameho v praci slysel, ze existuje webova stranka, kde mi ho zaridi za 8 stovek, kdyz jim poslu vsechny svoje osobni informace. Proc bych se koukal ke zdroji informaci (kuvajtske ministerstvo zahranici nebo kuvajtska ambasada v CR), ze?
Ach jo, lidi, pouzivejte hlavu a hledejte informace u zdroje, at vas kazdej podvodnik netaha za nos! *zed*

hana*
hodnocení

0x

a když už jsem podobnou pitomost udělala a vyřídila to přes esta-forms.com je vízum platné?

esta*
esta*
Predchozi odkaz vede na stranku, ktera je/..., kde si muzes stav svoji zadosti zkontrolovat. Klikni na "Vratit se k zadosti"v pravem sloupecku.
hana*

Mockrát děkuju za pomoc, už jsem začínala podléhat panice, ale vše je v pořádku, takže moje hloupost mě nakonec stála jen asi 400,- :) ještě jednou děkuji

esta*
Kdyz si uvedomite, ze cele "vizum" ESTA stoji $14 (asi 270Kc), tak jste zaplatila vice nez 2x a navic jeste zdarma dodala kompletni osobni udaje nezname firme a osobe. *sok*
hana*

To ano, samozřejmě to byla totální hloupost, ale já za 10 dní letím a začala jsem podlíhat panice, že bych s tím mohla mít nějaké problémy, takže to co jsem přeplatila je ve srovnání s tímto nic. Jen ty osobní údaje no :-/ ale za blbost se zkrátka platí a leckdy mnoho..snad nedojde k žádnéému zneužití

esta*
Zadna agentura vam nemuze nabidnout zvyseni sanci na priznani ESTA povoleni, protoze prideleni se dela na zaklade udaju o vas v americkych databankach (jestli tam nejake udaje o vas uz maji). Ta firma do toho formulare na webu natuka ty stejne udaje, jako byste tam natukala vy a OKAMZITE jim vypadne vysledek - prideleno/neprideleno/zpracuje_se_do_3_dnu (stejne jako by ten samy vysledek okamzite vypadl vam).
Jinak to muselo bych strasne rychle rozhodnuti odletet do USA, kdyz jste nemela cas si zjistit podrobnosti vstupu.
hana*

A já někde mluvím o tom, že bych si myslela, že mi nějaká agentura zvýší šanci na přiznání víza nebo že bych si nezjistila podrobnosti vstupu? Nikdy jsem o žádné vízum nežádala takže mě ani nenapadlo, že nějaké takové agentury jsou, takže jediná moje chyba byla ta, že když mi známý, který je v americe řekl: "zadej si do vyhledávače na netu ESTA vízum", slepě a bez rozmyslu jsem klikla na první odkaz, který po rozkliknutí na člověka neznalého nijak nedůvěryhodně nepůsobil. A prosila jsem o radu, které se mi již dostalo, ne o rozbor mého jednání a mé osoby. Jsem si vědoma své chyby i bez vás. Děkuji a přeji hezký den.

esta*

> já někde mluvím o tom, že bych si myslela, že mi nějaká agentura zvýší šanci na přiznání víza

Cituji z vasi odpovedi: "ale já za 10 dní letím a začala jsem podlíhat panice, že bych s tím mohla mít nějaké problémy"

> že bych si nezjistila podrobnosti vstupu?

Opet cituji z vasi odpovedi: " ... slepě a bez rozmyslu jsem klikla na první odkaz, který po rozkliknutí na člověka neznalého nijak nedůvěryhodně nepůsobil"

Ve svych predchozich odpovedich reaguji jen na to, co jste sama uvedla. Neni duvod se za to na me rozcilovat. Ja to nenapsal.

hana*

"ale já za 10 dní letím a začala jsem podlíhat panice, že bych s tím mohla mít nějaké problémy"
> že bych si nezjistila podrobnosti vstupu? To ano, ale já mám vízum vyřízené už od 15.5.13 a až teď jsem narazila, při pročítání diskuzí o cestách do ameriky na odkaz, na správné stránky, na kterých se vyřizují víza. To jsme se špatně pochopily. Proto jsem se lekla a začala panikařit. Celou dobu jsem žila v tom, že jsem vše udělala správně. Takže tak. Každopádně ještě jednou děkuji za cenné rady ;)

esta*
No jestli uz mate vizo, tak vam je cela ESTA stejne uplne nanic. *zed* Viza trumfuje ESTA na plne care.
esta*
Ctu to jeste jednou a vypada to, ze "vizem" z 15.5. myslite to ESTA ohlaseni. Pak beru svoji predchozi reakci zpet.
esta*
Puvodne jsem myslel, ze "vizem" myslite standardni turisticke vizum, o ktere si clovek porad muze zazadat, i kdyz je ze zeme, se kterou maji USA bezvizovy styk. Ziskani turietickeho viza ma oproti prostemu ohlaseni ESTA urcite vyhody (napr. soudni prezkoumatelnost nevpusteni na uzemi USA, pokud se chcete soudit s americkymi imigracnimi uredniky).
Jen pripomenu, ze ani pri vlastnictvi ESTA ohlaseni ani pri vlastnictvi turistickeho viza, nema drzitel narok na vstup na uzemi USA. Vlastni rozhodnuti o vpusteni provede az imigracni urednik po pristani na miste. Klidne vas muzou poslat na otocku domu (sice dost nepravdepodobne, ale teoreticky mozne).
Jeste jednou se omlouvam za zmateni.
hana*

Ano, vízem jsem myslela ESTU..v pořádku, já si velmi vážím vašich rad ;)

ada*

Ahoj Hana,ja som urobila presne tu istu chybu :) ... teraz len trpnem ci to bude okej a kedy mi vobec ten formular vyplnia... u teba to bolo ako rychlo?

Diki

vera2

Dobrý den, zaridila jsem si vizum pres estaforms.com, ted nemohu kliknout na uz schvalenou zadost, abych si ji mohla vytisknout.

Jak jste to prosim udelala vy?

Děkuji, Vera Miskova

esta*
Jdete na vyse uvedenou stranku, kliknete na cestinu nahore v menu a pak v pravem sloupecku zvolte "Vratit se k zadosti". Pote byste mela mit moznost si svoji zadost vytisknout.
lolok
hodnocení

Ano jsou platné. Akorát jste zaplatil nechutně moc. :)

esta*
hodnocení

0x
Frequently Asked /...:

Q: There are third-party entities already working in VWP countries that charge a processing fee to assist travelers in completing the ESTA online form. The implementation of a government-based fee for ESTA is likely going to result in additional confusion to international travelers. How can this be mitigated?

A: The Department of Homeland Security worked with the travel and tourism industry to inform international travelers that the original ESTA program online application form was free. DHS and industry will continue to promote the official U.S. government ESTA website and discourage travelers from using the third-party organizations to complete the easy ESTA application. This will increase the likelihood that VWP travelers will know where to find the correct internet address for the official U.S. government ESTA website and that the only ESTA fees required will be those collected during the online application process.

Pozn.: VWP - Visa Waiver Program (program pro zeme s bezvizovym stykem s USA).

aaaaaa*
hodnocení

0x

když je tady to téma, nevíte zda je opravdu nutná kreditní karta pro úhradu tak jak píšou:

Před podáním žádosti se ujistěte, že máte k dispozici platný cestovní pas a kreditní kartu.

Nebo stačí i debetní?

esta*
Pisou, ze prijimaji jen ty 4 kreditni karty :( Budete muset pozadat kamarada s kreditkou, aby to za vas zaplatil a pak mu poslat $14 na jeho ucet.
esta*
Duvod, proc berou jen kreditni karty nevim. To by spise vedel nekdo z bankovniho sektoru. Duvodem asi bude, ze z karty strhnou hned $4 a dalsich $10 blokuji (snad se tomu rika "pre-authorized payment"?) do doby, nez se za par sekund zjisti, jestli zadost je schvalena nebo ne. Debetni karty treba tu blokaci neumi. *nevi*
aaaaaa*

a opravdu debetní neberou, zkoušel to někdo?

esta*

Google ma pribehy lidi, kteri normalne zaplatili debetni kartou bez problemu.

Udajne je to zpusobene tim, ze kdyz American rekne "credit card", mysli bud skutecnou kreditni kartu nebo debetni kartu. O moznosti pouziti predplacenych kartach jsem informace nehledel :D

esta*
Webove stranky U.S. Customs and Border Protection primo zminuji moznost pouziti debetni karty.

zuzabast*
hodnocení

0x

Zdravím... ráda bych se zeptala, jak tedy probíhá vyřizování a získání viza? Na jiných stráchkách jsem četla něco o pohovoru na ambasádě - co to? To si tam vážně pojedu popovídat, proč do Ameriky jedu? A jaké jsou tedy náklady bez letenky, jestli mi to může někdo napsat, kdo už vizum vyřizoval. Díky moc za odpověď

esta*
>p>Obcane CR mohou cestovat do USA za ucelem turistiky bez viza. Pouze predem oznami (na Internetu vyplni prihlasku - to je to cestovni povoleni ESTA), ze do USA pojedou a pokud jim to za tech par sekund vyplivne vysledek, ze povoleni bylo schvaleno, tak uz jen sednou pozdeji do letadla a to je vse.

Pokud jim povoleni bylo zamitnuto nebo proste proto, ze obcan CR chce vizum a nechce vyuzit moznost bezvizoveho styku, zazada si na ambasade o vydani turistickeho viza, ktere ve vetsine pripad/... osobni pohovor (duvody navstevy, itinerar cesty, financni zabezpeceni cesty, mira zakotveni obcana v CR atd.). Chteji se ujistit, ze tam nebudes nelegalne pracovat, ze mas dost penez na celou dobu pobytu, na cestu zpet a ze se hodlas vratit v predepsanem case.

esta*

V Casto kladenych o/... pisi, ze pohovor je povinny pro kazdeho mezi 14 a 79 lety. Krome jineho ti tam vezmou i otisk prstu.

Jak uz ale pisi vyse, je to jen v pripade, kdy clovek nechce vyuzit moznost bezvizoveho styku a nechce si na Internetu zaridit (nebo mu bylo zamitnuto) cestovni povoleni ("ESTA").

123radek*

Ahoj ja sem se zeptal na teto strance pro informace www.immigrationbiz.cz doporucuji.

petras*
hodnocení

0x

Dobrý den,

mohu se zeptat na adresu, kam jste poslal dopis? Mám v rodině stejný problém, ale adresu nemohu najít.

Díky.

petras*

tak jsem to nakonec našel.

blbka
hodnocení

0x

Ahoj,

když už jsem tu chybu udělala? Máte někdo zkušenost s tím jestli to přes ně vůbec proběhne? O ty prachy mi vlastně vůbec nejde jen aby to někde neviselo. Mám si zadat žádost i přes oficiální stránky pro jistotu?

Díky

PS: ano jsem blbá

esta*

Uz se to tady jednou resilo vyse. Prectete si to, pripadne dohledejte v databazi, jak je tam popsano.

blbka2

Ahoj, ano neexistuje omluva, ale rovnez jsem podala zadost o vizum na podvodnych strankach - prosim muzes mi poradit jak to u Tebe probehlo? Musela jsi podat o novou zadost na strankach ambasady nebo to ta firma vyridila? Kdyz vyhledavam zadost podle svych udaju na te oficialni strance, zobrazuje se mi stale ´No Application Found´, neubehlo ale jeste 72 hodin. Nevim jestli to mam nejak resit anebo cekat nez ubehne 72 hodin, moc casu nazbyt nemam. Pripadne muze nastat nejaky problem, pokud si ESTU vyplnim ted sama a oni se ji pokusi vyplnit znovu?

jittka
hodnocení

0x

Dobrý den můžete prosím poradit,zda Esta karta ,která mi přišla od ag.Esta -form.com je pravá nebo zda je je to nějaké falsum? Když už jsem to zaplatila,nerada bych byla poslána z USA zpět .Děkuji J

esta*

Stav žádosti lze zkontrolovat na oficiálních stránkách, jak je uvedeno už několikrát výše. Přepněte si to vpravo nahoře do češtiny ("Zkontrolovat stav žádosti")

vaclavm
hodnocení

0x
Na teto strance dochazi k organizovanemu podvodu. Kdyz mluvim o trestne cinnosti tak sazba za mezinarodni podvod ve spoluucastnictvi bude pri skode znacneho rozsahu vysoka. Za ucelem podani hromadne zaloby zjistujeme pocty podvedenych, kteri se budou ochotni pripojit k zalobe. Cilem je vratit vam rozdil nad 12 usd, ale predevsim soudem naridit zablokovat tyto stranky a potrestat organizatory podvodu. Ceskym spolepachatelem je velmi pravdepodobne spolecnost World Viza Service s.r.o.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]