Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koukáte na zprávy, proč vůbec?

Od: hrako008* odpovědí: 32 změna:

Dobrý den, jenom mě zajímá kolik z vás kouká na zprávy (myslím v TV), jestli ano, tak proč? Stejně skoro vše co se tam řekne je zmanipulované a dělat závěry jen podle zpráv musí být přeci nesmysl ne? Porovnáváte informace ze zpráv i s jinými zdroji?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

0x

NE nedívám. Proč? Viz. video.

Tak přemýšlím, jestli jsem autorovi téhle řeči, nevypsala v bodech důvody, proč se na zprávy nedívám. Souhlasím s každým slovem! *hej**palec**palec**palec* V době zpráv se dívám na Star trek nebo Gilmorova děvčata.

hodnocení

0x

Občas se tím bavím.

hodnocení

0x

Občas kouknu. Ale že by to bylo zmanipulované, to je nesmysl, vždyť tu samou zprávu napíšou ještě v Blesku, tak to přeci musí být pravda pravdoucí. *smich*

ohneta*
hodnocení

0x

Nedívám, protože mě štve, jak manipulujou hlavně sportovní zprávy.

hodnocení

0x

Skoro už nekoukám. Kdysi jsem sledoval zprávy skoro všude, ovšem..časem...to se nedalo. Nakonec se nedalo třeba na Nově koukat ani na sportovní zprávy. Třeba tam bylo něco o nějakým sportu (je úplně jedno o jakým) a záběry byly z minulý olympiády. Tím jsem s nimi definitivně skončil.

ohneta*

Na sportovní zprávy na TV H*vna se nedívám hlavně z důvodu, že jakýkoliv úspěch našeho sportovce hned přepočítávají na peníze. Ale na legendární komentování MS v hokeji v podání pana Titelbacha a Poulíčka do smrti nezapomenu :-D

pobrdny*
hodnocení

0x

Ne, již pár let (přesně od digitalizace) nemám TV ani R přijímač, ušetřím měsíčně skoro dvě stovky, za to je lístek do kina, tam si zajdu na pěkný film a ten si patřičně "prožiju". Pěkně celý, v kuse, bez přerušování stupidními reklamami, v originálním znění s titulky, s prostorovým zvukem na velkém plátně. Můj život to obohatí více, než abych si každý den pouštěl zmanipulovanou TV s dezinformačním "šumem". Slušná hudba se dá najít na internetu, ne ten přiblblej mainstream furt dokola prokládaný reklamami,co produkují rozhlasové stanice. Když jsem ještě kdysi TV sledoval, tak jsem si vždycky vzpomněl na starý, ale dosud pravdivý "vtip", ale spíš realitu, že v TV jsou tři druhy informací : 1.Pravdivé - to když se objeví na obrazovce hodiny, oznamující přesný čas. 2.Pravděpodobné - to když dávají předpověď počasí. 3. - Ty ostatní ...

mot
hodnocení

0x
a jak vite ze ty vase alternativni zpravy nejsou zmanipulovane, kdyz ty v TV ano?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, určitě je to vše zmanipulované a vše je zcela jinak. Mám i pocit, že je to i předabované a např. u ministra Stropnického mám stále dojem, že ho mluví herec Stropnický. A poslance Jandáka dabuje herec Jandák. Jenom nevím, kdo dabuje pana Babiše. Zřejmě to bude někdo z rodiny toho dabéra, který dříve daboval soudruha Husáka (je to velice podobné). Zdravím!

P.S. Raději ještě .

hodnocení

0x

Prakticky skoro vůbec. Sjedu informace na netu a proč na to samé ještě koukat večer v televizi?

lola*
hodnocení

0x

Maximálně tak na Exploziv Barandově tuším..=P Tam jsou aspoň zábavná videa ze života.. :D:-D

hodnocení

0x

Stále čekám, kdo sleduje zprávy. Moc Vás není. Pak v jiné debatě čtu, že někteří mají vymyté mozky zmanipulovanými medii. Jak to pak může vědět?

Já zprávy sleduji, mimo víkendy denně. Začne to v 17 hod, černá kronika na Nově, 17:30 Prima, 18:00 ČT1, 18:30 Barandov, Prima, ČT1, Nova.

Často v tomto pořadí. Pak porovnávám některé zprávy mezi televizemi, stále hledám, co je zmanipulované, kdo řídí, že všechny televize zmanipulují zprávu jedním směrem. Nějaký scénář.. toto VŠECHNY televize budou vysílat takto!

Že v pravicových novinách najde zrávu, kterou popíše v levicovém tisku jinak, to je normální.

Čtenář, posluchač a divák, musí mít svůj rozum, poznat, či vycítit, co je pravda a co ne. Nebo třeba i někdy nevědět, kde je pravda. Pak jí hledat i jinde.

Hrako, prosím, dejte info, která zpráva je podle Vás zmanipulovaná a jak je to správně? A zdoj té správné zprávy. Dík.

hodnocení

0x

Ono to ani potřeba příliš manipulovat. Stačí to patřičným způsobem podat. Většina lidí je příliš povrchních a nechají se - jak se říká - utáhnout na vařenou nudli. Velice rychle si udělají na základě několika informací závěr, a pak se strhne debata jako kupříkladu ve "vedlejším" vlákně o případu Kramný. Přitom v reálu nikdo nic neví a na základě dohadů a prezentovaných informací si ani nemůže udělat nějaký kvalifikovaný závěr.

Co se týká otázky - dívám se na zprávy, protože je to takový rychlý průřez tím, co se stalo. U mnoha zpráv je navíc nějaká manipulace nepravděpodobná - pokud někde řádí tajfun, těžko to zpochybňovat. Stejně tak výsledky sportovních akcí.

Některé zprávy porovnávám s jinými zdroji - tedy spíše je to z důvodu rozšíření informací. Tím ale nemyslím to, že se podívám na zpravodajství všech našich stanic. Ty čerpají v drtivé většině ze stejné tiskové kanceláře. Rozdíl je pouze v prezentaci téhož.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- na zprávy koukám, abych věděla, co se děje. A pokud jsou zmanipulované, pravda se stejně nedá v době internetu a širšího propojení se světem zamlžovat dlouho. Nakonec se stejně dozvíme, co je skutečnost.

cechacek*
hodnocení

0x

Koukám občas na zpravo-pohádky, vedle mě sedí pražský krysařík a vrčí, vrčí, štěká

hodnocení

0x

Ano, ale spíš je to záminka přestat pracovat a sednout na půl hodiny k TV. Na skutečné zprávy se spíš hodí nezmanipulované servery, např. BBC.

hodnocení

0x

Mě osobně tedy dosti vytáčí když běží hlavní zprávy a najednou tam vrznou reportáž o nějaké naší rádoby celebritě, že se rozešla s přítelem apod. to bych tu televizi vzal a zahodil nebo tam zničehonic pustí nějakou ukázku s přiblblého seriálu pro ovce...a podotýkám, že to dělá hlavně NOVA.

Taková drobnost a vytáčí Vás. Já si jen sdělím, asi to někoho zajímá, tak ať to řeší, pak čekám na další novinky.

Je to drobnost, ano, ale proč to sakra cpou do hlavních zpráv? kde se člověk informuje o důležitějších věcech než kdo, kde s kým a proč.

hodnocení

0x

Já se koukám od jisté doby jen na zprávy na Barrandově a o půl osmé přepínám na Primu. Na obou jsou zábavná videa, na Primě VIP zprávy, tedy pobavení. Informace, které chci vědět sleduju na internetu a že to rozdíl je! Zejména je to vidět na cenzuře ohledně uprchlické krize, i když poslední dobou hodně obrátili (po Silvestru v Německu a jinde) a už pouštěj víc. Ale donedávna dělali z lidí úplné debily, jakoby obyčejný člověk neměl mozek a neviděl, jaká je pravda. Většinu informací záměrně zkreslovali, nebo neposkytovali vůbec a mysleli si, jak za totality, že nám do hlav natlučou jen to, co sami chtějí! Jako by byli sami tak tupí, že si nedají dohromady dvě a dvě - že existuje internet.

hodnocení

0x

Asi jako chytrá horákyně. Tudíž je mám sice puštěné, ale u nich většinou sedím na poradně :-D. Takže sleduji-nesleduji. Vnímám na půl ucha. Zrovna teď je tam Lucie Bílá, která má tolik času, že se dala do vyrábění růženců pro nějakou nadaci a chystá se jich vyrobit minimálně 500. Do kdy to musí mít hotové, to jsem přeslechla. Má kleštičky v ruce a cvaká a cvaká...;) *andel*

doplněno 21.01.16 20:15:

Takže jsem to pochopila tak, že to je zase chyták na důvěřivé lidi a naše Lucka zacvakla právě jenom ty dva články v reportáži, ostatní za ni docvakají jiní lidé, ale růžence budou prodávány pod jejím jménem a budou pěkně "mastné"...

doplněno 21.01.16 20:16:

Ale pokud to prospěje dobré věci, tak proč ne. Ale to se já už určitě nedozvím a Vy také ne.

doplněno 22.01.16 13:26:

No tak se omlouvám, ale když ono to tak vždycky nějak vyzní. Ono to skočilo přímo pode mně a o Lucii jsem psala jenom já. Tak to bylo jaksi z mé strany pochopitelné. To by snad nikoho nenapadlo, že by si ona přivydělávala výrobou řetízků.

Že by Lucie Bílá chtěla zbohatnout výrobou 500ti růženců? Tomu snad nemůže nikdo věřit.Již v minulosti šila panenky,háčkovala obrazky které pak byli prodáváné na dražbách a výtěžek byl dán na děckou onkologii.Člověk se musí také nějak odreagovat od své práce a stresu.Nezajímají mne její zasloužené zisky z jejího zpěvu, ale s těmi růženci by určitě nezbohatla. Někdo zbírá víčka někdo něco jiného na podporu potřebným. Tří králová zbírka tam také několik dní mnoho lidí chodí dobrovolně dům od domu. Velmi si vážím takových obětavých lidí.Na vic je všeobecně známo že Lucie má ráda ruční práce.

doplněno 22.01.16 13:17:

suzymon. Nebudu se s Vámi hádat o slovíčkách.Napsal jen svůj názor Nic že jste to řekla Vy. Myslím si že důležitý je nápad a aby se o něm vědělo. Jestli ji pomůže rodina kamarádi co se na tom změní. A na vesnických poutích se určitě prodávat nebudou. Kolik budou stát? Asi tolik kolik bude kupujicí chtít přispět na dobrou věc. Občas v různých diskuzích se tu skloňují komunisté jak nám lhali a zatajovali zprávy. A ejhle tyto novodobí vyzvonění chlebodárci to dělají také?.Podotýkám neni to na Vás. Vy se občas pletete Nedávno jste mne označila že chci opustit tuto poradnu. Psal jsem Vám o tom ve vnitřní poště.Dne zase...! Já Lucce věřím.

Karel 21, a kdepak jsem psala, že by na této činnosti chtěla zbohatnout paní Bílá? *sok* O tom to přece vůbec není. Jenom je to o tom, že to byla reklama pro ty růžence, které se pak někde budou prodávat a výtěžek je určen pro nějakou nadaci. Kdyby tam bylo napsáno, že jste vyrobil třeba Vy, tak by je nikdo nekoupil. A napsala jsem to jenom proto, že shodou okolností ta "reklama", nebo informace, chcete-li, šla ve zprávách v tom momentě, kdy se tady mluvilo o tom, zdali se na zprávy díváme a jestli je považujeme za důležité a pravdivé. A vůbec nic nemám proti tomu, jestli Vy věříte, že si Lucka sedne a bude vlastnoručně montovat 500 růženců. Já tomu nevěřím a nakonec můj názor není důležitý, důležité je, že to splní svůj účel. Ale podle mne to není tak, jak to bylo uváděno v televizních novinách. Toť vše...

karel21, víčka?

Koukáte na zprávy, proč vůbec?

eulalie*
hodnocení

0x

Na zprávy nehledím. Pro mě je dávají v televizi v nevhodnou dobu, kdy na ně nemám čas...

nyck
hodnocení

0x

Zprávy obecně jsem přestal sledovat před rokem a půl. Užj sem to nemohl vydržet. Takový hovna co tam dávali bylo zcela mimo moji mozkovou kapacitu. Jedni mají divácký reportéry, druzí zase TN.cz . To je tak trapný umělý navyšování návštěvnosti stránek až to bolí. Informativní hodnota nula. Zprávy všude ze světa a objektivně nula. Hodně upoutávek na jejich přiblblý seriály. Každejch pět minut řeknou co za pět minut odvysílají apod. Zkrátka po roce a půl mi to nechybí. Zprávy ze světa hledám na alternativních mediích a pročítám různý zdroje. To byste se divili co se jinde píše,co na našich TV ani nezmíní . Takže jsem si udělal svůj vlastní obrázek a naše rádoby zpravodajství nepotřebuji. Více na TN.cz...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- furt lepší koukat na zprávy, nežli na "Prostřeno" nebo "Výměnu manželek", či "Vyvolení" atd...

nikdo*
hodnocení

0x

Kdo sleduje mé příspěvky ví, že jsem velký kritik TV a médií. Nicméně na zprávy se dívám. Většina těch zpráv jsou pravda. Ten základ. Většinou se to stalo. Ale už nemusí být pravda, že TV tvrdí JAK, PROČ, apod. Nesmíte se nechat ovlivnit jejich "komentáři", "výklady", a různými posunky, poznámkami na půl úst. Stejně tak umějí ovlivňovat diváky složením zpráv, jak jdou za sebou, jak jsou sestříhány v jedné reportáži příspěvky atd. Všimněte si, jak jsou často příspěvky rozkouskovány. Můj rekord, který na který jsem přišel, byly tři slova, co ten dotyčný řekl skutečně nevím. Ale ta tři slova, jakoby potvrzovala to, co se redaktor(režie) snažil dokázat. Prostě musíte být při sledování zpráv ve střehu, a přemýšlet o tom, co tvrdí. A platí to pro všechny TV. Na CT nekoukám, vytáčí mě že si ty lži musím platit. Tak koukám na PRIMU a NOVU.Tam na to člověk kouká s vědomím, že jde o prachy. Jsou to komerční TV a tak by mi to nevadilo, kdyby byly za peníze. Zatím je to obráceně. Za veřejnoprávní TV se musí platit 135kč/měs. A komerční je zadarmo. Co na to říct?

...co na to říci, že na TV zprávy nekoukáte, ale víte že lžou...jako každý člověk lže.

doplněno 25.01.16 07:15:

nikdo, omlouvám se, já četl, že se nedíváte. Promiňte.

Zpravodajství u nás už v podstatě neexistuje. Co nemá propagandistický náboj, to se do zpravodajství nedostane. Statisícové demonstrace klidně zamlčí. A propagandě stačí i neuvěřitelné bláboly profláklých podvodníků, jako třeba SOHR ve "zpravodajství" ze Sýrie nebo povídačky z Ukrajiny, když ještě byla v kurzu. Tam bylo komické sledovat jak vítězná majdanská armáda osvobodila nějakou vesnici či městečko, aby se do třech dnů ukázalo, že to bylo naopak. A tak to šlo měsíc za měsícem ...
Není se co divit, že dnes uz našim hlídacím psům demokracie (koryta) nikdo nevěří ani to, že Slunci svítí.

nikdo*

Nepozornost? Předpojatost? Co píšu ve druhé větě? Že nekoukám? Ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]