Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka-zrušení pracovního poměru

Od: lubosek odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám dotaz. Toto pondělí jsem oznámil zamestnavateli, ze jsem nemocen, že mě chytli zada. Byl jsem u doktorky, mám neschopenku a dnes mi zaměstnavatel oznámil, že k dnešnímu dni se mnou končí pracovní poměr. Chci se zeptat , to už mi jako nebude platit neschopenka? To zustanu bez peněz když jsem v pracovní neschopnosti, ale byl mi ukončen pracovní poměr.
Děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na neschopence Tě nemůže vyrazit.
cicko*

Velice se pletete. Záleží na konkrétních okolnostech.

iz*
hodnocení

0x

Jste-li ve zkušební době,

může zaměstnavatel po uplynutí prvních 14 dnů nemoci

pracovní poměr zrušit.

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být písemné a musí být doručeno druhé straně. Pokud by bylo písemné zrušení doručeno v době prvních čtrnácti dnů nemoci, skončí pracovní poměr až uplynutím čtrnácti dnů.

_____

První tři pracovní směny nemáte nárok na nic, od čtvrté naplánované pracovní směny Vám bude náležet náhrada mzdy za nemoc od zaměstnavatele a od 15. dne nemoci začne OSSZ vyplácet nemocenské. Na nemocenské byste měl nárok i po skončení zaměstnání v době nemoci, podklady byste musel předávat bývalému zaměstnavateli.

Náhradu mzdy zaměstnavatel vyplácí za naplánované pracovní směny, nemocenské se vyplácí za kalendářní dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]