Nejste přihlášen/a.
carujeme.cz/... Panna cottu mám moc ráda a zajímá mne jak může chutnat tohle. Co myslíte vy? Nebo měli jste to už?
Vypadá to lákavě, ale je tam hodně smetany = hodně tuku. Smetana na šlehání obsahuje kolem 30% tuku:
Nutriční informace na 100 g: Energetická hodnota 898 kJ/216 kcal, tuk 16,0 g, nasycené tuky 16,0 g, sacharidy 18,0 g, cukr 18,0 g, bílkoviny 0,0 g, sůl 0,03 g
To máte minimálně 160g nasycených mastných kyselin ve výrobku + 65g nasycených mastných kyselin v másle tj. celkem 225g NM.k. To je slušný.
Cukr taky není zanedbatelná složka, toho tam je, když pomineme cukr ve smetaně a marmeládě, 60g v těstu, 60g v čokoládě a 150g v náplni, celkem 270g cukru. Když to podělíte dejme tomu na 10 porcí tak jedna porce obsahuje 22,5g NM.k. a 27g cukru. To nevypadá tak zle, ale neberte si víc než 1/10 za den. Na druhou stranu ta náplň bude podle mě hodně přeslazená protože cukr tam dominuje.
Oprava: Nezapočítal jsem NM.k. v čokoládě Figaro na Vaření, takže 225g+17,6g NM.k = 242,6 a 1/10 je dedy 24,26 což je jedna čtvrtina. Jinými slovy je to hodně mastné a hodně nezdravé. Když byste místo toho zbaštila jednu tabulku čokolády tak jste na tom z hlediska NM.k. lépe než u toho dortu. Cukru je tam celkově méně než u čokolády, cukr se dá ale vyběhat, tuk NM.k. se ukládá na stěny cév:
Úžasné! Stačí ale do skleničky, aby člověk neměl pocit, že tak šíleně hřeší.
V Ostravě Vítkovicích a v Porubě je cukrárna Ollies a tam takové dobroty mají úplně úžasné. ollies.cz/...
Ceny žádná sranda, ale co prodávají, to nemá snad ani konkurenci.
PannaCotta je z bílé šlehačky, ale tenhle recept je z čakoládové šlehačky, doplněná čokoládou a oříšky. No, tož to musí bý úúúžasné! Snové! Jestli to někdy ochutnáš, napiš!
Myslíte samotnou panna cottu? :D Tu jsem taky měla aje dost dobré ale zajímalo by mne tohle, ale myslím, že i tohle může být něco úžasného O
K těm šlehačkám mě napadlo, proč se to dělá tak, že se šlehačka smíchá s něčím, a např. s čokoládou a pak se to vyšlehá? Není jednodušší vyšlehat šlehačku (ručně to mám za 2 minuty) a pak do toho přidat třeba tu tekutou čokoládu? Vždyť v tom nemůže být rozdíl. Mě by rozum spíš velel nejdříve ušlehat šlehačku protože je to jednodušší než šlehat dvě věci pohromadě. A myslím si že rozdíl by v tom být neměl. Jen logicky šlehat šlehačku a čokoládu bude těžší protože by hmota byla tužší. Sice máme mixér, ale ten bych nechtěl vytahovat a špinit, prostě to mám raději ručně a postaru.
Jinak tedy čokoládová šlehačka nejspíš chutná skvěle, ale ze zdravotního hlediska to bude dost velký hodně tučný zlo plné NM.k.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.