Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houbareni - rostou?

Od: camelot* odpovědí: 14 změna:

Dobry vecer

Velice rad bych se letos poprve vydal do lesa alespon s malinkou nadeji, ze najdu neco jedlych hub na bramboracku nebo v lepsim pripade na smazenici. Vim, ze neni moc dobrych zprav o rustu hub, ale dnesni pocasi nam mozna jeste nejakou rustovou vlnu prinese, ale presto bych se rad Vas zeptal, zda nekdo v techo dnech byl uspesny a mohl by prozradit alespon orientacne kde rostly? Dekuji za odpovedi, Camelot

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Camelote,něco podzimních hub jsem přivezl ze Šumavy.

JABRAKA

dracek*
hodnocení

0x

našel sem dost ,na chebsku ale taky né všude :)

Houbareni - rostou?

hodnocení

0x

Žiju dále od ČR, houby od nás by se Vám velmi prodražily, a aj tak "není jich jak hub"

snad pomůže jedna rada: na webu např. magazin.softimage.cz/... s velmi zajímavými informacemi, třeba i o výskytu nakazených klíšťat

nebo více info na google.sk/...

dráček je provokatér! normálně mu závidíme my všichni, co už jsme se dávno pro houbu neohnuli, natož klekli... *smich* u nás je permanentně sucho! ale díky za foto, aspoň si osvěžíme paměť, jak to kdysi bývalo...

a jedna rada z poradny i pro dráčka: nos větší košík!

dracek*

Hejhale ,to nemůžu nosit větčí košík to by byla už moc velká provokace ,ale je fakt že tu rostou ,v košíku jsou jen kozáci ,křemenáči a klouzci :)

lidka*

Hele dráčku, jen aby nebyly na dně košíku šišky! *vtip*

dracek*

Ale Lidko ,to sem nikdy nedělal a dělat nebudu ,ale je fakt že sem kdysi chtěl ptrápit známého ,sádrové odlithy byli dokonalé ale to sem šel zbírat houby v únoru ,a až po roce se dozvěděl pravdu ,ještě dneska po nějakých 25 letech mě to občas naservíruje,ale zbírat hříbky a křemenáče v Praze a v únoru? ,teda teď se budou Pražáci zlobit ale nemusí i v Praze jsou lesy a rostou tam houby ,jsem se tam narodil a dlooouho žil :)

lidka*
hodnocení

0x

V Jizerských horách prý začínají růst. Ale co našli i pár větších, ty byly hodně červavé. Takže žádná sláva, ale na bramboračku by to stačilo. *tuc*

camelot*
hodnocení

Dekuji Vam vsem. Tedy Dracku, to je pekny ulovek! Moc hezky kosicek :), uz si uplne predstavuji co vsechno bych ukuchtil za dobroty. Dekuji za inspiraci, zatim pa Camelot

dracek*

Koššíček je letitý ale je mnou oblíben takže ho nosím rád :) zatím sem ho naplnil 5x ale to bych asi neměl,lituji ty houbaře kteří nemají co ,kvůli suchu ,a tak jim přeji lovu zdar :)

dracek*

camelote jen tak pro potěchu oka ,nalezeno dnes :)

Houbareni - rostou? #2
dracek*
03.10.09 16:39

:)

Houbareni - rostou? #3
lidka*

No to je krása - alespoň na pokoukání - máš tam tedy krásné místečko u toho jezírka. To je ono, že tam je přeci jen vlhko. Ale u nás bylo ráno 5°C - teď je něco málo přes 10°C - nevím, nevím - letos snad ani nevylezly václavky? Chtěla jsem ještě zavařit směs na topinky. Sousedka mi dala vzorek na ochutnání :-P a i zeťáčkovi to chutnalo . Měla to z normální směsi hub (podhříbky, klouzky apod.), ale myslím, že by to bylo dobré i z václavek. No uvidíme! *placni*

dracek*

Lidko letos sem o václavku ani nezavadil ,ale budu se muset podívat i do lesa ,mám jen kozáky křemenáče a klouzky ,pár ryzců :)

meri*
hodnocení

0x

Priteli je treba jit do lesa casteji ikdyz pokazde prineses trochu tak jako ja tak budes mit i zasobu na zimu jsem ze sumavy vcera jsme smanzelem prinesli nejvic i hribky takze zkus to jeste zdar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]