Zkoušeli jste tohle? :D

Od: Datum: 20.01.16 18:55 odpovědí: 7 změna: 22.01.16 16:53

http://carujeme.cz/luxusni-co…oladovy-dort-ala-panna-cotta/ Panna cottu mám moc ráda a zajímá mne jak může chutnat tohle. Co myslíte vy? Nebo měli jste to už? :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.01.16 19:32
avatar

Může to chutnat úžasně. Kde že to roste?

Datum: 21.01.16 12:34

Vypadá to lákavě, ale je tam hodně smetany = hodně tuku. Smetana na šlehání obsahuje kolem 30% tuku:

http://www.veganfoods.cz/smet…slazena-200-ml-tetrapack.html

Nutriční informace na 100 g: Energetická hodnota 898 kJ/216 kcal, tuk 16,0 g, nasycené tuky 16,0 g, sacharidy 18,0 g, cukr 18,0 g, bílkoviny 0,0 g, sůl 0,03 g

To máte minimálně 160g nasycených mastných kyselin ve výrobku + 65g nasycených mastných kyselin v másle tj. celkem 225g NM.k. To je slušný.

Cukr taky není zanedbatelná složka, toho tam je, když pomineme cukr ve smetaně a marmeládě, 60g v těstu, 60g v čokoládě a 150g v náplni, celkem 270g cukru. Když to podělíte dejme tomu na 10 porcí tak jedna porce obsahuje 22,5g NM.k. a 27g cukru. To nevypadá tak zle, ale neberte si víc než 1/10 za den. Na druhou stranu ta náplň bude podle mě hodně přeslazená protože cukr tam dominuje.


doplněno 21.01.16 12:46:

Oprava: Nezapočítal jsem NM.k. v čokoládě Figaro na Vaření, takže 225g+17,6g NM.k = 242,6 a 1/10 je dedy 24,26 což je jedna čtvrtina. Jinými slovy je to hodně mastné a hodně nezdravé. Když byste místo toho zbaštila jednu tabulku čokolády tak jste na tom z hlediska NM.k. lépe než u toho dortu. Cukru je tam celkově méně než u čokolády, cukr se dá ale vyběhat, tuk NM.k. se ukládá na stěny cév:

http://ateroskleroza-kornateni-tepen.nasclovek.cz/

Datum: 21.01.16 16:58
avatar

Úžasné! *palec*Stačí ale do skleničky, aby člověk neměl pocit, že tak šíleně hřeší. :) V Ostravě Vítkovicích a v Porubě je cukrárna Ollies a tam takové dobroty mají úplně úžasné. http://www.ollies.cz/images/menu_zima.pdf

Ceny žádná sranda, ale co prodávají, to nemá snad ani konkurenci.


doplněno 22.01.16 07:58:

PannaCotta je z bílé šlehačky, ale tenhle recept je z čakoládové šlehačky, doplněná čokoládou a oříšky. No, tož to musí bý úúúžasné! Snové! *klik* Jestli to někdy ochutnáš, napiš!

Od: dasfsd
Datum: 21.01.16 18:49

Myslíte samotnou panna cottu? :D Tu jsem taky měla aje dost dobré ale zajímalo by mne tohle, ale myslím, že i tohle může být něco úžasného O

Datum: 22.01.16 12:09

K těm šlehačkám mě napadlo, proč se to dělá tak, že se šlehačka smíchá s něčím, a např. s čokoládou a pak se to vyšlehá? Není jednodušší vyšlehat šlehačku (ručně to mám za 2 minuty) a pak do toho přidat třeba tu tekutou čokoládu? Vždyť v tom nemůže být rozdíl. Mě by rozum spíš velel nejdříve ušlehat šlehačku protože je to jednodušší než šlehat dvě věci pohromadě. A myslím si že rozdíl by v tom být neměl. Jen logicky šlehat šlehačku a čokoládu bude těžší protože by hmota byla tužší. Sice máme mixér, ale ten bych nechtěl vytahovat a špinit, prostě to mám raději ručně a postaru.

Jinak tedy čokoládová šlehačka nejspíš chutná skvěle, ale ze zdravotního hlediska to bude dost velký hodně tučný zlo plné NM.k.

http://recepty.vareni.cz/cokoladova-slehacka/

Od: jentak
Datum: 22.01.16 15:04

Když do vyšlehané šlehačky přidáte čokoládu tak Vám spadne. Proto se musí dát do tekuté smetany, tu vychladit a až potom šlehat.

Datum: 22.01.16 16:53
avatar

;) Jentak, a pak se tomu říká pařížská šlehačka. *palec*

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.