Nejste přihlášen/a.
Mám od všeho něco, desky,krabice,obálky...Ukládám si skoro všechno,od výpl. pásek,prac.smluv až po složenky SIPO.Účtenky od drahých věcí mám stále.Obálky a desky mám popsané rokem a uložené v krabici.Vedu si i takové hrubé domácí účetnictví,takže i přehled o tom, kam kdy které finance odešly...
Já mám čas, takže si dělávám měsíční vyúčtování. Všechny účtenky házím do krabice a když příjde výpis z banky, vytáhnu je a sešit a výdaje placené přes kartu zapíšu, poznamenám tam i věc, na kterou je záruka a na výpisu odškrtnu. Co by mohlo být na reklamaci, v záruční lhůtě, na to mám krabičku od dětských bot anebo si myslím, že by mohl stačit bankovní výpis. A účty vyhodím. Na dražší věci mám uzavíratelnou složku se záručními lisly a účty. Teď jsem vyřadila štůsek bankovních výpisů + SIPO a nevím, co s tím. Možná to zabalím do igelitového sáčku a uložím ve sklepě. Nevím, jak bych to jinak zlikvidovala, když nemůžu rozdělat oheň a do popelnice se bojím.
V papírnictví jsem si koupila něco mezi taškou a velkou obálkou. Má to několik odílů a tam zakládám dekrety, doklady o všem možném, vyúčtování za energie, pojišťovny atd. Na zaměstnání mám obsáhlou složku, ve které jsou dektery a doklady o přeložení, pak důchodový výměr a zmeny v něm.
Vy jste uplne vzorna. Ta taska s vicero oddily, to je dobre a prakticke. Zakoupim, dekuji za tip. Ja take nedavno likvidovala hodne stare vypisy (dnes uz jsou na netu-velmi dobre, nemusim to skladovat), ale my mame jeste i kotel, tak jsme se s nima ohraly. Je to problem, kdyz to nejde spalit.
Už to tu bylo, něco nařizují normy, takže dotaz je k ničemu. Doklad po záruce je k čemu? Ale je pravda že to likviduji i po desítkách let, i pro zajímavost co jsem měl, co to stálo. Takže je na každém, co si uchovává. Pro exekutora aj. Je to prostě na rozhodnutí každého jednotlivce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.